arkadaşlar misinanın rengi onemlimidir avda yoksa fark etmiomu?? ben genelde denizde belli olmayan gri reng kullaniorum...
Misina rengi de en az sert misina mı yumuşak misina mı, monofilament mi yoksa floracarbon misina mı tartışmaları kadar kısır döngü gibi. Genelde tatlısu avlarında suyun içindeki renk ( dip rengi,otluklar vs ) ne ise o renkten veya o renge yakın misina rengi kullanılır. Böyle denir genelde ve yeşil veya kahverengi tercih edilmesi söylenir. Ancak saydam misina yani renksiz olanla arasında dağlar kadar fark olduğunu sanmıyorum. Denizde ise mavi tercih edenleri duydum ayrıca çaparide kırmızı renk misina kullananları duydum. Ancak dediğim gibi herkes belli deneyimler veya zevki için farklı renkte kullanmakta. Örneğin burdaki misina nasıl tanıtılmış bakabilirsiniz. Ama işte diğerlerinle tutulmayacak diye birşey yok. Bir renk bir balıkçı için güzel avcıyken diğeri için kötü olabiliyor. Ama genel kanılar yok değil tabi. Yukarda verdiğim tatlısu örneğinde olduğu gibi.
ben bogazda avlaniyorum ve benim tercih ettiğim renk gri yani balığın gözüne carpmasın ve sadece yeme odaklansın diye... suyun icinde görünen bi misina kullanmak istemedim...
O zaman bana göre sonuca en yaklaşacak misinalar ya ince misina ya da floracorbon. Boğazda avlananlar deneyimlerinle daha da iyi cevaplayabilirler.
Seydihan merhaba, boğazda kullanacağın makara misinasının ince, mukavim, sürtünmelere dayanıklı olmasının dışında renk gibi olaylarına takılmana gerek yok, ama yemin veya çaparinin bulunduğu beden ve köstek kısımlarının florokarbon olması avcılığını daha randımanlı kılar. Geri kalan misinayı istersen mavi, yeşil, beyaz, keyfine göre seçebilirsin.
Kesin bir iddiam yok ancak, belki de balığın gözüne en fazla çarpan renk gridir. Balık neyi-nasıl görür, renk dünyası nasıldır? Acaba kesin sonuçlara ulaşılabilinmiş mi?
Evet hem karıştığında kolay anlaşılıyor nerede olduğu hemde gece misina gözüktüğü için karışma ihtimali azalıyor. Sufix surf casting veya Alba star FLUO ORANGE MİSİNA misina tercih edebilirsiniz. http://www.avmarketi.com/asp/product/14791/0-35-ALBA-FLUO-ORANGE-MISINA-300MT
fly oltacılığında denizde de av yapılabiliniyor,fly sisteminde makaraya sarılı ip bizim kullandıklarımıza göre hayli kalın, bir balığa bir olta sistemine bakın,benim ilk olta makinam almanya dan hediye gelmişti,makina da fosforlu yeşil misina sarılı idi,yani extra görünürlüğe sahip,o zamanlar çok balık yakalamıştım,uç beden farklı misina dan yapılma kaydı ile güzel avlarım olmuştu,çok da ince eleyip sık dokumamak gerek diye düşünüyorum bazı zamanlar Uploaded with ImageShack.us http://www.youtube.com/watch?v=KdWYHyligjY&feature=related
Ayrica suyun dibi nasildir,isik derinde ne durumdadir,10 metre 20 metrelerde isik durumu nedir,misinanin renginin bu derinliklerde önemi varmidir gibi uzar gider,Nuri kardesim ben sazan baliginin görüsünü gösteren bir resim görmüstüm,yanlis hatirlamiyorsam koyu kirmizi gördügünü gösteren bir resimdi,tabiki bu calismayi yapana inanirsak sazan koyu kirmizi görüyor...
Selim abim, saygılar. Haklısınız, renk konusu derya-deniz. Binbir çeşit faktör var malum. Ben de tahmini 20-30 metrelerden sarı bocukla bir kaç kez sazan avladım. Hatta birisini konu etmiştim ki, bu bir "aynalı koi" idi.
sanırım renk konusunda bir sıkıntı yok. Her rengi kullanan gördüm. Boğazda genelde beyaz ve gri kullanılıyor. Aslında renkli kullanmak ayırtedilebilir olması bakımından faydalı. Siyah renk bir misina buldum mesela bulanık sularda görünmezliği daha iyi olduğu söyleniyor. Kırmızı renkte ise derinleştikçe görünmezliğin arttığından bahsedilmiş. Makaraya sarılı misinanın rengi ise sanırım sadece zevkler ve renkler tartışılmaz konusu.