Çokca tuzlu suda av yapan biri değilim. Yine de oltamın denizle buluştuğu zamanlar oluyor. Canımı en çok sıkan konu ise av bitiminde misina temizliği. Zira misinayı yıkamazsam ömrü kısalıyor. Hele ki ip misina kullanmışsam mutlaka yıkamam gerektiğini acı tecrübelerim öğretti. Başlangıçta misina makarasını tatlı suda bekleterek işin kolayına kaçtım. Ama bir faydası olmadığını gördüm. En güzeli bir tatlısu gölünün kenarına gelip 5-10 sefer at-çek yapmak olduğuna karar verdim. Lakin her zaman bu imkanı bulamayabiliyorm. Bu yüzden alternatif yöntemleri olanlar varsa bilmek isterim.
Ben yıllardır ip misina kullanıyorum tüm makinelerimde, fakat bu zamana kadar hiç yıkamadım, aklıma bile gelmedi yıkamak. Ne bir kopma veya benzeri bir sorun yaşamadım. Düşününce çevremdekilerdede öyle birşey duymadım. Sadece denizde avlanıyoum. Marka: Power Pro
bende yaklaşık 2 yıldır ip misina kullanıyorum temizlemeyi bende hiç düşünmedim şimdiye kadar sadece ömrünü uzatmak için makinaya sarılı örgüyü takla attırdım dün akşam sararkende ıslak mendil tutarak temizlemeye çalıştım sadece
Bende temizlemeyenlerdenim. Ama temizlemesini biliyorum irice bir legene ilik su doldurucan, misinayi veya orguyu daire cizerek bosaltican. 5 dk bekleyecek, sonra makinaya sararken kuru bezi kamisi tuttugun eline alip misina veya orguyu kurutarak sarican Yavuz abi
Yavuz Abi ben her avdan sonra makinenin kaafasını söküp 2-3 dakika ılık su altında tutuyorum. Mono misinalarda ömür ne kadar uzuyor bilmiyorum çünkü 5-6 ayda bir içim rahat etsin diye değiştiriyorum. Örgü misinayı (Power Pro) ortalama haftada 2 kez kullanıyorum. Bir yıl kadar oldu, yeni yeni tiftiklenmeye başladı. Ama sağlamlığında hala bir sıkıntı yok. Temizliği yapınca bu kadar gidiyor, yapmazsan ne kadar gider bilmem Saygılar...
Abi tuhaf gelecek ama ben av sonrası malzemelerime bakım yapmaya bayılıyorum bak olay şöyle... önce internetten güzeel bi film bulup yüklüyorsun sonra filmi açıyorsun ve makinadaki misina veya ipi makaraya aktarıyosun sonra o makaradaki ip veya misinayı tekrar makinaya sararken bir ıslak bezi kamışın ilk büyük olan halkasından geçirip misinanın da arasından geçip makinaya gitmesini sağlıyorsun.Zaten ip di misinaydı iğneydi filan derken film bitiyo sen silah bakımını bitirmiş çaktırmadan da dinlenmiş oluyorsun sevgiler,
Ben ip misinayı denizde kullandıktan sonra içi su dolu olan bir 330 ml su şişesine sarıyorum. Sonra bu şişeyi yine içi su dolu olan bir kovanın içine atıyorum. Kalın 2-3 kitabın arasına bir bez koyup misinayı buradan geçirip makaraya sarıyorum. Böylece hem makaraya sıkı sarılıyor hemde kurulanıp tuzlu sudan arınmış oluyor.
Nusret, Takla attırırken ıslak mendil yerine ıslak elbezi tercih ederim. Islak mendilde kullanılan sıvının içeriği tartışmalı... Roy, Yöntemin basit ve aklıma yattı. Monolar için sıkıntı yok da, ip karışırsa diye tedirginliğimi yenemedim. Ayhan, Aslında benim de kolayıma gelen ve uyguladığım yöntemdi bu. Fakat sarılı makaranın altında kalan kısımın temizlenebildiğini sanmıyorum. Metin, Yöntemin monolar için okey. İpler için kısmen okey. İpin, tuzu çözülecek kısa bir süre suda beklemesi gerek sanki... Ahmet, Etkili bir yönteme benziyor. Sanırım deneyeceğim.
Ahmet, Etkili bir yönteme benziyor. Sanırım deneyeceğim.[/QUOTE] Ben uzun süredir bu yöntemi kullanıyorum. Makaraya sararken pet şişe sürekli kovanın içinde suda döndüğü için tuzdan arınıyor. Ayrıca yarıya kadar sarıp bir on dakika kadar bekliyorum ki altta kalan ip tuzdan arınabilsin.
abi berkley kullanıyorum bu ip esasında çok dayanıklı ve kaliteli ip olduğu için buncacık bakım bile fazlasıyla yeter.aslında çaktırma daiwa tournament 0.08 yeşil alacam o zaman tam senin dediğin şekilde temizlicem