modifiye kamış dayama sehpası

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Merhaba Arkadaşlar
    Kıyıdan beklemeli av yapan tüm arkadaşlarda olması gereken yardımcı bir gereç olduğunu düşündüğüm kamış dayama sehpasını biraz daha kullanışlı hale getirmeye çalıştım. Surf kamışlar için kullanılan tipleri oldukça pahalı olduğu için piyasada rahatlıkla 15-20 tl ye bulabileceğiniz bir tanesini almıştım. İlk kullandığımda bazı ilaveler yapmak gerektiğini düşündüm. Çünkü Kamışı dayadığım tel neticede sertti, balik vurduğunda kamış kayabiliyor ve kamışı çiziyordu. Ayrıca kamışın arkasını yere koymam gerekiyordu ki, bu da kamışın arkasına zarar veriyordu. Ayrıca ön iki ayak zorlandığında ayrılabiliyordu. Ben de biraz değişiklik yaptım.
    Kullandığım malzemelere gelince :
    1-Kamışın ayaklarının ayrılmaması için ütü masasının kordon telini(tam ölçüsüymüş, hanım da kullanmıyordu zaten :) ) her iki ayağa evde alet kutusunda bulduğum 2 adet çelik mengene ile tutturdum.
    2-Kamış dayadığım tellere evde kullanmadığım su damacanasının yumuşak silikon borusunu uygun ölçüde keserek geçirdim. bir teli de siyah elektrik bantı ile sardım.
    3-kamışın arkasını dayamak için yaptığım aparata gelince: oğlanın hamur oyunlarının plastik kutularından 2 tanesini çaktırmadan arakladım :) ( piyasada6 sı 1 tl den satılanlardan), uygun ölçüde tahta buldum, yeterli uzunlukta ağaç vidaları, ve kamışa sabitlemek için de tüpçülerin gaz borusunu sıkmak için kullandığı kelepçe. kelepçenin sıkarken ayağa zarar vermemesi için de kalın lastik bir boru. Geri kalanını resimler yeteri kadar anlatıyor sanırım. şimdi 100 tl. ye satıyorum:D . bu da şakası tabii ki. herkes kolayca yapabilir ve zevkle kullanabilir. Kolay gelsin.

2. turan

turan Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    oğlum 3,700 kg - 52 cm
    cok guzel. bu sephalardan alacaktım ancak kumsalda avlandıgım ıcın oltanın ucun dayayayacak bir apart araştırmaktaydım. motora kum bulasmasını engellemek ıcın. tek kamıs ıle avlanılacagı sırasında denge olarak problem yasayabılırsınız, ama bunu gelıstırmek cok kolay. ellerınıze saglık. guzel olmus

3. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Tek kamış da olsa denge problemi yaşanmıyor. Neden derseniz; üç ayağın birleşim noktasında bir çengel var. Bu çengele bir ip, tel veya çanta yardımıyla ağırlık asıyorsunuz ve yeterli ağırlıkla kamış asla devrilmiyor. Sanırım fizik kuralları gereği :)

4. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    valla süper. ellerinize sağlık. bence bu buluşa patent isteyin. :)

5. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Oldukça iyi düşünmüş ve paylaşmışsınız teşekkürler.Bende buna çok benzeyen farklı bir marka kullanıyorum.Tabiiki devrilme sorunu var ama benim kullandığım modelde,ayakların üst birleşim noktasının altındaki kancaya bir ağırlık asıldığında arkadaşımızın da belirttiği gibi bu sorun ortadan kalkıyor.Güle güle kullanın diyor bol ve sürdürülebilir avlar diliyorum.

6. GONYA-42

GONYA-42 Murat YİKDELİ

Favori Kamış:
    Remixon Hurricane 240
    Favori Makine:
    Long Bao S2A50
    En İyi Avı:
    4 kilo Sazan
  7. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Çok güzel düşünmüşsün Özcan abi,vallahi helal olsun..

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Evet bence de güzel bir ürüne benziyor. Özellikle Sazan avcıları için düşünülmüş. ama surf için pek kullanışlı olurmu bilemeyeceğim . denemek görmek lazım.

9. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Amatör ruhun gereği, faydalı olacağını düşündüğüm her konuda paylaşmaya hazırım. Teşekkür ediyorum.

10. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    :rolleyes: düşüneyim. ama taklitçi çok Tr.de boşa masraf etmiş olurum :( En iyisi Siz değerli Dostlarımla paylaşmak. bunun vermiş olduğu haz daha fazla. iyi günler.:)

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yaratıcı zeka bu olsa gerek tebrikler :) :)

12. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim. :)
    Selamlar

13. fish founder

fish founder Özgür

gerçekten çok yaratıcı ve uygun maliyetli olmuş,
    elinize sağlık,en kısa sürede bende uygulamaya çalışacağım,

14. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Teşekkür ederim.henüz kullanma fırsatım olmadı . ama piyasadaki benzerlerine kıyasla oldukça ucuza mal oldu ( 100 tl den başlıyor surf tripodları). 1-kamışın dibini ve aparata dayandığı yeri deformasyondan kurtardım. 2 - aparatı daha sağlam ve dengeli hale getirdim.
    Sağlıcakla Kalın.

15. fish founder

fish founder Özgür

kesinlikle iş yapacağına inanıyorum,
    bende kendiminkini aynı sistem modifiye edeceğim,lakin tek fark orjinallerin 1,20 boyunda olması,'eklemeli ayaklar açıldığındaki tam boyu'
    sizin konuyu okuduğumdan beri bu sistemi nasıl 1,20 boyuna getirebilirim diye düşünüyorum ama henüz aklıma birşey gelmiş değil,
    sizin aklınıza bı konuda fikir gelirse lütfen paylaşır mısınız,

16. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim

Aklıma ilk geleni söyleyeyim . Ama denemek lazım. Evdeki viladaların açılan sapları da benzer sistemle çevirerek çalışır. Belki bu sapları bir şekilde tripodun ayağına monte edebilirsek değil 1,20, ebatı 2,00 metreye bile çıkarabiliriz. :)

17. fish founder

fish founder Özgür

:)
    uygundur,
    ama aynı zamanda görüntüyüde bozmamak lazım,

18. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Ya da en pratiği; 3 adet istenilen boyda alüminyum kazık kestirilip, bir ucunu toprağa girecek şekilde sivri diğer ucunu da tripodun ayaklarına geçecek şekilde yuvarlak yaparak kullanmak. Hem orijinal tripodu bozmayacaksınız hem de kullanacağınız yere göre 2 farklı amaçlı tripoda sahip olacaksınız . :) Kısa zamanda aklıma gelen bunlar.

19. LapinCash

LapinCash

Çok güzel yapmışsınız harikalar tebrikler.

20. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Tebrikler yaratıcı ve güzel bir fikir, kamış, makina ve misina için koruyucu olmuş, deneyeceğim. Benim gözüme çarpan ise kamışı oturttuğumuz yuvalar biraz derin gibi, ben daha ince yapmaya çalışacağım bu şekilde balık geldiğinde kamışı daha rahat bir şekilde kaldırmış olurum, ortalığı dağıtmam. Benim gibi sakarlar için daha iyi olur. ;) Paylaşım için teşekkürler.