Arkadaşlar yaklaşık bir yıl önce bir spin takım oluşturmaya karar verdim.gittim kısık balıkçılığa mitcheel finess travel 2.70 kamış ve yine mitcheel avocet g1000rd makine aldım.çeşitli çapta misinalar kullandım fakat atış esnasında misinada sürekli dolaşmalar oluyo baktım olmıycak misinayı attım ip aldım dün akşam.markasını hatırlamıyorum fakat satan abimiz kaliteli bi marka olduğunu kendi makinalarındada aynı ipi kullandığını söyledi.kamışı akşam bi deniyim dedim doğru sahile..hemen hemen her 5 atışımda iptede dolaşma oluyo.ip 0.22 ve 100 metresi 20tl acaba iptenmi yoksa makinedemi bişey var arkadaşlar bi yardım lütfen..
Murat bey (hemen hemen her 5 atışımda iptede dolaşma oluyo)Benim fikrim makaraya haddinden fazla misina sarıyorsun.Makarana sardığın misinanının makarayı doldurduğunu gördüğünde sarımı bitir ve teli kaldır.Eğer misina kendiliğnden boşalmazsa yeterli derecede sarmışsın demektir ve o dediğin sıkıntıyı yapmaz.Buna rağmen halen yapıyorsa senin atışında bir sıkıntı yada eksiklik var demektir..Kolay gelsin...
misinayı cok fazla sarmıyodum fakat oda gam yapmıştı ama ipi dün biraz fazla sardım yada ip yeni diyemi karışıyo anlamıyorum.ipi kısaltmayı deniycem teşekkür ettim sayın abim..
her çeşit ağırlıkta sahte kullanıyorum. ilk aklıma gelen sahtenin aşırı hafif olmasından dolayı dolaşma olur diye düşündüm daha ağır sahteler kullandım.hafif sahtelere nazaran daha az dolaştı ama yinede sıkıntı devam etti.genellikle ges ve zargana sahteleri deniyorum onlar daha uzağa gidiyo çünkü.aksiyon verdirmiyorum genellikle.sormak istediğiniz aksiyon esnasında misinanın makaraya sarılırken düzenli sarılıp sarılmadığımı?aksiyonsuz sarımda dahi makaradaki misina düzensiz sarılıyo gibi.bu düzensiz sarımdan dolayı atış esnasında dolaşma olurmu?
İp kullanırsanız dikkat etmelisiniz söz konusu makina 2.70 lik kamış için çok sığ küçük bir kafaya sahip, bu birinci problem. İkincisi ise sıralı sarım özelliği olan makinalar iplerle daha sağlıklı çalışırlar, ipinizin kaliteside dolaşma oranında etkin olacaktır, ip misinaları kullanırken ipi gerdirerek sarım yapılmalı, mono yada fc misinalardan daha özen ister dynema ve diğer ip türelerinin kullanımı...
dolaşma, misina makinanın rulmanından geçtikden sonra başlar.o dolaşma misina boşalırken iyice bir birine girer.. makinan 10luk anladığım..bu tür makinalarda sarım yaparken.kamışın ucu aşağıda ise (suya yakınsa),misinayı düzgün sarmıyor.aşağıda topluyor..aksiyon çalıştığın zaman.kamışı dik pozisyonda tutarak sarım yaparsan,misinayı daha derli toplu sarar... aksiyon verdirmiyorum demişsin.bunu yapmıyorsan o halde tempolu sarım yapıyorsunki..makinan hızına yetişemiyor tempoyu ağır tut, kamışın ucunu ağır çırptır.makinanın kolunu ağır sar.2sinin temposunu hizala.. böyle yaparsan biraz olsun önlem almış olursun.. benim başım çok ağrıdı..5 makara örgü telef ettim 5 ayda.mono misinalar hariç.. okuma 40lık çok az nadir karışma oluyordu shimano 30luk sorun mitcheel 2 çeşit..10 luk ve 20lik küllüyen sorun relix sanırım 20likdi sorun passion 10luk ve 20lik.. su üstüne ağırlık verdiğim için tempoma bazen takıntı oluyorlar..kafa küçük olduğu için.gagalı kullanırken şikayetim olmadı.. süper passion 740m bu makinanın kafası hepsinden farklı, 40lık sığ kafa,kafa geniş olduğundan daha tertipli sarıyor.. misina makaraya daha sıkı oturuyor sığ kafa avantajı... uzağa atımda küçük kardeşlerinden bir adım önde..sığ kafa olduğu için çabuk boşalıyor misina. 25lik 100mt alıyor.. çeşit çeşit makinalar denedim..doğrusunu süper passion 740m de buldum:thumb: kafam rahat artık misina telef etmiyorum,karışma olmuyor ayrıca ben örgüyü sildim defterimden..mono kullanıyorum kafam daha rahat.. sana bir tavsiye örgüyü o makinadan çıkar, saç baş yoldurur sana o makinada örgü o makinaya ağır gelir..
Acaba sararken bol mu sarıyorsun. Eğer misinayı makaraya sararken bir bezle tutup gergin halde sararsan bolluk olmaz atarken de karışmaz.
avlanmaya başlamadan önce misinayı ıslat. ava başlamadan önce misineye sadece kurşun bağlayıp birkaç sefer atış yap.sonra at çek yapmaya başla faydasını göreceksin.