Mitchell örgü misina sorunu

Konu, 'Misinalar' kısmında achilleus52 tarafından paylaşıldı.

1. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Bauer Baitcasting 2.10 / 5-25 medium
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 100TSHL Baitcasting
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Herkese merhabalar 1 hafta önce Mitchell PK2 0.08mm 5.7 kg'lik misina aldım
    " http://www.balikmarketim.com/?urun-...-PK2-Braided-Dark-200mt-ip-Olta-Misinasi.html ", ve test etmek düne (Pazar'a) nasip oldu, daha ilk günde rahat toplam 20-30 metresini birkaç kere düğümlendiğinden çöpe attım, örgü misina için gereken şeyleri siz Balikavi.net ailesinden öğrenmeye çalıştım, (gerekli olta, atıştan sonra yapılması gerekenler vs, vs.) fakat ne yaptıysam daha ilk günden dediğim gibi 20-30 metresini çöpe attmama engel olamadı acaba nerde hata yapıyorum, makinanın kabulünden çok mu sardım az mı sardım ve makinanın üstünde bulunan 50 metre civarında normal misinanın üstüne sardım bu mu sorun çözemedim., kullandığım oltaya gelince daha ilk spin oltam olan onuda geçen hafta aldığım D.A.M spezi composite trout spin 240cm 5-25gr atarlı kamış, http://www.balikmarketim.com/?urun-...MPOSITE-TROUT-SPIN-5-25-SPIN-OLTA-KAMISI.html

Buda 3-4 yıldır kullandığım markası üzerinden silinmiş makina ve örgü misinam
    Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

2. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    konu başlığını yanlış yazmışım " Mitchell " olacaktı, pardon

3. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    makineni değiştir, abs kafa bir daiwa al.

4. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;yaklaşık 1 yıldır ip misina kullanıyorum.

makinem shimano ultegra iki adet kafası var birinde 0.14 diğerinde 0.18 sarılı

0.14ü genelde hafif kurşunlar;0.18 i ise daha ağır kurşun gramajları için kullanaktayım kullandığım ip misina powerLine marka çok kaliteli değil ama orta karar iş görüyor işte.

resimde gördüğüm kadarı ile makinede daha misina sarabilceğiniz çok pay var benim makaralarım ağzına kadar dolu.

bende sizin gibi altına eski dandik misina sarıp üzerine 250 metre ip sardım bunun herhangi mahsurunu görmedim.

ip misina hususunda makinenin sarım kalitesi çok önemli.

atış yapıldıktan sonra sarıma başlanırken ilk bir kaç turun gevşek sarılmaması çok önemli.

atış yapıldıktan sonra ilk sarımda misnanın kalamanın önüne sarılmadığından emin olmak;misinanın tam olarak kalama rulmanına (minik sargı rulmanı yada burç) oturduğundan emin olmak çok önemli.

ip misina atış esnasında makaradan çok daha az sürtünme payı ile boşaldığı için uzak atışlarda çok büyük avantaj

ip misinada esneklik payı çok az olduğundan yemli avlarda balığın en ufak vuruşunu bile hissedebilirsiniz.

ip misinaların artıları var lakin çabuk karışması ve karıştıktan sonra çözülmemesi gibi kötü bir dezavantajları var.

ip misinayı en randımanlı olarak kullanabilmek için sarımı iyi bir makine+el becerisi bu zamanla oluyor (tecrübe) lazım.

1 yıldır ip kullanıyorum birdaha şaşmam artık.

5. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Tavsiyeleriniz için çok çok teşekkürler, Eğer tavisye edeceğiniz 50-100 tl arası örgü misina için makine varsa burada link paylaşırsanız çok sevinirim, hem örgü misinaya geçen yeni avcılar için faydalı olur teşekkürler...

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    örgüyü sararken vazelinin içinden geçir:) baştan sona vazelini iyice yesin sardığında..koy güneşe iyice bir çeksin içine:)
    önceki kadar karışma hadisesi ortadan kalkar..ben ya güneş cremi yada vazelin kullanıyorum örgüyü makinaya sararken:) dışı pürüzlü örgü her makinada karışır..
    vazelini yiyen örgü ilk bir kaç atışda fazla boşalmaya bilir..bunun için klipse kurşun tak atabildiğin kadar uzağa at ve ağır çekimde sarım yap..alıştırma için..sonrasında normale döner

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    ve daha bir sürü şeyler,vazelin filan şeyler.

balığa mı gideceğiz, dert küpü olmaya mı?

