Lüfer gibi harami baliklara bu sekilde takim yapip avlanmaya ne dersiniz,aslinda ayni lüfere mantarli takim gibi,burada mantar yerine ön tarafa balsa agcindan veya gene mantardan balik kafasi sekli verilip,baligin dikatini cekmek,arka tarafinada kafasini kesmis oldugumuz yem baligini sabitliyoruz olay bu,elestirileri bekliyorum... ========================================================================== Uploaded with ImageShack.us
selim bey bahsettiğiniz sistemi kullanmaktayım mantık olarak aynı şemsiye telinden yapma telin bir ucunda üçlü igne var
aynı takım bende de var. çok sevdiğim naci amcam vermişti ama hiç kullanmadım. kendisi de kullanmamış hediye verilmiş, oda bana verdi anlattığı kadarıyla tatlı su avında ve levrek avında kullanılıyormuş.
bende ilk acemilik yıllarımda kıyıdan nasıl lüfer çinekop tutulur diye balıktutanlara sormuştum onlarda kaşıkla tutuyoruz dediler bende kaşık aldım ama anlatan kimse veya balıktutan tanıdığım yoktu,bende kendi aklımca istavritin karnını yarıp gülmeyin içine kaşığı koyup yarık olan kısmını da iğneyle dikip ince misinayla.yaş oazaman 18 misinayıda istavritin ağız kısmındam çıkartıp mantardan geçirdim bütün gibi gözüken içinde kaşık olan bir istavrit üçlü iğnesiyle, balık avı hayatımda bunu ozaman iki sefer denedim 1 lüfer ve sarıkanat aldımdaha sonra olayın böyle olmadığı tarafımdan öğrenelince bidahada denemedim ama denemeyide düşümdüm bi ara, kaşıkla değilde tele üçlü kanca olarak uygulamadım sadece.
. Selim abi -Klasikde Flato ,bunda kafasız balık takılıyor. - Klasikde mantar silindirik ve ucu küttür.Bu sebepten suya karşı direnç gööstererek dibe paralel olarak yüzer. Bunda ise suya karşı direnç hydrodinamik olmuş,nasıl yan yatacak bu takım? ayrıca kafasız balığı takında iç organları ağırlık yapacak dibe batma eğilimi gösterecek ve omurgasıda olacağı için salınım yapmayacak kütük gibi duracak.
Peki balsa agcina birde gaga eklersek(sahtelerde olan gagadan)bu seferde yüzmezmi sence tarcan... Söyle yani Uploaded with ImageShack.us