Selam Dostlar, Hafta sonu Gelibolu'daydim , her ne kadar misafir ziyaretleri ve kaldigimiz evin sorunlarini halletmekle ugrasmaktan dolayi istedigim gibi ava vakit ayiramamis olsam da , Pazar 19:00 - 20:00 arasi biraz uzaklasip kaldigimiz evin onunde (bogazda) zargana topu ve sari ipekle biraz at - cek yapayim dedim. Hemen yazayim elim bos dondum ve basima 2 kez ayni hadise geldiginden buraya yazma ihtiyaci duydum. Roder marka surf kamisimla kullanmak uzere DAM 420 RD makineme 0.26 kalinliginda 300 metre Asso misina sarmistim. Ince misinadan dolayi atislarim gercekten bir hayli uzaga gidiyordu fakat 5-6 atistan sonra, cok hafif kamcilamalarla cekerken once birinci topumu kaybettim. Misinanin koptugu yerde bir zedelenme de gormedigim halde herhalde dugumden dolayi acildi diye dusunup ikinci topu taktim , onu da 5-6 atissonrasi ayni sekilde kaybedince kendime ve attigim dugumlere sinirlenip eve dondum. Fakat ertesi sabah toplardan birini sahile vurmus gorunce inceledim ki misina dugumden degil neredeyse 5 metre geriden ortadan kopmus. Bu kadar saglam diye lanse edilen misinanin bu kadar hafif cekimlerde nasil koptuguna sastim kaldim. Bu hafta sınu tekrar gidiyorum. Makinedeki misinami da degistirecegim. Isin kotu tarafi yeni aldigim 5-15 atarli kamisima da ispendek-levreke sahte atabilmek icin 0.22 asso takmistim, hos onunla denemeyi bu hafta sonu yapacaktim ama muhtemelen o da kopacaktir bu durumda. Simdi ikisini de degistirme durumunda kaldim galiba. Yasadigim olay hakkinda dusunceleriniz ve makineye sarmalik ince misina icin tavsiyelerinize ihtiyacim var. (orgu misina haric, zira hem hafif seyler atiyorum hem de attigim bolgeler cok ruzgarli , ucma ve karisma problemi ile ilgili cok sey okudum) Sevgiyle
Sorunun misinada olduğunu sanmıyorum.. Makinenizin sarma telindeki yüzük, bilya vs. yi bir kontrol edin. Kamışın kılavuzlarına bir gözatın. Tahminen misinayı zedeleyen bir şeyler var..
Bu soruya üstadların vereceği cevabı merak ve heyecanla bekliyorum benim başımada çok geliyor ama ben misina hatasından diye düşünüyorum? Bu arada küçük bir soruda benden Sazan ve Levrek için en uygun misina kalınlığı nedir? özellikle levrekte nasıl uzağa atarım üstadlarıma sayygılar
konuda bahsi geçen misina piyasada kalitesini ispatlamış bir ürün.tuzlu su avından sonra temizlenmeyen makinalar suyla durulanmadan kaldırılan kamış klavuzları belirli bir zaman içinde sorunlara yol açabilmekde.skoylu ya bu noktada sonuna kadar katılıyorum.ekipmanınızı elden geçirmenizde fayda olabilir.
sevgili sehzadem, bu konu forumlarda çoklukla tartışıldı ve fikir beyan edildi.detaylı bir araştırma yaparsanız sorularınızın cavaplarını bulacağınızı umuyorum. rastgele
Assodan ben de memnun değilim. kırmızılarından almıştım 0,20 llik denizde kullanımda rengi değişti ve kesinlikle üzerinde belirtilen değerlere dayanabileceğini sanmıyorum. Daha sonra bobin misina aldım. Forumda konu açmıştım daha önce ..0,22 lik.. bu yaz kullanmak için denize atılmış olanına baktım en ufak bir problem gözükmüyor rengi parlaklığı aynı.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=24051
tüm ürünler gibi,misinalarında saklanma,korunma ve depolanma şekilleri vardır.bunlara uygunluk göstermeden istiflenmiş ürünler birde üzerine üretimden uzun süre evvel çıkmışlığı eklersek,randıman sorunu gösterebilirler. almış olduğumuz ürünlerin raf ömürlerini doldurmamış olduklarına emin olmak gerekir. aynı tip sorunu bende tubertini fc ile yaşadım.farklı 2 noktadan almış olduğum aynı ürün çok farklı 2 performans gösterdi.daha doğrusu birisi performans gösteremedi
Geçenlerde çocuğun makinaya sarmak için hesaplı 1000 mt. misina ararken 1000mt. ASSO misina buldum ve makinaya sardım ama ilk dikkatimi çeken misinanın çok kalitesiz olması oldu. Zannedersem sizinde başınıza aynı olay geldi. Bu dediğim olay ASSO Double Strenght yada ASSO ULTRA misinalar da mevzu bais değil fakat ucuz ASSO bobin misinalar çok kalitesiz. Tecrübe ile sabittir.
