Arkadaşlar abiler merhaba, Yeni surf ekipmanımla 1. sefer balık avına çıktığımda İlk seferde kendimi zorlamama rağmen en fazla 3-4 metre atabiliyordum ki zaten oltanın uzunluğu o ... sonrasında da 4. atışta kurşunu koparmıştım. Bu gün 2. sefer balık avına çıktım. biraz daha takımımı benimsemeye başladığımı farkettim çünkü tahminen 10-15 metre arası bir uzaklığa atabildim. Burada asıl sıkıntı bu 10-15 metre arası attığım mesafe aslında daha da uzardı gibime geliyordu. Çünkü misina atış yani salınım sırasında makinenin iç kısmına girdi ve o uzaklıkta kurşun suya düştü. Denedim denedim çıkaramadım. Mecbur kestim misinayı ve takım kayaya takıldığından takımı suya bırakıp tekrar oluşturdum. Bu takılma (dolanma) sorunu neden olabilir acaba ? Atış esnasında misinayı tek parmağımla tutuyordum ve kurşunu fırlama esnasında bırakıyordum. Acaba tam bırakmamak gevşek mi tutmak gerekiyor misinayı. Veya erken mi bıraktım atış esnasında. Bir de yeni konu açmamak adına buradan sorayım ek olarak. Antalya da tutuyordum balığı. Bilen var mı bilmiyorum ama adonis otelinin orda mobil denilen falezlerden aşağıya inilen bir mekan var. Kayalık bir alan. Hep ufak balıkalar vardı kaya diplerinde sanım sokar denilen balıktı rengi koyuydu ve baya bir kalabalık gruptu tahminen 50 nin üzerindeydi sayıları. Çok küçüktüler tutmadım ama bir deneme yapıyım dedim tavuğa gelecekelr mi. Görünce koşuşturdular ama tenezzül bile etmediler. Acaba daha derinlerde daha büyük balıklar olur mu bu zamanlarda ?
Misina sorunu için, bu işe daha uygun bir misina ve makine kullanmanız lazım. Eğer ip misina değilse, nasıl sardığınız önemli olur. Ayrıca sardıktan sonra gamını almanız lazım. Balıklar koşturup sonra da yan çiziyorsa, takımı %100 FC misina ile yapın.
gürhan abim surf ekipmanı zaten 10-15 metre atıyorsan zaten o attıgın 15 metrelik misinadan hayır gelmez nedeni ise harcadıgın güce eş deger olarak misinaya yük biniyor fakat makinadan ip boşalmadıgı için misina takılma yapıyor sana önerim öncelikle makinanın ipini bir başka makinaya sar sonra tekra kendi makinana sar makinanın kalaması kolay sökülür cinsten ise makina sarma aparatını boşa bırak o şekilde atmayı dene misinayıda tutmaya gelince silah sıkarken kullandıgın işaret parmagını sag yada sol fark etmez senin sag yada sol kullanmanla alakalı kamının makinaya yakın kısmından tetige basacakmış gibi tut atış kısmına gelince beyzbol sopasını kullanır gib atış yap yani yandan atacagın bölgeye teget olacak şekilde atış bitmeden ipin boşa düşmeden kamısın yerine dokunma inşallah anlatabilmişimdir. internette surf atış videolarından da yararlanabilirsin şimdiden kolay gelsin
Teşekkür ederim. Sufix tritanium salt wather surf 0,28 MM 300 MT kullanıyorum. Kamış 3.90 lineaffe surf kamışı makine ise okuma safine spa-65... Misinayı makineye sararken kitap arasından geçirerek gergin şekidle sardım. Atış sırasında 100 gr kurşun kullandım. FC misinayı bi araştırıyım ben teşekkür ederim.
Bilgiler için teşekkürler ama başka kamışım yok malesef evet atış şeklini anladım çok teşekkür ederim..
aynı misinadan bende boğazda kullanıyorum makineye ilk sardığımda atarken makineden çıkmıyor ve kopuyordu yumuşak bir yapısı var makine sararken alt sıralara kayabiliyordu sarım oturdukça bu sorununuz geçecektir arkadaşın belirttiği gibi başka makineye sarıp tekrar sararak deneyebilirsiniz zamanla misina kendine gelecektir. sonrasında atış sitiliniz için misinayı zorlamayan bir yöntemle kafa üstü yada yan atışla 100 gr rahatlıkla 80 metrelere atabilirsiniz .
