Misinalarımı değiştireceğim yardım edebilir misiniz?

Konu, 'Misinalar' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tüm forumdaşlara selam olsun :)

Levreklerin yavaş yavaş havyarlanması ile spin takımları bir kenara koyup yemli takımlarla avlanmaya karar verdik (sanki spinle çok balık yakaladık da, bırakması kaldı :D:D:D)

Sorum şu yönde;

Beklemeli avlar için makinalara saracak misina arıyorum. Kıyıdan 3 metrelik kamışlarla ve alabilirsem bir tane de surf kamış ile atışlar yapıp daha çok gezer kurşunlu sistem yapmayı düşünüyorum. (çipura, karagöz, sargoz için)

Bana bu yönde kalınlık ve marka model olarak önerebileceğiniz (mümkünse çok pahalı olmasın, bu balık malzemesine yaptığım masraf sebebi ile ekonomim çökmek üzere :D) misinalar var mıdır acaba?

2. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bu arada yukarıya yazmayı unutmuşum, mümkünse çabuk gam yapmayan modellerden önerebilirmisiniz, ayda 1-2 defa ava gittiğim halde 3 ayda bir makarayı komple değiştirmek (yani en fazla 6-7 av kullanıp misinayı atmak) birazcık kanıma dokunuyor :)

3. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Demek bıraktın levrek avını hemşom :D Shimano'nun Technium Surf misinası var, mavi renkli. Makinamın yedek kafasına sardığım bir misina idi 30'luk. Çok memnun kaldım ;) Şu anda konik kafada braid Power Pro sarılı olduğu için çok fazla kullanmıyorum ama, yine kullanırsam aynını alırım :) Memnun kalmazsan paran benden iade :D

http://www.avmarketi.com/asp/product/142348/SHIMANO-TECHNIUM-300mt-SURF-MISINA

4. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
  5. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim hemşom :) yalnız para iadesi konusunda sözleşme yaparım bilgin olsun :D Alışverişlerimi çoğunlukla linkini verdiğin siteden yapıyorum ancak onların elinde söylediğin yokmuş, stokta yok görünüyor

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :D:D:D:D:D:D

Çok ince bir düşünce Yasin tebrik ederim. Gerçi senin ve benim için bu kadar hassasiyete lüzum olmasa da gene de güzel bir davranış :D:D:D

Yemliyle sanırım mırmır, çipura gibi balıklar düşünüyorsun.

Nerde veya nerelerde avlanacaksın ve surf kamış gerçekten lazım mı önce onu bir kararlaştır bence, boşuna masraf olabilir alacağın surf kamış.

Ben ip misina kullanıyorum surf takımda. Gayet uzağa erdiriyorum.
    İp misinanın da en ucuzunu aldım. Linkini atarım. Gam yapmıyor istediğin gibi ve ben Okuma trinity makinayla bile kuş gözü yaptırmadım ki sende yaptırmazsın. Gözünü korkutmasın ip misina.
    İp misinaya klipsli fırdöndü takıp takımı da fc misinayla yaptın mı gayet avcı olur bence.

Daha güzel öneriler de mutlaka gelecektir.
    İp misinanın linkini atarım eğer düşünürsen. :)

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Sözleşme yaparsak, yakaladığın ilk trofeyi alırım bak :laughing:

İstersen Adana'dan bakayım misina için. Bulursam sana gönderebilirim :)

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Çok teşekkür ederim, bu verdiğiniz üçüncü linkteki misinanın 1.000 metresi mi o fiyata yoksa ben mi yanlış görüyorum ya çok şaşırdım şu anda

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

O konuda sözleşme yaparım gözü kapalı :D zaten trofe falan yakaladığımız yok, trofe dediğim balık 50 cmlik minekop, o da sizin avlaklarda bolca var :) zarar edersin yani.

