Misina Sayacı

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Zıpkıncı İbo tarafından paylaşıldı.

1. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Tum balik dostlarina selamlar, saygilar...

Tekneden yapilan avlarda derinlik tespiti, misina uzunlugu ve baligin oldugu derinligin olcumu amaciyla kullanilan harici sayaclar hakkinda goruslerinizi almak isterim.

Makaradan bagimsiz olarak kamisa monte edilen ve icinden gecen misinayi olcerek gosteren asagidaki linkte gorulen gibi sayaclari kullanan ve tavsiye edebilecek olanlar var mi?

http://www.ebay.co.uk/itm/IMPERIAL-...tingGoods_FishingAcces_RL&hash=item1c27abd51a

Tesekkurler...

NOT: Boyle bir sey edinmeye niyetlenilirse, emperyal sistemde (inch, foot, yard) degil de metrik sistemde (metre) olcum yapanindan bulmak lazim.

2. simendifer

simendifer Sennur

Faydalı bir cihaz, metraj bazında olanını bulsam kullanırım muhtemelen ama merak ettim, kullanım esnasında bunların olta manevralarına etkisi oluyor mudur acaba?

3. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Atarken değil de çekerken cihazı kullanırsak sorun olmaz sanırım.

4. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Ağırlıklı olarak çıkrık türü makinalarda kullanımı yaygın bir edavat.

http://www.salmonuniversity.com/pr_shimano.html

Kamışa monte ile kullanım kolaylığı nasıldır bilinmez ama, dersen ki çantada buda bulunsun, neden olmasın.:p :p

Tabii bizim bildiğimiz klasik at çek, yemli ve sörf türü kullanımlar için uygun değildir.

Dediğiniz gibi sadece tekneden derinlere sarkıtma türü avlarda ne kadar misina salındığını, çekerken daha ne kadar yolun var olduğunu göstermesi açısından artıları mutlaktır.

Alsak mı acep ? :p :p

5. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bende mevcut bu misina sayacindan,tavsiye edemem malesef,devamli metreden kaciriyor,tam saglikli bir sistem degil...

7. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Kupez ve kolyoz türevi orta su balıklarında gerekli bir aksesuar orta su balıkları her bölgede aynı derinlikte barınmadıklarına şahit oldum bu nedenle balıgın alındıgı derinlik önem arz ediyor, hangi marka iyi ve kullanışlıdır bende merak ediyorum.

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Katkiniz icin sagolun. Ben de oyle tahmin ediyorum, bu sayaclarin pek kullanisli olmadigini zannediyorum.

Tesekkurler... DAM ve Okuma markalarinin nispeten uygun fiyatli sayaclarini gordum bazi internet sitelerinde. Daiwa, Shimano, Penn, Quantum markali pahali aletlere nazaran oldukca uygun fiyatli ama kullanisli midir bilemiyorum.