Gürhan 100 gr'lık kurşunu elle atsan 25 metre rahat atarsın bence. O yüzden kullandığın ekipmanla ilgili bir sıkıntı olması çok uzak geldi bana. 3,90 kamış bende de var ve 50 gr'lık kurşunlarla gayet iyi mesafelere atıyorum. Bence ya misina sararken bişeyleri yanlış yaptın veya atış stilinde bir problem var. Surf atışların yapıldığı videoları izleyerek veya yemli avcılık yapan bölgende birinden yardım isteyerek nerede problem var bulman gerekli. Bence sağlıklı bir atış yapmıyorsun ve 100 gr kurşunla kendini veya birilerini yaralayabilirsin.
Hımm... Teşekkür ederim yorum için.. Evet daha çok yeniyim bu 2. sefer ava çıkışım.. Daha öcne elime olta bile almadım hiç.. Ama haklısın bilen birileriyle biraz vakit geçirmem de fayda var.. Videoları devamlı izliyorum... Sanırım zamanla teknşk anlamda olsun el alışkanlığı olsun herşeyin yerli yerine oturacağından eminim... Evet kaza konusunda hassasım.. Uzak atışları etrafta biri yoksa yapmaya özen gösteriyorum.. Umarım kendimi yaralamam
Boğaz'da kullanılan atış stilleri en güvenli olanlardır 10 metrelik alanda 20 kişi avlanmaya çalışıyoruz. TFT nin sayfasındaki yöntemlerle atışları öğrenmeye bak kurşun 5-6 metre geride olacak kamışı kafa üzerinden atılan yöntemle en azından sağa sola zarar vermezsin şuanlarda sakınha Pendulum filan denemeyesin
teşekkürler... yoo asla denemem.. ilk standart atışları bir çözeyim belki boş alan bulursam anca ilerleyen ayalrda
arka arkaya yazılanları göz ucuyla hızlı hızlı okurken yani çok komik görünmese bile boş anımamı denk geldi noldu baya bi güldüm durup durup aklıma geliyor çok yaşayın ... konu açan kardeşimiz kendi şahsına almasın bunu ... bahsedilen duruma gelince evet yumuşak paylı bir malzeme kullandığınız misina .. atış sırasında yakına düşer. ileriye değilde havaya doğru savurma yaparsınız falan bunlar anlaşılır ancak direk makineye sarıyorsanız aklıma şu geliyor.. atış esnasında kılavuzu açıp misinayı parmakla tutunca ya makine ile parmağınız arasında fazla pay bırakıyorsunuz misina bol kalıp göbek yapıyor.. yada makinenin geri sarım kilidi açık siz kamışı kaldırıp atış pozisyonuna geçerken geri dönüp biraz misina salıyor.. iki durumdada henüz misina boşalması gerçekleşmediği için fazla misina makaranın gerisine düşer. aniden savuruncada makaraya dolanıp kitleme yapar. misinayı parmakla tuttuğunuzda parmakla makara arasındaki kalan kısım gergin olsun.. ve geri dönüş kilidini kontrol edin kapalımı. o şekilde deneyin .
Atmadan önce , misinayı tutan parmakla makara arasında misina boşta kalmasın , misina kılavuz teline yada bilyasına takılmayacak durumda olsun , teli açmayı unutma birde bana geç bırakıyorsun gibi geldi , eğer öyle ise kurşun suya küt diye çarpıyordur. misinayı tutan elin kafa hizanı geçer geçmez bırak ..
Gürkan makinin üstünde derinlik sabitlemek için küçük bir çentik var. Onu kır kardeşim. Kamışın deliklerini doğru hizalayarak sağlam aç. Makine arkadaşların da dediği gibi geri sarıma kapalı olmalı. Makinenin sarım kılavuzunu boşa alınca misina sağılmasın diye parmağınla makine üstüne veya yakın bir yere astır. Diğer elinle de misinayı kamışa yasla. Atarken abanmana gerek yok. Atış pozisyonu alınca, atarken parmaklarını eş zamanlı bir şekilde bırak ve kamışı öne bakar konuma getir. Kısacası senin sorunun misina makine veya kamış değil yeni başlama ve atma sorunu. Ekipmanla uğraşma. İlk önce antrenman olsun diye zarhana topuyla ileri boş atışlar yap. Diğer taraftan sokar ekmekle tutulur. Sokar için çok ileri atmana gerek yok. Lakin sokarı yakayınca dikkat et gerçekten sokar. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim yorumlarınız için... Cidden çok faydalı oluyor... Yarın ilk iş bu önerileri uygulamak olucak..