Misina İkilemi

Konu, 'Takım Çantası' kısmında Querorz tarafından paylaşıldı.

1. Querorz

Querorz Fatih

Arkadaşlar acaba alacağımız misinanın sert ya da esnek olması bize ne gibi bir avantaj ya da dezavantaj sunar?

Normalde Sufix'in XL Strong'unu kullanıyorum ve çok memnunum. Sufix Elite indirime girmiş bir internet sitesinde ve baya uygun. Ancak daha sert bir misina olduğunu biliyorum. Bu bana herhangi bir sıkıntı verir mi?

Sufix XL'de yaşadığım memnuniyeti kaybetmek istemediğimden sizlerden fikir almak istedim.

2. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    örgünün 5-10dk tadına bak bir daha asla mono kullanmazsın :)

3. Querorz

Querorz Fatih

Abi ben boğaz avcısı sayılmam pek :) . Boğaza da gidiyorum ama tatlı su avlarım çoğunlukta. İp misina beklemeli avlarda çok tavsiye edilmiyor sanıyorum. Tatlı suda at çek için kullanabilirim ama. Fiyatlarından dolayı inceleme fırsatım olmadı henüz. Denesem mi ki? :)

4. Kısaca artılar; ip misina ile daha rahat tasmalarsın. sağlam olur güvenle balığını çekersin. vuruşları kamışın ucunda görürsün.
    Kısaca eksiler; pahalıdır. daha kolay karışır düğüm olur. görünmez değildir. sert kafa vuruşlu balıkları çekerken kaloma sert ayarlıysa, mono gibi esnemeyeceğinden balık iğneden kurtulabilir.

5. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    İp kullanımı meşâkâtlidir ancak her yönü ile avı yaşatır. İster at-çek, ister beklemeli olsun iğnenin ucunu canlı yaşarsın:)

6. Querorz

Querorz Fatih

Bu açıklamalar benim için çok iyi oldu :) . Sanırım spin makineme alıp deneyeceğim. Elbette 4-5 makinemin hepsinde kullanamam zaten , fiyatlarından dolayı.

Bunu başka yerlerde de okudum. Gerçekten merak ettim bu hissetme olayını.

Bu arada abilerim, misinayla ilgili sorularıma da yanıt almayı umuyorum :) .

7. Sago

Sago M.Sagıp KOÇ

sert misina gama daha çok meğilli

8. EMRE FISHING

EMRE FISHING Emre Üsel

Favori Kamış:
    MICHELL Privilege
    Favori Makine:
    MITCHELL Armada Pro 6500
    En İyi Avı:
    BERNA'm
    Yumuşak yapılı misinalar fiziksel özelliğinden dolayı düğümler iyi oturur, esnek bir yapı oluşturur. Beklemeli avlarda tasma niteliği çok iyi olmaz. Makineden kolay boşalmaz.

Sert yapılı misinalar düğümlerin oturmama riski oluşur, beklemeli avlarda tasma niteliği daha iyi olut. Makineden kolay boşalır ancak kontrol altında salınmaz ise makina kafasının altına sarılım ya da düğüm, gam gibi sorunlar oluşturabilir.

Makinede örgü kullanım tercih edilecekse muhakkak avantajlarının yanı sıra diğer yönlerini de göz önüne almak gerekir. Örgü için üretilmemiş makina yüzüğü ve olta fincanlerına ilk kullanımdan itibaren zarar verir.

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Fatih merhaba :)

İp misinanin beklemeli avla yada bogazla falan pek alakasi yok,

Turnaya sahte atarken makinende ip misina sarili olsun birkere o tadi al bir daha sufix mufix kullanmayacaksin,yok ben sufixden sasmam illada mono misina kullacagim dersen makineye sert misinalardan sarmamalisin.

İp diyorum baska bisey demiyorum ona gore :thumb:

Mono ile turna kasigi 20 metre gidiyorsa iple 30 metreye yakin gider demedi deme :)

10. :thumb: :thumb:

11. Querorz

Querorz Fatih

Bunu bilmiyordum, teşekkürler.

Çok aydınlatıcı oldu bunlar benim için. Çok teşekkür ederim.

Abi herkes ip misina diyor. Çok tahrik ediliyorum :D . Alayım 100 metrelik bir örgü de kullanayım.

Arkadaşlar , Sufix XL ya da Elite seçimi konusunda da bir kaç tavsiye alabilir miyim?