Arkadaşlar iyi akşamlar,Yücel usta dahil soruyorum:Surf makineye como cast monoflament 35mm.lik misina alacağım,ancak ürün açıklamasında uzun atışlar için tasarlanmıştır diyor ama bir yandanda çok sert monoflament misina gibi ifadeler var.Tercihim bu mu olmalı,yoksa kaliteli bir ip misina mı olmalı.Çok sert açıklamasından endişem şu:Atışlarda kusma tabir edilen , makaradan toplu çıkışlar olur mu?Saygı ve sevgilerimle
Camocast şu an piyasadaki en kaliteli mono surfmisinasıdır. 0.35mm makinada kullanmak için biraz kalın kaçar. Dibe takılsa koparmakta ciddi şekilde güçlük çekebilirsiniz. 0.30 tercih edin derim.0.30 ile rahatlıkla abanarak 120gr atabilirsiniz. Bu ağırlığın üstü de atılabilir ancak tam performansla yükleneceğiniz için ne olur ne olmaz, aynı misinanın 0.35 i ile ön kısma kamışın 2 boyu kadar şok emici ekleyebilirsiniz. Kusma olayına gelince, makinayı sıfır boşluk kalana kadar doldurursanız, camocast değil her tür ip/misina kusma yapar. Bunun sebebi sarılan ip veya misinanın fazla sarılması nedeniyle makinanın en üstteki sarımı düzgün yapamayıp makaradan taşırmasından kaynaklanır. Son derece doğal bir durumdur.
benimde aklima takilan bir konu o kadar anlamiyorum.yani o kadar tecrubem yok daha makinalarimdaki sarili misinalarla idare ediyorum. hali hazirda kamis ve makina uzerindeki ihtisasimi tamamlamis degilim. biri bana cikipta hic dusunmeden git sunu al derse alirim. ama gorunen o ki yucel ustaya soz birakildiigina gore onu dinlemek lazim. bu trabbuco camo cast git al dahada soru sorma diyeceginiz son nokta bir misinamidir..bir arkadastan aldigim shimano misinam ki spin makinada sarili almistim sanirim 28 mm lik biraz esnek ve beyaz ama hafif mora calan bir rengi var.onu surf makinama sardim .performansi iyi gibi zira powerline in onerilen bir misinasi makinamin baskasinda sarili ama cabuk yiprandi ve su koyverdi gibi... camo cast konusunda dusunme git al derseniz oyle yapacagim.. tesekkurler....
Merhaba.Ip misina dediginiz sey orgu misina yanilmiyorsam.Eger ogru misinadan bahsediyorsaniz uzun atisli beklemeli yada at cek icin tavsiye etmiyorum.Kendimden biliyorum atis esnasinda cok cabuk karisiyor ve cozmesi normal misinaya gore daha daha zor.Hatta bazen hic acilmiyor,acsaniz bile zedelenmeler oluyor ve icinize sinmiyor.Ama yinede tercih sizin tabii.Rastgele...
Herkese günaydın...Dün surf misina ile ilgili takıntılarım vardı;giderildi.Yücel ustaya teşekkürler.Bir sorunum daha var:Adana'da bazı dostlardan dinlediklerimi teyiden sorup öğrenmek istiyorum.Surf atışlarda bizim Adana'da kullanılmayan bir tabir var:Beden,köstek gibi..Sanırım bu misinanın ucuna takılan üçlü fırdöndülü iki kanat ya da saçak ve üzerinde iki iğne;devamında kurşun.Herhalde yanılmıyorum.Öğrenmek istediğim şu:Surf makinemde 30 mm.lik 300 m. misina var.Ben bu misinanın önüne takacağım takımı,bedeni makinedeki misinadan mı yapacağım,yoksa atışlar daha güvenli olsun diye atıyorum 45 mm.lik bir misinadan mı?Mesela birinci makinemin ön takım misinası35 mm idi, önüne 45 mm. beden koyarak yaptım.Doğrusunu deneyimlerinize dayanarak öğrenmek istiyorum.ModeratörlerimYücel bey,Özgür bey hatta konuya saat 03'den sonra katılan Emrah bey Şimdiden teşekkürler.Sevgi ve saygılarımla.Mehmet Solgun/ADANA
