Misina yardımı...

Konu, 'Misinalar' kısmında eylulruyam tarafından paylaşıldı.

1. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-FLEX 4208 SURF KAMIŞ 15KG 4.20
    Favori Makine:
    OKUMA SPECTOR 665 MAKİNA 14 BİLYALI
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    arkadaslar ben bu takımı kullanacagım ama bu takıma birde misina gerekiyor ip misina alsam marka kaç mm oldugunu belirtirmisiniz? takımım da ama ben kıyıdan uzak atışlar için böyle bir takım kurdum degerli yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla...

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Marka belirtmeye gerek yok bence, bende uzak atışla uğraşıyorum ama ip kullanmıyorum, neden ip kullanmak istiyorsun böyle sorsam?

3. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    ben aslında kullanmak istemiyorum sadece tavsiye ettiler bende ordan yola çıktım amatör atıcıyım o yüzden vereceginiz her bilgiye ihtiyacım var...

4. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    Oltayı taktırıyorum dedin diğer başlıkta, ipi taktırdınmı kötü olur, yazık olur. Koparayım derken elini param parça edersin. Kamışada zarar verirsin.

Senin için naylon misina daha hayırlı, kullan, kullan aşınınca değiştir.

5. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    tamam kardeşim dedigini yapıcam peki naylon olarak önerebilecegin saglam misina varmı aklında uzak atış için...

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Uzak atış için özel üretilmiş misinalar piyasada mevcut ama pahalı. 20TL civarı.

Ben 6TL'ye 1000'lik nemrod alıyorum şuan, bir sıkıntım yok. Ucuz diye tercih ediyorum. Sürekli kullandığımda, her hafta değiştiriyorum makaradan.

Uzak atışla ilgilide herhangi bir sıkıntım yok, gayet güzel açılıyor makaradan. İstediğim mesafeleride zorlanmadan tutturabiliyorum.

Ekipmanlarında bu konuda büyük artısı olduğunu unutmamalısın.

7. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    kardeş pahalı olup olmaması önemli degil ben çok sık balıga çıkan biri degilim işlerimden dolayı ama almışkende kaliteli bir misina almak daha doğru olur...

8. ergir

ergir ergir

önerebileceğin marka veya markalar varmı.

9. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    300 metrelik trabucconun xps surf misinalarına bakabilirsiniz.

Model veya marka çok ama ülkemize gelmiyorlar maalesef.

10. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    tamam kardeş 35mm 40mm olcak peki

11. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Caner, sürekli ip misina kullanırım.. Sık sıkta takılır.. Ama ellerim hala sapsağlam.. Bende mi bir sorun var acaba dersin?

İp misina denen dyneema misina, atışta mesafey, en az %30 artıran, ortalamada 2 misli uzak atış sağlayan, uzak mesafede sahteye aksiyon vermeyi kolaylaştıran, vuruşları anlamayı ve tasmalamayı zevk halne getiren bir üründür..

Ben hafif takımlarda, bu misinayı herkese tavsiye ederim. Eğer en az iki haneyle tartılan balıklar tutmayı hedefliyorsanız, bu misina aynı randımanı vermeyebilir. Ama klasik, lüfer, palamut, levrek, sazan, istavrit, izmarti vs. avlarında av zevkinizi ve verimini misliyle artırır. Genelde uzun süre kullanmayan, bu misinanın nasıl fark yarattığını pek fazla bilemezler..

12. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Serdar abi bu konuda sen ustasın, benim denediğim model belki bir belki ikidir en fazla, kalınlık ölçülerinide tabiki eklersek benim iplerdeki deneyimim az olduğu bir gerçek. Birde benim gibi çok kayalık bölgelerde avlanan biri için sürekli oltanın takılıp kopması çok önemli, ipi koparmak, naylondan daha zor. İpte nispeten iki üç katı naylondan pahalı, hemde 100 metresi. Bu tabloda ben naylondan hem maddi hemde manevi olarak daha büyük destek alıyorum.