Ben İzmirden bakayım muhtemelen dükkanlardan bulurum, başka siparişler de verecektim onun için avmarketinden vereyim demiştim ama eğer bulamazsam mesaj atarım sana zahmet olmazsa hemşom, bunu teklif etmen bile yeterli benim için çok sağol :)

10. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık
    Rica ederim hemşom. Yardımım dokunursa ne mutlu bana. Bu arada Volkan'a katılıyorum. Eğer imkanın olursa ip misina kullan mutlaka. Fikrin değişirse yine tavsiye de bulunabilirim :D

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Aslında haklısın abi, daha önce de konuştuğumuz gibi bize yasak olmaması lazım, zaten yakalayamıyoruz :D sorun yok yani :)

İp misina düşünüyordum başta ama korktuğum için normale döndüm, düğüm olayları falan uğraştırmasın diye.Ama dediğin gibi düğüm sorunu olmuyorsa tabi ki ip daha ideal olur abi en azından esneme olayı olmaz tasmalamada kolaylık sağlar.

Bedenleri hep fcden yapıyorum zaten, linki atabilirsen ipe bakayım abi. Bu arada avlanacağım yerler artık o buluşamadığımız mekan olmayacak abi, çok uzak olduğu için bi de gidip gidip boş döndüğümüz için orayı listeden sildim ilk bahara kadar. Genelde merkez ile çeşme arası mekanları araştıracağım daha aklımda kesin yerler yok, balığı nerede bulursam orayı mekan edineceğim :D(mırmır, sargoz, çipura için)

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi işte ip düşünüyordum başta ama düğüm tutma olayından korkuyorum biraz, çok nadiren yapabildiğimiz bir av zehir olmasın diye. Ama sanırım ipe doğru aklımyine kaymaya başladı :)

13. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Aman ipe direk firdöndü takmayin..
    Esnemediği için direk zedelenir ve kopar ip yada yüzünlere zarar verir.
    En az 5 yada 6 kulaç monofilament misine ile şok yapin bence.

14. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Evet bin metresi o fiyata. 3 tane makinemde sarılı 1 yıldır değiştirmiyorum. üstelik daha bir sürü de yedekte var. 0.35 işini fazlasıyla görür.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Önce fikrimi yazayım linki nede olsa atarım sonra. :)

Surf kamış alınca amaç uzağa atmak oluyor. İnsan bakalım ne kadar uzağa atacağım diye düşünüyor ilk önce. :)
    Ondan kamışın atarına uygun en ağır kurşunları deniyor. Ancak çok ağır kurşun kullanmak vuruşları hissetmeyi çok güçleştiriyor. Hele ki vuranlar 10-15 cm'likse. :D Yem gitmiş olsa bile uzun süre bekliyorsun boşuna. :)

Ben birazda vuruşları hissedebileyim diye ip misina aldım. Denemek için en ucuzlarından aldım ve gayet memnun kaldım. Hani ne zamandır sarılı. Hem spin hem surf takımda bir kere düğüm oldu. O da benim hatamdan. Lodoslarda teknelerin battığı bir zaman vardı ya birkaç ay önce. Öyle hava da ip misina kullanmaya kalktım ve normal olarak düğüm oldu. :)
    Yoksa normal , hafif rüzgarlı havalarda falan düğüm olacağını sanmıyorum. Makinalarımda vasat altı. :) O yüzden önce bir için rahat olsun.

İp misina hem kopmayacak kolayca, hem vuruşları net hissedeceksin, hem gam olmayacak, hem mono gibi tuzlu sudan çabuk etkilenip sertleşip deforme olmayacak. :)

Maddi açıdan da yıkıcı değil, mono misina fiyatına. :) Ne tür bir surf makinan var bilmiyorum ama. Mesela 200 metre misina saracaksan 100 metre normal mono misina üzerine ip misina sararsın. Ekonomik olarak ta çok sarsmaz.
    Ben bile iki misinayı birbirine bağladım. Düşün ne kadar kolay olduğunu. :D
    Sen de zorluk yaşamazsın. :)