Mehmet Abi oncelikle sunu belirteyim ; burada saat 5 saat ilerde oldugu icin Tr saati ile 3 ten sonra katildim Simdide kendimden ornek vereyim ; bu isin usulu aslinda low memory eklenti yapmak.Boylece ne kadar abansanizda o esnek misina bunu emiyor.Fakat ben kullanmiyorum simdilik.Benim kullandigim takim soyle ; 30 luk yada 40 lik ana misinanin ucuna orgu misinadan beden yapiyorum.Bedende 2 tane kostek bulunuyor ortalama 3 karisa yakin ve takimin en altina kursunu takacagim firdonduye uzun bir kostek daha yapiyorum (dipte gezinen baliklar icin) yapiyorum (toplam 3 igneli,3 kostekli).Simdi bazi balikci arkadaslara , abilere belki sacma gelebilir.Ama burada her an suprizlere hazirlikli olmak gerekiyor diye inaniyorum.Ve orgu misina cok cok saglam oldugu icin bedeni onunla yapiyorum.Hatta komple misinami orgu kullanmak istiyorum ama maalesef imkansiz gibi birsey.Cok cabuk karisiyor,cozmesi zor ve cozsenizde misina zedeleniyor,boylece icinize sinmiyor yaptiginiz is.Ilk basta belki mantiksiz gelebilir (yada cok mantiklida gelebilir ) Fakat benim cok isime yariyor bu kullandigim sistem.Her yigidinde bir pilav yemesi vardir.Tabiikide Yucel Abinin,Ozgur Abininde kendine ozgu yada normal olmasi gerektigi gibi kullandiklari sistem vardir.Bunlar benim fikirlerim.Kullansanizda,kullanmasanizda yinede aklinizda kalmasi sizin yarariniza Mehmet Abi.Rastgele...
peki bu nasil yucel abi? camo cast icin 2 kat fiyat farki vermeye deger mi ? http://www.balikmarketim.com/?urun-...F_CASTING__ATIS_MiSiNASI__480_MT_0_30_MM.html
Sufix fiyat performans olarak iyi bir misina olmasına karşın, maalesef tuzlu suya girip bir de güneş gördüğünde rengi matlaşıp sertleşiyor ve çok kolay çizilmeye başlıyor. Birkaç sefer kullandım, elimle yokladığımda misina beton duvara sürtmüş gibi her yerinde çizikler hissediliyor.
Anladıgım daha fazla sormadan gidip trabbuco camo cast misinadan alıp kullanmak olacak.... teşekkurler
Camocast güzel de 030 boğazda uzak atış için biraz kalın kaçar. 025 i de yok gördüğüm kadarıyla. acaba super elite super tournament modeli uzak atışa uygunmudur? onun 025 i var çünkü.
bende en yakin zamanda bi camo cast alacagim. fakat sufixle cok kalite farki yoksa cekecegin var benden yucel abi rastgele.
Aslında super elite tournament line modeli bence camocast serisinin en iyisidir. Şu an piyasada ağırlıklı olarak T1 modeli olsa da eski stoklardan kalma birkaç makara karşınıza çıkabilir. Misinanın güzel yanı, %70 zorlamaya kadar sert bir misina karakteri gösterirken, bu yüzdenin üzerine çıkıldığında lastik gibi esniyor olması. Bu esneme o kadar garip ki misina toplandığında hiç deforme olmaksızın önceki sert formuna geri dönüyor. Bir diğer farkı da rengi, biraz mavi,sarı,beyaz yeşil renklerde menevişlidir. Yani her 20-30cm si farklı ve hoş renklerdedir. Bu bana biraz su üstündeki dalgaların yarattığı gölge ve ışık farklarının misinayı kamufle etmesi için düşünülmüş gbi geliyor. Denizin dibinden yemli lüfer takımı attığım esnada çok taş çekmişliğim vardır. Midyenin biri tutar kurşunun arkasında çek allah çek gelmez. Makinayı kenara koydum, niyetim koparmak. Bileğime dolayıp kendi etrafımda dönerek çekiyorum, misina uzuyor da uzuyor, sonra aniden gevşedi, hah dedim koptu herhalde. Ne kopması, iki kiloluk bir taş üzerinde de bir o kadar midyeyle kıyıya çektim
Bilgiler için teşekkürler. Birde onu denemek gerekecek desenize. Anlattıklarınızı okuyunca aklıma dibe takıp uzun süre uğraşıp kurşunun fırdöndüsünü kırıp üstünde çinekopla takımı kenara aldığım an geldi. Ama bendeki 010 Whiplash örgü misinaydı.