Modifiye sahte ve sarıkanat :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında KEFALKIRAN tarafından paylaşıldı.

1. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Bir süre önce satın aldığım ucuz sahteler üzerinde bazı renk denemeleri yapıyorum. Son iki avdır diğer sahtelerim iş yapmazken kendi boyadığım sahtelerle birçok sarıkanat aldım. Renk ve desen konusunda hem elimin alışması hem de en ideali yakalamak için değişiklik yapmaya devam ediyorum. Fotoğrafta orjinal hali üstte olan sahteyi modifiye edip alttaki renge boyadım ve bir de kuyruk hazırladım. Bu iş kısmet işi olsa da doğru ekipmanın önemine de fazlasıyla inanıyorum. Özellikle sahte konusunda bilgi sahibi arkadaşlardan da değişik fikirler alıp daha iyiye ulaşmayı isterim.

İşte modifiye sahte:

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Tebrikler.

Araştırma, daima iyidir ve lazımdır.

Tüyü bağladığın kırmızıyı daha sıkı sarıp, biraz daha düzgün yapsaydın daha iyi olurdu gibi geliyor.

Rast gele.

3. balikoltasi

balikoltasi Birol

Sahte küçük damaklı gibi. Kuyruğa bağlanan tüy kuyruk sallamasına engel olur gibime geliyor. Denemek gerek...

4. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Çok teşekkürler. Aslında daha düzgün yapmak isterdim ama sanırım zamanla elim alışacaktır.

Tüydeki ısrarım özellikle palamut avcısı bazı sahtelerde hep tüy görmem. Engel olacak mı, ben de merak ediyorum. Olmazsa sökerim. Damak konusunda da haklısınız. ama yine de sarıkanat ve belki de palamut avında işe yarayabileceği gibi bir düşüncem var ya da umudum diyelim :)

5. zafdem

zafdem zafer

Favori Kamış:
    SHIMANO SPEEDMASTER AX 14-40 GR
    Favori Makine:
    SHİMANO EXENCE 4000S-BB-daiwa cartate 2510PE H -daiwa cartate 3012H
    En İyi Avı:
    3.5 kg akya
    gayet güzel olmuş..
    pardon boya nedir?
    saygılar..

6. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    teşekkürler. boya olarak oje kullandım. bu arada uyguladığım rengi özellikle seçtim. sarıkanat avlarında bu rengin işe yaradığını bizzat gözlemledim. Çünkü şekil olarak birebir aynı fakat başka renklerde boyadığım rapalalarla saatlerce deneyip sonuç alamadım, sonra bu rengi denedim. ikinci atışımda aldım. yine diğer rapalayı denedim bir süre sonuç yok. ardından yine bu renk rapalaya döndüm ve yine aldım balığı. bunu da özellikle istavrit sırtındaki renklere yakınlığıyla açıklıyorum.

tabii ki suyun altında olup biteni tam olarak bilemiyoruz. deneme yanılma yöntemiyle sonuç almaya çalışıyorum. şunu söylemeliyim ki kendi boyadığım, emek harcadığım sahteyle balık tutmak çok daha zavkli. satranç maçı kazanmış gibi hissediyorum balık tutunca :)

7. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Murat kardeşim üst resimdeki güzel bir sahte, yalnız iğneleri bana biraz büyük geldi , VMC iğneye benziyor, bulursan bu iğnenin bir küçüğünü kullan şayet gümüş renginde olanı varsa 11 cm sini ve 9 cm sini kullan sadece su üstü olanlardan.:) Ben olsam tüğ kullanmam ama sen dene belli olmaz bakarsın tüğü de sever levrek bu.:)

Sana kendi fikirlerimi yazıyorum. :) :) :)
    Rast gelsin, sevgiler hoşça kal.:) :) :)

Sivrice'de görüşmek üzere.:) :) :)

8. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Çok teşekkürler Orhan amca. Tavsiyeleriniz benim için çok önemli. İnşallah ben de sizinle tanışmayı çok isterim. :)