Forumda kesinlikle vardır ama ben hangi başlıkla aratacağımı bulamadığım için konu açıyorum affınıza sığınarak Bildiğinizz üzereköprülerde ince misina daha iyi iş yapıyor.Balık çogu zamanda açıkta ve dipten alınıyor.Açıga atıyoruz ama 50 lik kursun hemen yakınımıza iniyor. Ben 150 gr kurşun atıcam köprüde bir an önce açıkta dibe inmesi için.Tabi bunun içinde çok sağlam misina lazım.Yani 150 gr olmasada 100 gr kursunu çekebilecek misina sizce hangisidir ? asso önerdiler siz ce gerçekten iyimidir.? Saygılar
. Bende Kamışta Asso 0,35 kullanıyorum. Köstekler ise İstavrit için 0,10 iğne 11numara siyah kamışa 0,35 sar Bence. 0,35 lerin tümü 100gr mı çeker. problem olmaz.
Abi yanlış anlaşılma oldu oltamdaki misina çeker zaten ben istarvit çaparimin bedeni iin sordum 0.20 kullanıyorum.Kalğiteli misina varsa 0.20 nin alttına şnmek için sordum
. Evde Asso bobin var ama anca akşama yazabilirim. birde bakayım başka neler var şimdi aklımda değil.
fiyat performans açısından asso misinalar en iyilerinden. 0,18 misina kullanabilirsin beden için. 0,15 beden 100 gr. kurşunda nasıl sonuç verir bilemiyorum ama savururken kopma ihtimali yüksek bence.
Makinada Trabucco Tournament Line 0.30 mm Bedende 0.18-20-22 Oscar Ultra İnvisline Kösteklerde 0.15-0.20mm arası Oscar Ultra İnvisline
köprü kıyı gibi değil savururken alttan aldıgımız için fazla yüklenmiyoruz. Ve herkeze teşekkürler asso kullanırım.
Çekeri en yüksek ve dayanıklı misin Asso. Fakat köprüde ağır kurşunla istavrite çalışamazsın. Nedeni ise köprüde en randımanlı istavrit çaparisi 0.10-0.10 çaparidir. Enfazla 0.12 beden 0.10 köstek kullanılır. AYrıca ağır kurşun dibe çabuk iner fakat daha çabuk önüne gelir. Yemli atsan ağır kurşun kullanılır. ama çaparide tavsiye etmem. Önerim 0.10-0.10 asso misinadan çaparini yap ve en fazla 50 gr. kurşunla güzelce alttan sallayıp ileri at.
Kösteklerim 0.8dir her zaman bir sorun yaşamadım.Ancak söylediğinizin tersine 50 gr dibe inene kadar önme düşüyor.150 gr bir an önce düşmez mi mantık olarak ??
bir an önce dibe iner fakat çapariyi sallarken 50 gr. dan daha çabuk önüne gelir. 150 gr. köprü için aşırı ağırdır. ben köprüde çinekop zamanında bile yemlide en çok 125 gr. atarım.
Selamlar; 50 gr kurşun köprü için çok ideal, dibe inene kadar balığı aradığı için çok randımanlı oluyor. Malum, istavrit hep aynı derinlikte kalmıyor, kimi zaman dipliyor, kimi zaman orta suya veya yüzeye yaklaşıyor. Ayrıca 50 gr kurşunun diğer artısıda yüzeye yakın yakalanan sardalyeyi çabuk diplemediği için ağır kurşuna oranla daha randımanlı tutuyor olması. Bu arada, dikkate alırsanız bir tavsiyede bulunayım. Köprü geneli 50-60 gr kurşun kullandığından, sizin kullandığınız daha ağır veya hafif kurşunlar bazı zamanlarda başınıza iş açabilir. Çabuk diplemesi yada geç diplemesi çaparilerinizin diğer balıkçılarla karışmasına neden olabilir. Malum, köprü trafiği . Ayrıca, köprüde bazen garip bir şekilde ince takımın iş yapmadığına, köprüye göre oldukça kalın sayılabilecek ( beden 0.25 mm , köstek 0.15 mm ) takımların, daha randımanlı olduğuna bizzat şahit oldum. Sağlıcakla kalın...
Şu sıralar piyasaya yeni giren Balza Marka floracarbon misinaları kullanıyorum..037 liği ile 130 gr kurşunu güvenerek atıyorum.. Ancak Küçük bir hatırlatma yapmadan geçemeyeceğim..Ben misinayı direk kurşuna bağlamıyorum..Önce kalın mumlu ip ve bu ipe iğne bağlar gibi misinayı bağlıyorum..Fırdöndü asla Kullanmıyorum
50 nin altına inince karışmalar başlıyor ..Hele bir de akıntı varsa vay halimize Ancak köprüde kalın takımın iş yaptıgına sadece bir kez şahit olduum verdiginiz ölçüler bir kıyı takımı benden çok balık aldı ve 2 takım harvarken o tüm gün tek takım kullandı.Ben kalın deneyince eli boş dönmüştüm.
woww ip'e iğne bağlar gibi bağlamak çok zekice.ben ip' kursun takar gibi misinayı geçirirdim hep sonuçta bedenda bir düğüm oluşuyordu.Sizin yöntemle düğüm sıfır oluyor en kısa zamanda deneyeceğim.
Balık iğnedeki yemi kurcalarken hemen üzerindeki sarı yada krom rengi malzeme yani fırdöndü hareket ediyor ve balığın ilgisini üzerine çekiyor..Bu benim şahsi tecrübelerim sonucu elde ettiğim bir bilgi yada düşündüğüm bir nokta..Belki alakasızdır ama kullanmıyorum..ayrıca her düğüm azalan misina çekeri demek..Fırdöndüye 2 düğüm atıyoruz..