Mitchell Avocet II Av-S 1000 R - Ses problemi

Konu, 'Makineler' kısmında sparus tarafından paylaşıldı.

1. sparus

sparus Mehmet

Bu makineden kullanıyorum ama daha 1 ay geçmeden üstelik çok dikkatli ve temiz kullanmama rağmen ses yapmaya başladı. Makineyi açıp tüm parçaları, rulmanları olası bir kirlenmeye karşı kontrol ettim, temizledim yeniden yağladım ama halen ses yapıyor. Önerisi olan var mı?

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bende var bu makinadan,bunun bir üst modeli de var,aynen yazdığın gibi,yağladım ettim ama aynı ses devam ediyor,bu makinayı böyle kullanmaya alışmalısın ben öyle yapıyordum,sonradan üstlerine 3 spin makina alınca yedek asker olarak beklemeye aldım:)

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    O ses pinyon dişlisiyle ana dişlinin sürtünmesinden geliyor...

Rulman bulunan çerçevelerde dişliler daha dengeli oturduğundan bu ses olabildiğince en aza iniyor...

Makinenin yağ durumunu kontrol edin... bazen fabrikadan çıkan makinelerde olması gerekenden az yağlama yapılıyor...

Parçalardan eski yağı arındırmak için saf alkol kullanın... eczanelerden alabilirsiniz...

Oynar parçalara (rulmanlar dahil) mineral... dişlilere gres kullanın...

Yağlamadan sonra ses hemen azalmaz... makineyi kullanmanız ve dişlilerin biraz ısınması gerekir... bu yağ o vakit işlevini gösterir ve zamanla sesin azaldığını görürsünüz ama yukarıda yazdığım gibi dişliler arası tam denge sağlanmadıkça ne yaparsanız yapın, o ses tamamiyle yok olmayacaktır...

4. sparus

sparus Mehmet

Teşekkür ederim. En azından bana has bir problem olmadığını anladım. Sanırım sizin dediğiniz gibi benim makine de "yedek asker" olarak bekleyecek :)

5. sparus

sparus Mehmet

Bu arada pinyon dişlisi bu mudur?

6. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Pinyon dişlisi budur.. makinedeki rotora yerleşiktir..