Naylon misinaylada kalınlık inceldikçe daha uzak mesafelere atış mümkün, güzel bir şok emiciyle 0,25mm misina bile surf makarasında kullanılabiliyor. 0,25 ile 0,35 atışta karşılaştırıldığında, %100 lük bir verim alabilmek mümkün. Ne kadar ince, o kadar daha uzağa atılabilme şansı ama şok emici olmadan kesinlikle bu incelikte misinalar 100g kurşunla kullanılmaz, patlıyor çünkü çok başıma geldi.

Ben ipi daha çok surf gibi ağır takımlarda kullanmıştım, atçek için belki makaralarımdan birine whiplash sarabilirim ama çok lüks kaçıyor bana, pahalı.

13. fish founder

fish founder Özgür

eylulruyam lütfen pm'ini 'özel mesajlarını ' kontrol eder misin?

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Whiplash, gerçekten pahalı.. En azından bizim avlarımız için gereksiz bu masraf.

Ama Whiplash olmayan, çok çok daha uygun fiyatlı, yeterincede sağlam olan misinalar da var.. Sufix Herculine, EF&FE vs. pek çok marka piyasada mevcut..

Kayalık ve takılma sorununun çözümü, ucuna FC bir takım eklemek. Böylece, en iyi netice elde edilebilir sanıyorum..

Klasik misinalar, belki ucuzluklarıyla bir anlam ifade edebilir ama daha fazlasını beklemeyip ucuz etin yahnisinin ancak o kadar olacağını akılda tutmak lazım gelir..

15. eylulruyam

eylulruyam ahmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    1,5kg çipura
    arkadaslar bilgilerinizden dolayı teşekkür ederim ama hala net olarak ne yapıcagıma karar veremedim...ayrıca skoylu kardeş FC bir takım nasıl eklenir ve nasıl hazırlanır bir resim falan varmı kardeşim??

16. ergir

ergir ergir

FC-fluro carbon bir misinadır.özelliği ise suda ışığı emer ve balıklar tarafından farkedilmesi zordur.kısaca görünmez misina diyebiliriz.ayrıca zayıftır ve cabuk kopar.sanırım FC derken bu misinanın uygun olacağını söymeye calıştı.

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Evet, Florokarbon misina..

Makineden gelen ip misinanın ucuna bir fırdöndü takarsın.. Aslında, bir stoper, bir boncuk, bir küçük fırdöndü daha iyi olurda neyse, karıştırmayalım..

Takımları saf %100 florokarbon misinadan yaparsın.. Rivayete göre bu misinalar suda görünmez. Böyle midir, öyle olduğuna dair teoriler ve pratikler varda, fizik dersi değil konumuz.. Bu misinalar, bir sürü keyfe keder sorunları olmasına rağmen, şu yada bu sebepten balığın 10 misli fazla vurmasını sağlar. Yan yana atarsınız, aynı yem, aynı cins takım. FC olan patır kütür vuruş ve balık alır, diğerinin yüzüne bakan olmaz..

Bu misinalar zayıftır. Düğüm tutmaz. Serttir. Pahalıdır. Zor bulunur ama balık yok denen yerde balık tutabilen yeğane misinadır.. Güncel sorunda balığın kıtlığı olunca, bu avantaj öne çıkıyor haliyle..

Elbette bu durumda bu zayıflıkları gidermek için bir takım ek önlemler gerekiyor haliyle.. Örneğin, takımın uçlarına (kuşrun ve makinedne gelen misinaya takılacak yere) fırdöndü takıyoruz, buna düğüm tutturmak daha kolay. Ayrıca, burulmayı ve buna bağlı olacak olan mukavemet kaybı önlenmiş oluyor.. Köstekleri bedene düğümle değil, boncuk, fırdöndü vs. ile takıyoruz gibi..

Son düzenleme: 24 Ağustos 2009