Düğüm olayı var bide. Onda da problem çıkmaz. 100 metrenin üzeri atış yapacağını hiç sanmıyorum. (bende yapamıyorumdur zaten :D)

Tek düğüm sorunu klipsi bağlarken çıkabilir ama ona da palomar düğümü atarsın. Ben tekli palomar düğümü atıyorum surfa henüz bir problem çıkmadı. Düğümden bir sorun da çıkacak gibi değil. Gayet sağlam oluyor. Spin takımdan biliyorum. :)

Benim önerilerim yaşadığım tecrübelerimdir, bilmişlik veya ukalalık gibi gelmesin okuyanlara. :D
    Daha tecrübeliler daha sağlıklı bilgiler verecektir. :)

Not : linki bulup ekliyorum hemen :)

Ahanda kullandığım ip bu.

http://www.balikmarketim.com/?urun-47675-Japanese-0-20mm-4X4-Dyneema-ip-Olta-Misinasi.html

Son düzenleme: 9 Ocak 2013
  16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben direk bağladım ve bişey olmuyor. :eek:
    Zedelenme ihtimalini anladım da yüzüklere nasıl zarar verebilir zihnimde canlandıramadım. :confused:

Direk bağlayınca kopma hiç yaşamadım. Ya benim sardığım ip yapısı gereği pek hassas değil.

Benim gördüğüm ve kullandığım ip o kadar hassas değil sanıyorum.
    Bende kullanmadan önce korkuyordum ama o kadarda sorunlu gelmedi bana ip kullanımı.

17. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    benim şöyle bir tavsiyem var,

öncelikle avlandığınız merayı çok iyi bilmiyorsanız ve dip beklemeli av şeklinde avalnacaksanız başlangıçta merayı tecrübe edinceye kadar pahalı misinalarınızı yada en iyi misinalarınızı kullanmamanız olurdu.

eğer ki kullandığınız makinanın yedek kafası vs varsa işiniz birazdaha kolay olabilir. alternatif misina kullanma şansınız da olur.,

misinalara gelecek olursak ceyhun beyin tavsiye ettiği misinalar güzel bende kullandım, muhalefet olsun diye yazmıyorum yanlış anlaşılmasınıda istemem

powerline extrem yerine powerline spider daha yumuşak gam yapmaz
    powerline superpremium yerine kırmızı ultra premium daha yumuşak kullanmanızı tavsiye edebilirim.

ayrıca,
    sufix elite tavsiye edebilirim gam yapmaz ve akşam hafif florosan özelliği vardır.

18. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Abi ip yapısı gereği pürüzlüdür, sürtünmeden dolayıda bir miktar ısı oluşturur diye düşünüyorum, bu ısıyla birlikte yüzükleri kesmesi ya da zedelemesi muhtemeldir, eğer ip kullanımına uydun yüzükler değilse:)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D Teşekkürler Çağrıcım.
    Ben onu değil şunu anlamadım.

Direk ipe klips bağlamak zararlıdır 5-6 metre şok yapın denmiş ya. Şok yapınca ip sürtünmüyor mu yüzüklere, zihnimde onu canlandıramadım. Şok yapınca yüzükler zarar görmüyor mu? (Dalga geçme niyetiyle değil, gerçekten anlamadım arkadaşlar.)

Yoksa ip misinanın, yüzüklere uzun süre kullanım sonucu zarar vereceğini anlıyorum. :);) :p

20. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Yok abi şokun amacı sürtünme değil, ip esnemediği için, atış anında kamışa aşırı yük biner. Bu da kamışın kırılmasına neden olabilir:) Misinayı esnediği için ipin ucuna şokluyoruzki atış anındaki o şoku emsin diye:)

Bir sor ben bu anlattıklarımı uyguluyor muyum?

Tabikide hayır,

Ne yemlide ne de at-çek sistemimde şoka yer yok:D

Gaz maskesi- Gül meselesi gibi bir durum söz konusu oldu:laughing: :laughing: