MITCHELL FLUID 242 8/25 Spin

Konu, 'Kamışlar' kısmında orhans42 tarafından paylaşıldı.

1. orhans42

orhans42 orhan

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Favori Makine:
    dip oltası
    En İyi Avı:
    Sazan(2.5 kg)
    dün itibariyle MITCHELL FLUID 242 8/25 Spin kamış ve shimano catana 4000 fc aldım...ilk kez makine kullanacam...kamış çok ince görünüyo ama çekeri 6-7 kg yazıyo...bu kamş 2 kilo bile çekecek bir izlenim vermiyo yoksa yanılıyor muyum?

2. Gülistan

Gülistan İbrahim Gülistan

Favori Kamış:
    savegear
    Favori Makine:
    daiwa
    Usta sen merak etme o kamisla 15 kilo balii bile cekersin misinani dogru secer makine kalamani dogru ayarlarsan herseyi ceker spin kamislarinin genel ozelligi ince hafif esnek ve guclu olmasıdır ;) onca para veriyoruz birakinda saglam olsun 30 tllik kamis bile 2 kilo ceker kaldirir merak etmeyin

3. orhans42

orhans42 orhan

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Favori Makine:
    dip oltası
    En İyi Avı:
    Sazan(2.5 kg)

eyvallah boşa para verdim izlenimi oluşmuştu bir an.:)

4. HeaDDaT

HeaDDaT Fatih

Favori Kamış:
    okuma V serisi 240, DAM speedcast 270
    Favori Makine:
    Shimano catana 4000
    Biz babadan el oltacısıyız, kamış nedir bilmedik 2 yıl öncesine kadar ama babam levrek avı için ilk spin kamışı aldığında bununla ancak istavrit tutulur diye düşünmüştüm fakat babam 4-6 kilo arası levrekleri kıyıdan at-çek yaparak
    yakalamaya başlayınca ben de babama bir helios aldım onun v8'i kendime aldım. Bu arada biz de baba oğul catana 4000 kullanıyoruz ve çok memnunuz

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    hemşerim merak etme o seni yolda bırakmaz.sen hata yapma bir de çoook aşırı trofe oltana binmesin yeter :)

6. orhans42

orhans42 orhan

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Favori Makine:
    dip oltası
    En İyi Avı:
    Sazan(2.5 kg)
    sağolun bu haftasonu *** ilk denemelerimi yapacam..levrek-turna-sazan ve israil sazanı varmış gideceğim yerde...

7. andyou

andyou haldun

Favori Kamış:
    fladen x flex, alba rodex 3.90 , lineaeffe 4.50 s-curve
    Favori Makine:
    daiwa emblem x 5000, okuma avenger 30, carmoran 3000 fjet,okuma zeon
    En İyi Avı:
    lüfer kilosuna bakmadım

bu nedenden dolayı ve daha geniş bir av seçeneği sunmasından dolayı ben olsam o fiyata FLADEN spin kamışı tercih ederdim. Her boyu mevcut seçenekler de https://www.avmarketi.com/asp/product/152329/FLADEN-XTRA-FLEXX-SPIN-KAMIS-2P

8. yk71

yk71 Yüksel

Aynı kamışın 2.40/ 10-35 gr'ını uzun süre kullandım. Parasına göre iyi bir kamıştı. Bir kaç gün önce, aldığınız kamışın aynısını da( 2.40/ 8-25 gr) inceledim. Yazdıklarınızda haklısınız diyebilirim. 2 kg'lik bir balığı çekerken gücü kamışa değil makinaya vermenizi, kaldırmamanızı, kepçe kullanmanızı öneririm. Sizin kamış, bu 10-35 grlık kamıştan çok daha narin.

9. orhans42

orhans42 orhan

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Favori Makine:
    dip oltası
    En İyi Avı:
    Sazan(2.5 kg)

O Kadar inceleme yapmıştım muhtemelen bu markaya hiç bakmadım..anlamayınca yorumlardan yola çıktım..haftasonu deneme yapabilirsem ona göre bu kamışa da bakabilirim...teşekkürler

10. orhans42

orhans42 orhan

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Favori Makine:
    dip oltası
    En İyi Avı:
    Sazan(2.5 kg)
    önerilerinizi mutlaka dikkate alacağım...teşekkürler.

11. orhans42

orhans42 orhan

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Favori Makine:
    dip oltası
    En İyi Avı:
    Sazan(2.5 kg)
    arkadaşlar tekrar bi sorum olacak..acemiyim bu kamış makine olayında...sizlere de zahmet veriyom..şimdi anlamadığım benim bu kamış 2 parça...ben makineye misinayı sardıktan sonra,2.parçayı mutlaka çıkarmam lazım her defasında misinayı kesip yeniden mi deliklerden geçirecem?en uçtaki delik küçük klipsde sığmıyo?

12. yk71

yk71 Yüksel

1. Ana misinanın ucana küçük, sağlam bir fırdöndü bağlarsınız. Fırdöndüye de ek misina bağlayarak( 45-50 cm yeterli) kullanır ve fırdöndü- ana misina düğümünü de yıprandıkça yenilersiniz. Küçük fırdöndü kamış halkalarından da geçer. Makineye misinayı fırdöndülü halde sarar, makinedeki klipse fırdöndüye yakın yerden misinayı takarsınız.
    2. Ana misinaya, uygun bir düğümle ek misina- genelde florokarbon misina kullanıyorum-( mono- mono, mono- florokarbon düğümleri) bağlarsınız. Ek misina yıpranır veya her avda atılan yeni düğümlerden dolayı küçüldükçe(15-20 cm kalınca) yenilersiniz.
    3. Son olarak ana misina-fırdöndü/ klipsli fırdöndü düğüm yerinden keser, her avda tekrar bağlarsınız.
    En çok 1. ve 3. yöntemi kullanıyorum. Zaten 3- 5 saatlik avda takılma, yıpranma ve kopmalardan dolayı yeni düğüm atmak zorunda kalıyorum.
    Makineyi ve klipsli fırdöndüyü çıkarmadan, kalamayı iyice gevşetip, fırdöndüden çekip boşluk vererek kamışın 2. parçasını çıkarabilirsiniz. Ama bu yöntem çok sağlıklı olmaz. Makineyi söküp, kamışı kılıfına koymak en iyisi. Klipsli frdöndülerin birbirinden ayrılan tarzda olanları var. Onlardan kullanabilirsiniz. Forumumuzda mevcut; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=45890
    Rast gelsin...

13. orhans42

orhans42 orhan

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Favori Makine:
    dip oltası
    En İyi Avı:
    Sazan(2.5 kg)
    Bu haftasonu olta takımımı deneme fırsatı buldum...Makineden özellikle çok memnun kaldım...Kamış da güzel ama çok iyi atışlar yapamıyom...25 liralık kamışla 50-60 metre atarken bu kamışla 30 metreyi geçemiyom(15 gr ağırlık)...neyse 4 tane turna çektim 20-30 cm oldukları için suya geri bıraktım..ama zevkli bir av oldu benim için..