çözüm gayet açık ve net: o ultegralar filan sevilmeyen elemanlara hediye edilip, şöyle adam gibi bir abs kafa daiwa alınacak.

8. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Sorun hep attıktan sonra oluyor. attıktan sonra bir bakıyorum 10'larca kez düğümlenmiş...

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Erkin, biliyoruz, çözümü de söyledik. ABS kafalı bir Daiwa makine.

Emcast plus, Emblem Pro filan bu sınıfa girer. Spin makinelerinde de bu özellik yaygındır.

İki misli belki para veriyoruz, paramızın hesabını bilmediğimizden değil, ucuz mal alacak kadar zengin olmadığımızdan.

10. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

ilk sarımda İp misinayı bobine sararken gergin sar ve makaranın üstünden direkt saracaksın yani makina ve makara arası bir gerilim olacak .Bunun icin ansiklobedi gibi agır bir kitabın sayfaları arasına makarayı yerleştir öyle sar . Bide avlakta her atışdan sonra sahte ile makina arası bol duran misina icin kamışı gerdirerek yani boşlugu alarak sarım yap.
    Ben de aynı misinayı kullanıyorum nefis bir üründür.Kullandıgın makine kalibresi de önemli bence ben 40 lık makinada kullanıyorum .
    Bide eger cok fazla kaşık atıyorsan rulmanlı fırdöndüye gec ,kaşıgı cektikden sonra kamışın ucundayken biraz bekle kaşık dönerek misinayı rahatlatacaktır.

11. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Buraya kadar dediklerinizin hepsini zaten yaptım ve yapıyorum, hatta bayağı bir gerdirerek sardım ilk sardığımda,

kaşık kullanmıyorum, rapala tarzı sahteler kullanıyorum bunun için bir tavsiyeniz varmı ?

12. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
  13. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Erkin, örme misina tavsiyesi ararken konuyu da baştan sona okumuş oldum. Senin ihtiyacın olan makine DAIWA CROSSFIRE. bu ustaların tavsiye ettiği ABS sistemli çapraz sarımlı bir makinedir. Fiyatı 70-80 tl civarındadır. Şİmdiden hayırlı olsun...

14. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    bu markanın fiyatı uygun ve çekeride yeterli gibi 200 m. 237 lira öneren var mı? eğer iyi derseniz alacağım.
    başka bir marka modelde varsa yazın en büyük sıkıntı bojin de yaşadım çok karıştı captan spectra aldı oda biraz karıştı S.O.S.

15. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Teşekkürler Alper hocam, dikkate alıp ilk fırsatta alacağım çok teşekkürler :)

237 lira derken :) max 35 tl oda Bolu'da :) nette 25 tl'ye bulabilirsiniz, ilk başta bende karışıklık yaptı ama, misinayı ıslatarak kullandığımda birdaha mono misina kullanamayacağımı farkettim, çok güven veren bir misina, 0.08'likle bile gölde güzel temizlik yapabilirsiniz :D :D ... 0.08'liği Gölköy'de atış yaparken, sahte dipteki bir araba lastiğine takıldı, araba lastiği çıkarttım :)

16. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    23 lira yazacaktım yanlış olmuş, ben tatlısuda turna ,levrek için ip arıyorum bojin ve captan spectra yı sevemedim.önerilerinizi bekliyorum.

17. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  18. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Şuan için sadece Mitchell örgü kullanıyorum diğerleri hakkında tecrübem yok. ama Mitcell'in 0.08'ini almak istemiyorsanız 0.15'liğini alabilirsiniz, demir gibi birşey :)

19. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Erkin usta sen böyle diyorsan olay bitmiştir.Zaten 15 lik olacak.

20. achilleus52

achilleus52 Erkin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna 108 cm / 8.6 kg
    Estafurullah, aslında 0.08'lik neden almak istemiyorsunuz bilmiyorum ama, 15'liğinde daha uzun ömürlü olacağı kanatindeyim. şuan 5 tane setim var, hepsindede 0.08'lik mitchell sarılı, dahada başka birşey kullanacağımı düğünmüyorum... insana çok fazla güven veriyor bir yere takıldığı zaman kafanız rahat istediğiniz kadar asılıyorsunuz uğraşıyorsunuz ki siz 0.15'liğini alacaksınız :) ve konu başlığındaki sorun benden kaynaklı, örgü misinada bile atış esnasında yapacaklarınız az biraz değişiyor onu çözdükten sonra yola devam :)