http://cgi.ebay.com/Spiderwire-New-...149?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5918987d Linkte vermiş olduğum misinanın kalınlığının ne olduğunu, söyleyebilecek birisi varmı ? Ya da şöyle söyleyeyim size, bana 0.12 veya 0.15 ip misina lazım ebay'de baktığım hiç bir misinada kalınlık yazmıyor onun yerine sadece Lb (ağırlık) yazıyor. Kaç kg. çekerli misina, 0.12'ye denk gelir ?
Tam emin olmamakla birlikte, bildiğim kadarı ile 0,20 mm.'lik misina 4 lb'ye 0,24 mm.'lik misina 6 lb.'ye denk geliyor. Bu mantıkla 0,12-0,15 mm. 2 veya 3 lb. gibi olmalı diye düşünüyorum
Maalesef yurtdışından malzeme satın alırken çok yaşanan bir sorun bu. Spiderwire'ın 15lb (ki test çekeri 4lb'dir) misinasının metrik kalınlık olarak karşılığı 0,22mm'dir. Umarım bilgi işinize yarar.
http://avmarketi.com/asp/group/58/Makara-misinalar Bu linkte en üstte yazıyor. 15 lb = 0.38 mm Ağılık olarak ta 1 libre = 0,45359237 kg
avmarketinde yazana güvenmeyin. Her firmanınki farklı olabiliyor. 15lb 0.20mm ye falan karşılık geliyor. Aşağıda başka bir örnek tablo var. Bu arada 1500yd yaklaşık 1400m eder.
Başka bir sitede de 15 lb = 0.405 mm olarak gördüm. İlginç. Hangisine inancaz en iyisi mm olarak almak bence
ben bunun 100mt makarada sarılı olanını kullandım,renk aynı yeşil,bu misina kaplama,çok kısa bir süre içersinde,tam hatırlıyamıyacağım,belkide 2 ci 3 cü atçekimde, misina nın kaplaması tüy tüy oldu,atıp fırlatdığım mesafe,biraz öyle kullandım,sonra gıcıklandım söktüm misinayı,bu günde remixon ip misinayı söktüm çıkardım,ohh be artık karışmayan takımım var 18lik örgü misinayı göz önünde bulundurursak,bu gün 25lik misina ile 5 gramlık sahteyi ip misinaya göre daha ileri atıyorum artık geriye trofe balıkda testini yapmak kaldı misinanın,
Çekerine güvendiğiniz bir kalınlığı denemek gerek artık. Hakan Abi 2-3lb demiş ama, öte yandan 3lb lik bir misina test çekeri yaklaşık 1.4kg ki bilmiyorum kalama da verseniz 1.5kiloluk bir levreği çekebilir misiniz. Hedef balığa göre ayarlayabilirsiniz. Ben ebay'dan 15lb tablosunu verdiğim fins marka aldım. Ürün geldi; biraz kalınca bulmama rağmen makineye sardım. 0.20mm ye denk ve çekeri sağlam olduğunu düşündüğüm için. Ancak bir dahaki sefere alacak olsam 10lb'den yüksek almam.
Berkley Whiplash Crystal 0.15 mm 18.9 kg çekerli 110 mt lik Dyneema sını aldım bu inceliğe dehşet bir çekeri mevcut.Çok hesaplı değil ama en azından için rahat...
Pardon, daha ne detay ya da kesin bilgi ariyorsunuz ki? Net olarak yazdim saniyordum 0,12mm'nin lb olarak karsiligini ariyorsaniz, siger mesajlarda da yazildigi uzere her firmaninki farklidir. avmarketi ya da benzeri yerde verilen tablolar tam karsiligi veremez. cunku orgu misinalarin kaliteleri de farklidir.