arkadaşlar selamlar cuma günü cengiz balıkçılıktan okuma mq 65 makineme okuma carb misina aldım birde sprey gres aldım kamışın fincanlarını rahatça yağlamak için fincanları yağladım sonra makinede sarılı misinaya da biraz yağ sıktım dün boğazda öyle rahat atışlar yaptım misina makine ve kamıştan rahatça çıkıp uzak noktalara ulaştım 125 130 150 200 gram kurşun aralığında atışlar yaptım misinayı sararken o kadar rahatı ki eski halinde eser yoktu yanımdaki arkadaşlara da verdim oltayı onlarda hayret ettiler makinaya ne yaptın diye sordular aklıma takıldı da şimdi bu gres yağın misina ya bir zararı olur mu? ne dersiniz
Sprey gresin özelliklerine bağlı . Sanırım yapabilir. Hatta kendimce şöyle diyebilirim. Normal ince yağ misineye zarar vermez sprey yağ verebilir. Sprey yağın içinde çeşitli kimyasallar bulunmakta. Genel amaçlada metal parçalarda kullanılmak üzere tasarlanmışlardır.
misina kullandığım zamanlarda makine yağı ile yağladığım oldu ama çok fazla kum topladığı ve bir süre sonra misinayı sertleştirdiği için bırakmıştım. sprey nasıl etki eder bilemiyorum.
cevaplar için teşekkürler yağın içeriğine hiç bakmadım ancak atış ve sarımda eskiye oranla çok fark etti gresi temizleyip ince yağ mı kullansam yada sprey gresin misinaya etki yapıp yapmayacağını test mi etsem daha önce bu tur bir uygulama yapan varmı acaba
Havalı silahlarda sentetik aksamlar için silikon sprey kullanıyorum,o da kayganlık sağlıyor(bir defasında yanlışlıkla silahın altındaki parke zemine denk gelmişti de ne kadar silsem de salonumuz buz pateni pisti gibi olmuştu hihi ).Belki o denenebilir...
Halkalara sprey gördüm de misinaya denk gelmemistim. Siçrama yapiyor mu üste basa ? 2-3 aydan misinayi çürütür diye tahmin ediyorum ama zaten monolar para degil. Erimi ciddi etkiliyorsa deger bence.
üste başa sıçrama olmadı ancak atış yaptığım parmağıma azda olsa yağ bulaştı erimi ciddi şekilde fark ettiriyor misinanın atış esnasındaki sürtümesi azaldığı için ve sarım da o kadar rahat oldu 7 senelik makine devir oranı 4/8/1 makine mi daha önce kullanan arkadaşlara verdim deneyin bir diye onlarda inanamadılar sen ne yaptın bu makineye diye sordular
yanlişim varsa düzeltin ama , Ben 45 TL'ye bir kamiş aldım . bana göre uyduruk bir kamiş gibi gelmişti ilk zamanlarda Ancak göle gittiğimde Altta ayar yerını fark ettım . böle çevırıyosun cirt cirt cirt dıye ses gelıyo ( TÜM KAMİŞLARDA VARMI BU BILEMIYORUM ) orayı cok kasınca zor sarıyo az salınca normal , gevşek bırakınca kuş gıbı oluyor makına elımde . bunu sölememın amacı yağ sürmeden bu bölgeden ayar çekerek yapabılırız o durumu dıye düşünmekteyim .
Fatih o cırt cırt sesi veren makinanın kalama ayar yeridir, arkadan kalamalıdır sanırım. Çünkü şimdiye kadar fazla teecrübeli değilim ama hiçbir kamışta ayar yeri diye bir yere ne rastladım nede gördüm......
makinada abi . erhan abide birşeyler yazmıs kalama falan onlara fransız kaldım ama , ben o cirt cirti cevırdıgım vakıt dedıgım gıbı misina sarmada % 100 'luk bır hafifleme oluyor . yani orası ayar yeri benım oltanın bana kalırsa ,başka ne olabılırkı ordan .
O hafifleme misinayı saramadığın yada gevşek sardığın içindir muhtemelen arkadan kalamalı bir makina kullanıyorsun .
Ben dun umudumu kestigim bir makara misinaya wd40 sIktIm biraz sarmada pek bi degisiklik0gormedim ama makinadan misina cikarken cok rahat cikiyor. Bir sonraki ava makine yagi surecegim..
dün gittim karaköy perşembe pazarına oltacıları dolaştım sprey silikonlu gres varmı baktım bulamadım neyse hırdavatçının bir kaçına baktım sprey silikon ibareleri yazan birkaç tane buldum ancak onların üzerlerinde deki uyarılarda su daki canlılar için zararlıdır ibarelerini gördüm birkaç dükkan daha dolaştım sonra bir tane buldum açıklamaları okudum ayrıca modelcilikle de uğraştığım için bu ürünü elektronik devrelerde su yalıtımı içinde kullanacağım plastik vs gibi maddelere zarar vermez (sudaki canlılara zarar vermez ) yazıyor ibaresini görünce tamam bu dedim hafta sonu birde bu yağı kullanacağım bakalım nasıl bir verim sağlayacak (19 tl)