Cevaplar icin tesekkur ederim. Urun makineye yeni sarilmis (2 gunluk) ve ilk defa suya temas eden Asso Ultra idi.Dolayisi ile sorunun misinadan degil ekipmandan kaynaklandigi sonucunu cikariyorum , aksam eve gider gitmez inceleyecegim. Sevgiyle
Bence sorun Asso nun dayanıklılığının yanında, makineye sarılabilecek bir misina olmamasından kaynaklanıyor. Elde kullanılırken mucizeler yaratabilen bu misina maalesef makinaya sarıldığında ömrü oldukça kısalıyor. Bu kesinlikle Asso nun kötü bir misina olduğu anlamına gelmez, elde kullanıldığı sürece. Benzer bir deneyimi ben de Oscar Invisline misinada yaşadım. 30 luk spin makaraya 100 metre 0.18 sardım tek kullanımda resmen haşat oldu. Oysa aynı misinayı beden ve köstek yaparken kullandığımda ise dipten midyeleri bile söküp alıyorum. Asso ile Oscar karakter olarak birbirine çok benziyor. Bu iki misinayı sadece beden köstek yapımında kullanıyorum. Makinalarımda ise Trabucco' nun 0.30mm Camocast Elite Tournament Line ve 0.25 T Force Super Iso var. İkiside makina üzerinde o kadar dayanıklı ve konforlu ki başka marka kullanmayı düşünmüyorum diyebilirim.
Aslında bu işin kesin, toptan bir çözümü vardır: Dyneema misina sarmak makineye.. Aspirin gibi, benzer tüm başağrılarını giderir.. Hatta, bazen sorun, kopması değil kopmaması olur.. Güneş etkilemez, gam yapmak bilmez, düğümde zayıflamaz.. Zargana topu kurşun gibi gider. Ufacık istavrit palamut gibi vurur. Atış mesafesi %50 artar vs. vs. nimetleri saymakla bitmez.. Ama attan inip, Formula-1 aracına binen nasıl ilk anda uyum sağlayamayacaksa, aynısı olur.. Bir müddet zaptedemezsiniz.. Fakat alışınca da bırakamazsınız..
Serdar abi, örgü misanın kamış ve makinanın klavuzlarına etkisi nasıl oluyor. Gerçi olumsuz olsa kullanmazsınız diye düşünüyorum ama diğer faydalarının yanında gözardı ediyor olabilirsiniz diye sordum.
Ben kaç seneden beri kullanırrım, kılavuzla ilgili bir problem yaşamadım.. Ama bu belki, at-çek, çapari gibi akşama kadar atıp çekilip durulan avları sevmediğimdendir.. Yada, 150 gr kurşun takıp hiç abanmadığımda olabilir, pek ihtiyaç olmuyor buna.. Kullandığımız kamışlar malum.. Piyasa malı kamışlar, ucuz şeyler. en kötü ihtimal, gider yeni bir kılavuz alırız, 2-3 TL'ye satılıyor sağda solda, mesele kalmaz. Ama henüz dyneema yüzünden kılavuz değiştirme gereği duymadım..
Sağol abi, misinayla bile bu problemi kamış klavuzlarından çok özellikle makinamın birisinde daha çok yaşıyorum. Malum boğazda 120 gr aşağı pek kurşun kullanmıyoruz ama daha çok sanırım o makinanın sarım telindeki bir ayarsızlık buna daha çok neden oluyor.
Eğer sarım yüzüğü/mekanizması kötüyse, bir sorun vardır.. Yüzük yük altında rahat dönemiyorsa, geliş/sarış açısı düzgün değilse, adi malzemeden mamulse vs. sorun olacaktır. Bu durumda olay bir ip çekme olayı olur. Zayıf olan kaybeder.. Dyneema kuvvetli olan olacağı için, kaybeden yüzük olacaktır.. Dyneema sarmazsanız, kaybeden misina olacak, olmadık yede/zamanda kopacak, gam yapıp karışacak vs. siz de misinaya rahmet okuyacaksınız.. Ama garibim naylon ne yapabilir ki daha fazla, elinden başka ne gelir?