Arkadaşlar Genelde Pelikan marka misina kullanıyorum. Misinalar birkaç kullanım sonrasında buruluyor ve bir sure sonra düğüm oluyor. Bu burulmanın önüne nasıl geçebilirim. Pelikandan diye başka marka misinalarda kullandım. Makinadandır diye muhtelif makinalardan denedim ama 5-10 kullanım sonrasında hep aynı burulma vakasıyla karşılaşıyorum. Bundan nasıl kurturulum. Teşekkürler.
Sorunu önce bir kaç makinede test edin tek makinede oluyorsa makinenin yüzüğünün dönüp dönmediğini bir kontrol edin. Bu yüzüğün paslanması veya arada takılıyor olması gam yapmasını sağlayabilir. Veya tel ayarının bozulmuş olması da aynı şeyiyapabilir. Bence aynı marka misinayı başka bir makinede deneyin Eğer sorun devam ediyorsa kesin misinadandır. Etmiyorsa makinenin bakım vakti gelmiştir. Ancak Yücel Ustanın ve site üyelerinin genelde tavsiye ettiği trabucco marka misinalarda bu tip sorun yaşanmıyor. http://www.mcavmarketi.com/urun_detay.asp?pid=158 Pelikandan biraz pahalıdır ama kalitesi çok ii
Bu misina dikkatimi çekti bir inceledim ancak efttanın sonuçları ortada. http://www.eftta.com/english/line_test_results.html?cart=
Tamam güzel araştırmışsın ama bu araştırma ne kadar doğru acaba? Bence testleri yaparken misinaları paketinden açıp test ediyorlar. Sanırım en doğru test bir misinanın tuzlu suda 1 hafta kullanıldıktan sonra yapılan dayanıklılık testi olacaktır. Sonuçta çok sert bir misina paketinden yeni çıktığında süper sonuç verebilir. Ama bir hafta sonra burkulup gam yaptığındatuzu yiyip beyazlaştığında acaba ne kadar yük çeker. Bu açıdan yapılan bir test görmedim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=23605 linkte site kullanıcılarının neden trabucco misinayı tercih ettiklerini bulabilirsin.
Önemli olan burada görüldüğü üzere misinanın çekeri değil formudur. Bir misinanın çekerinin çok iyi olması formunun da iyi olduğu anlamına gelmiyor. Asso veya Oscar Kevlon marka misinalar birçok pahalı markaya çeker konusunda fark atabilirler, ancak olay misinayı makinaya sarıp kullanmaya geldiğinde işin görüntüsü oldukça değişiyor. Trabbuco marka misinaların kullanım konforu açısından bariz bir avantajı mevcut. Makinada kolay gam almaması nedeniyle çok uzun süreler kullanılabiliyorlar. Formları sert değil, bu haliyle bile diğer soft misinalardan çekeri yüksektir. Baskı altında baskı oranına göre hem sert hem esnek karakter göstererek işimizi oldukça kolaylaştırır. Çekerinin %70 ine kadar ip gibi dururken, bu baskı sınırı aşıldığında silikon misinalar gibi esnemeye başlar ha koptu ha kopacak dersiniz ama bir türlü kopmak bilmez. "Allah misina haşat oldu!" dersiniz ama yük azalınca deforme olmaksızın eski formuna döner. Trabbuco misinayı tavsiye ettiğim ve kullanan birçok arkadaşın bana geri dönen düşünceleri oldukça ilginçti. İlker abi Trabbuco Camocast misina kullanıyordu, bir akşam lüfer avında dibe takmış çekmiş çekmiş, koluna sardığı misina kayıp elini kesmiş. İyice abanınca kurşunla beraber koca bir taş parçasıyla 1 kilo kadar midyeyi almış kıyıya. Aynı şekilde ben Antalyada dibe taktığımda, misinayı önce 2 tur koluma dolayıp kendi üzerime sarıp dönerek koparabilmiştim, geriye çektiğim 50 metre misinada zerre kadar deformasyon yoktu. Birçoğunuz bilir ki Oscar Invisline misinayı birçok kişiye tavsiye ediyorum. Çekeri yüksek, yüksek şeffaflıkta sert bir misinadır. Bu özelliğiyle çok iyi beden ve köstek yapılabilen bu misina, 20 lik makinaya sardığımda sertliği nedeniyle gam almış ve ilk kullanımdan sonra ıskartaya çıkmıştı. Sonuç olarak misinaları öne çıkaran özelliklerine göre kullanmamız gerekir diye düşünüyorum.
Gam yapmaması yönüden diyecek bir şeyim yok.Benim zaten misinada aradığım özelliklerin başında gam yapmaması uzun süreli kullanıma dayanıklı olması geliyor. Ancak bir o kadar da çekeri,çapı önemli eftta nın testinde 0.30 luk olmuş 0.328 lik.
Efftanın bu ölçümü birçok internet sitesinde gösteriliyor ama acaba bir yanlışlıkmı var Çünkü Trabucco Super Elite misinaların 0 285 liğinin üstünde zaten 5 kg yazıyor. Zaten 016 lık 5 kg misina mantıklı değilki Bu testte bir yanlışlık mı var yoksa benmi yanlış anlıyorum?
Burulma he misinada oluyorsa ,ilk akla gelen balık avansı boşaltırken misinayı dolamadan kaynaklanan bir sorunun olduğudur.Bu durumda misineyi sarmayıp kendi ekseni etrafında çevirmiş olacaksınız ve burulacaktır.Fırdöndü ne kadar kaliteli olursa olsun bu burulmayı tamamen gideremez.Bunu gözden kaçırıyor olabilirsiniz.Misine ucunu kamışın ucuna fırdöndülü klipsle bağlayın, makinenin avansını açın ve dolamaya başlayın demek istediğim şeyi anlayacaksınız.
yücel ustam, benim misinanın çekeri ile sorunum yok. O konuda sıkıntı yaşamıyorum. Ama iş misinanın burulmasına gelince orda sorun yasıyorum. çapariyi atıyorsunuz misina düz geleceğine dönerek geliyor, rapalayı atıyorsunuz balık gibi yüzerek geleceğine tımarhaneden kaçmış balık gibi dönerek geliyor. Buda çaparinin çabuk bozulmasına, rapalanın iş yapmamasına neden oluyor. Sudan çıkartıyorsunuz misinayı kurşun deli gibi dönüyor. Sorunum bu. Ama kullandığım misinaların sağlamlıklarından menunum. Teşekkürler.
Kac gr kursun kullaniyorsunuz? Ayrica avlandiginiz bolgede cok mu kayalik var? oltanizi cok mu taktiriyorsunuz? bazi misinalar olta takilmaya muteakip yaptigimiz asilma islemi sonucu misinada haddinden asiri gerginlik olusturur, buda misinanin burulmasina sebep olur. Ayni sorunu surf icin kullandigim agir sinif pyramid kursunlarin atisinda ince misinalarda bende yasamistim, zaman icerisinde burulmalar basliyor.