Selamlar.Yakında misinamı komple değiştirmek istiyorum. Tercihim makinadaki misina :0.30-033 http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=24-EXCELL-030 Beden :026-028 http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-04-ASS-ULTR026 Köstek : 020-022 http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=4-04-ASS-ULTR022 tercihlerim hangi araklıkta olsun bir de sizlere sormak istedim. Av da ise mırmır,eşkina,minakop,levrek,kızılkanat,sazan vs. kullanacağım. Cevaplayanlara teşekkürler.
asso asso markası oldukça kaliteli ve çekeri kuvvetli bir misina denemeni tavsiye ederim ben şu anda asso kullanıyorum gayet memnunum öyle heryerde bulunan bi misinada değil zaten
asso ultra... kendi kalınlığından daha fazla iş yapacak gibi duruyor, evdeki denemelerimde çok mukavim olduğunu gördüm, yarından itibaren bozcaadada kullanmaya başlayacağım, sonuçları dönünce paylaşırım.
Onun kadar gam yapan bi misina yok. Geçen sene öneri üzerine aldım sandım,aldığıma da pişman oldum. Baülık zaten yok diye değiştirmiyorum ama kesinlikle değiştireceğim. ben şahsen kimseye tavsiye etmiyorum...
makina da .30 mm normal. benim makinalarda da o sarılı. Ama bir yedek kafaya da .25 mm sar. İstavritte falan kullanırsın.
Ben makinada Trabucco camocast elite 0.30 kullanıyorum, şu ana kadar makinada kullandığım en kaliteli misina olduğunu söyleyebilirim. Remixon un misinaları makina için iyidir ama kullanım sıklığına göre malesef makinadaki ömrünün kısa olduğunu söyleyebilirim. Beden ve köstek için Oscar Ultra invisline kullanıyorum. Oldukça dayanıklı ve sert bir misina olduğundan köstek ve beden için çok uygun bir misinadır, esneme payı yok denecek kadar az olduğundan deforme olmak gibi bir sorunu da yok. Asso daki en büyük sorun esnemelerden sonra ciddi şekilde deforme olması. Oscar misinayı bir defa olsun kullanmanızı öneririm aradaki farkı açık şekilde göreceksiniz. Antalya da 0.20mm sini sahteyle makina misinası arasına 2.5m olarak kullandım, bir adet yazılı orkinos(yaklaşık 55cm ve 5-6 kg) rahatlıkla çekebildim ancak attığım kayalıkların çok yüksek olması nedeniyle sudan el yordamıyla çekerken balık iğneden kurtuldu. Herkese özellikle köstek ve beden için çekinmeden tavsiye ettiğim bir markadır. http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=20-OS-INV-018-020
Okancım senin hevesli olman ve isteğin üzerine nokta atışı yer.. Misina olarak Sufix xl strong al..025 lik iyidir..iğne 1 yada 01 numara mustad 532..ve eklediğim diğer şartlar Dediğin yerin mırmır yapacağını yazmıştım..ama orada levrek az olur.. işte buraya anlattığım şartların oluştuğu bir gün git..%90 bu iş olur..gün batımına yakın ve sonrasındaki 1 saat çok kıymetli zamandır.
Bu misina da tutulanlardan ancak çekeri düşük gibi geldi bana.Makinada kullanılmak için tavsiye eder misiniz yani bu marka misinayı? Teşekkürler
Okancım hala aynı fikirdeyim..yani bu misina"Misina olarak Sufix xl strong al..025 lik iyidir" ama 15ytl vermek istersen asso al..ama bu misina kadar sağlam değil.. Şimdi bu misinayı neden tavsiye ettiğimi yazayım..Forumda bu konuda güzel bir bilgi kaynağı benim açtığım konularda mevcut..Ancak konuları okumak,arştırıp öğrenmek yerine sadece soruyor ve cevap istiyorsun..Çoğu özel mesajında sorduğun şeyler burada sana yazamayacağımdan çok daha detaylı şekilde yazıldı ve paylaşıma sunuldu.Sadece zaman ayırıp açtığın konularda soru sormak yerine "arama motorundan" arayıp çok kıymetli bilgilere ullaşmak mümkün.. şimdi: neden Sufix?? Asso Double Strength, Gruppo DP 0.35mm 0.355mm 16.5kg 9.698kg Asso Ultra, Gruppo DP 0.35mm 0.386mm 16.7kg 11.849kg Asso Ultra, Gruppo DP 0.30mm 0.324mm 13.0kg 8.375kg XL Strong, Sufix 0.35mm 0.35mm 10.3kg 9.12kg neymiş...?? Sufix misinaların üzerinde yazan çeker değerinden en çok %10 kadar azında kopmuş... 15ytl lik Asso çap olarak yazılandan hem kalınmış hemde yazılan çekerin %40 ından daha azını çekiyormuş.. sonuç olarak 600 metresi 8 ytl olan sufix xl strong misina 100 metresi 15 ytl olan asodan daha sağlammış..Bunu kim demiş..???EFTTA.. eftta kim diye bir araştır bak haklı olduğumu Göreceksin.. Sonuç olarak gerek buradan gerekse özelden yazdığın sorulara verdiğim cevapları mükerrer sorular ile sağlamasını istemene gerek kalmayacak.
Sevgili Okan , Misinayi, hangi kamis ve hangi makine icin düsündügünü bilmiyorum ama,, önerim yinede , Berkley Trilene Sensithin Ultra nin , 0,28 yahut 0,30 olaninindan yana . (300 M) ... Köstekse ,, yine ayni markanin , ayni tipinin 50 m lik 0 ,30 Fluorocarbon olanindan . Hatta 0.35 yahut 0.37 bulsan dahi (Rapala / Tortue) kullanabilirsin. Dügüm konusu daha garanti , daha problemsiz olur. Ayrica su ici görünmezlik konusundaki avantaji yadsinamaz. Sonra ,, yukarida saydigin baliklarin avi dahil ,, tatli sudada cogu teknikte kösteksiz olarak kullanilabilecek rakipsiz bir misinadir. Istanbul' da satan yeri buldum fakat Link olarak yazilmasi ne derece dogrudur bilemedigim icin asamadim . Istersen mesaj olarak gönderebilirim. Kal saglicakla ,,
Beden için 0.25-0.28 köstek için 0.20-0.22 sizce uygunmudur? Mırmır,eşkina,sazan,minakop,levrek gibi avlarda kullanılacak.
kesinlikle katılıyorum ibrahim abi rapala çekerken suüstünden acaip dolandı kıvır kıvır oldu 030 misina asso double strenght
Evet katılıyorum..Ben 4 makimeme vakti zamanında methine kanıp Asso sarmıştım..Ancak ilk avımda 1 tanesi balığı çekerken diğeride takıldığında çekerken ortaya yakın bir yerlerden koptu..diğer 2 makinedekinide orada söküp attım..Şimdi Balza,yozuri yada sufix kullanıyorum..
zaten ben de o methiyelere kanıp almıştım. Ama şu anda da balık yok boşuna atıp çekiyoruz diye değiştirmiyorum. yoksa iki makina içinde misinalar hazır. hele bi balıkları görelim...
0,20 mısına kullanıyorum avlak bölgelerim didim ve cevresı burası kayalık oldugu ıcın cok takım kaptırıyorum yınede sormak itedim bu misina kalınlıgı idealmıdır yoksa cok mu ınce ve de bedenle le ksteklerı aynı mısınadan yapıyorum bu sorun olur mu?