Bu makineden kullanıyorum ama daha 1 ay geçmeden üstelik çok dikkatli ve temiz kullanmama rağmen ses yapmaya başladı. Makineyi açıp tüm parçaları, rulmanları olası bir kirlenmeye karşı kontrol ettim, temizledim yeniden yağladım ama halen ses yapıyor. Önerisi olan var mı?
bende var bu makinadan,bunun bir üst modeli de var,aynen yazdığın gibi,yağladım ettim ama aynı ses devam ediyor,bu makinayı böyle kullanmaya alışmalısın ben öyle yapıyordum,sonradan üstlerine 3 spin makina alınca yedek asker olarak beklemeye aldım
O ses pinyon dişlisiyle ana dişlinin sürtünmesinden geliyor... Rulman bulunan çerçevelerde dişliler daha dengeli oturduğundan bu ses olabildiğince en aza iniyor... Makinenin yağ durumunu kontrol edin... bazen fabrikadan çıkan makinelerde olması gerekenden az yağlama yapılıyor... Parçalardan eski yağı arındırmak için saf alkol kullanın... eczanelerden alabilirsiniz... Oynar parçalara (rulmanlar dahil) mineral... dişlilere gres kullanın... Yağlamadan sonra ses hemen azalmaz... makineyi kullanmanız ve dişlilerin biraz ısınması gerekir... bu yağ o vakit işlevini gösterir ve zamanla sesin azaldığını görürsünüz ama yukarıda yazdığım gibi dişliler arası tam denge sağlanmadıkça ne yaparsanız yapın, o ses tamamiyle yok olmayacaktır...
Teşekkür ederim. En azından bana has bir problem olmadığını anladım. Sanırım sizin dediğiniz gibi benim makine de "yedek asker" olarak bekleyecek