misine hakkında yardım

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında ramazan kaya tarafından paylaşıldı.

1. ramazan kaya

ramazan kaya ramazan kaya

herkeze selamlar bir sorum olucak makineme 0.40 sufıx misine sardım ve dün denedim çapari kullandım oltayı uzağa atıp sardıktan sonra sudan çıkarınca çok fazla dönüyor ve çaparinin köstekleri bedene sarılıyor bunun nedenini anlayamadım bundan önce makinemde 0.35 korella misina sarılıydı böyle bir sorun olmuyordu yeni sardığım misine öncekinden biraz kalın ve daha sert diğeri daha yumuşak ve esnekti nedeni bu olabilirmi cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim hepinize selamlar...

2. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Ben kösteklerin sarılmasının makinenizdeki misinanızdan kaynaklandığını sanmıyorum. Bazı misinalar birbirini pek sevmez, bedene köstek yapıldığında doğru düğümlendiğini de farzedersek sebep olmaksızın dolanır. Bu durumda sizin yapmanız gereken misinaları veya attığınız köstek düğümlerini gözden geçirmek.
    Bir ihtimalde makineye sardığınız misinanın şekil almamış olsa da fazlaca gamlı biçimde sarılmış olması. Gamlı olarak açılan misina çekerken dönerek gamını atmaya çalışır. Bu esnadaki dönme hareketi de çapari gibi bol köstekli takımların canına okur. Misina bir süre sonra şekil alıp burkulma ve açılma olayını azaltacaktır yani açılmayan gamlanma olayı meydana gelecektir. Bu yüzden şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki;
    1- "Makinalarda gam yapmayan sarım özelliği" Nedir bu?
    Çok komik değil mi misinayı makineye boşalma yönüne 90 derece açı yapacak şekilde dairesel sarıyoruz, bu durumda gam yapmaması mümkün mü?
    2- "Hafızasız misina" Böyle sarım yapan makinalarda misinanın burulması çok doğal bir sonuç. Misina sarım tekniği yüzünden mecburen burulacaktır, misina bir miktar şekil alıp makaraya oturmadan bu burulma olayından kurtulmak mümkün değil. Öyleyse gam yapmayan değil de az gam yapan misinalar daha makul değil mi?
    Uzunca bir süre Trabucco nun Camocast Elite misinasını kullandım, 10 numara bir makina misinası olan bu misina ciddi anlamda gam yapmayan bir misina. Ancak bu özelliği bir süre soınra başa bela olabiliyor, gam yapıp makaraya oturmadığından her atıştan sonra oluşan boşlukta kamışın ucuna dolanan misinayı elle düzeltmekten gına gelmişti artık. Hoş binlerce atış yaptım ,nerdeyse makarada birbuçuk sene durdu. Olumsuzluklara rağmen verdiğim para helali hoş olsun, o kadar uzun süre yoğun şekilde kullanılıp bu kadar dayanacak misina azdır.

Size şu anda kullandığım Trabbuco T-Force Salt Water i öneririm. Fiyatı Sufix e göre pahalı gelebilir ama kullanım konforu, makina üzerindeki ömrü verdiğimiz parayı sonuna kadar hak ediyor.