Mesut abi sülecikteki balık potansiyeli nasıl ,vuruşlar az zamanda mı oluyor yoksa bayağı bir bekliyormusunuz,sazan hiç veurmadımı ,sülecikte dere çatağının sağında sahile yakın bir ekin tarlası vardı ,onun ön tarafı biraz sıva orası güzel iş yapıyordu ve kanımca hala yapıyordur
Aslında mırmıra pek benzemez şekil olarak. Ama bu resimde öyle çıkmış. Açıkçası resme ilk bakıpşa sudak demek zor. Sudak daha ince uzun bir balıktır. İstanbuldaki balıkçılada iri sudaklar mezgit -tavukbalığı isimleriyle satıyorlar. Geçenlerde bir balıkçıya dedim ki. Bu balığı niye mezgit diye satıyorsunuz levrek diye satın doğrusu bu. Adam bana dedi ki abi bu mezgit ne alakası var levrekle deniz balığı. Adama baktım gerçekten yılların balıkçısı sudakı tanımıyor. Yanındaki balıkçıya sordum merakla bana göz kırpıp tavukbalığı diye bağırdı. Etinin lezzeti ve kokusuzluğu nedeniyle mezgitle karıştırılıyor ve ya karıştırtttırılıyor
mesut bu gayet doğal bir olay sazlıdere barajındada tatlısu levrekleri (testere) mısırla tutulabiliyordu artık su yok balıkta yok
Alper Bey bu balık zaten Sudak değil.Tatlı Su Levreği.Trakya Levreği de derler.Trakya da yöresel ismi Köstereç.Fatih Sülecik Barajında oltayı bir balık yatırdı ama alamadım.Sürüyü bulursan kaşıkla çok levrek ve kefal tutarsın.İri kefallerde var.
Geçen sene bizde yakaladık eğrekkayada mısır ile tatlı su levreği arada istisnayen oluyor bu tarz durumlar balık çok aç olduğu zamanlar mısırada gelebiliyor demekki
Arkadaşlar o balık benim bildiğim kadarıyla zımpara gibi bi deriye sahip köstereç ( testere ) adıyla bilinen bir balık türüdür.
Acama mısıra gelen küçük balığa saldırmış olabilir mi Bazen sazan beklerken yayın denk geliyo yakalanan küçük balığa saldırıyor ne dersiniz
Arkadaş bu balık kendinden küçük hareket eden her şeye atlar.Kulakları çınlasın hasan abi vardı olta açılsın diye kanca ve kurşun kısmını suya attı atmasıyla olta ipi gerildi birde çekti balık kancaya saldırmış