Kişiye göre değişir kimisi ben tasarruflu olayım zaten 70 - 80 metre kullanıyorum bana 150 metre yeter diyip altına tampon yapıyor kimiside tampon sevmem ben diyiyor ne varsa sarıyor yani senin sordugun soru nun cevabı kendinde . Ne istiyorsan onu yap.
makınanın amacına ve kullanıma gore degısır 300 mt sardıgımda var 50 metre sardıgımda nasıl ve ne sekılde kullanacaksın o onemlı mesela bır cayda alabalık avlıyorsam 50mt yeterken bır gölde yayın avında 200 mt yetmıyor
Misinanın kalınlığına da göre değişir bu durum.Makinenin üzerin de yazar kaç mm misinanın ne kadar sarılacağı
At/çek için Okuma'nın özel levrek misinasını kullanabilirsin, daha isabetli olacaktır. Sufix misina ben kullandım kullanıyorumda acayip biçimde gam yapıyor ve sert misina. Strong XL modeli
65 lık bir makinaya 50-60 metre misina sararsanız atacağınız kurşun yada sahteyi istediğiniz mesafede uzaklara atamazsınız altına dolgu yapıp kullanacağınız misinayı hedef atış mesafesi kadar sarabilirsiniz yada elinizdeki tüm misina ile makinayı doldurana kadar sarabilirsiniz aksi taktirde makinanın yarısından az misina sarılı olursa bir çok olumsuzlukla karşılaşabilirsiniz
bidahakini okuma alırım artık..kimi şuiyi dedi kimi bu bende içlerinden sufixi seçmiştim iyi değilse kullanmam bundan sonra