yarın sabah turnaya merak saldıgım icin mollaköye gitmek istiyorum ist. anadolu yakasından gelmek isteyen varsa aracımda 4 kisilik yer mevcut özellikle daha önceden turna tecrübesi olan ve kartala yakın oturan arkadaşlardan cevap bekliyorum.gelemiycek olanlardanda en azından nasıl takımlarla gitmem neler yapmam gerektigini yazabilirlerse sevinirim herkese rast gelsin
Ali kardeş;5-6 no düz beyaz kaşık veya sarı-kırmızıla sahte balık(rapala 11-12 cm lik) götürürsen sonuç alırsın. Rastgele...
Ali merhaba.. Son 10 gündür hava sıcaklığı bir hayli yükseldi bu yüzden güneş doğuşu ile birlikte at çeke başlaman şansını artırabilir.Mollaköyde bir kaç değişik gölette şansını dene ilk balığı bulduğun noktaya yakın yerleri zorlamanı tavsiye ederim...Turna 40 cm kadar ne tür yem olsa peşine koşar bu ebata kadar avı kolaydır ebat büyüdükçe av zorlaşır bu yüzden oltan ile atacağın sasi kaşık ve rapalaya yaralı balık aksiyonu verebilirsen daha iri turnalar oltana vurcağına şüphem yok.... Umarım gönlünden geçen oltanada uğrar....RAstgele...
tesekkur ederim feridun ustam 2. gidisim olucak turnaya sizler kadar tecrübeli değilim ne yazıkki insallah gönlümüze göre birseyler yakalarız
Ali'cim,kusura bakma,kaşık ve rapala resimlerini koymayı pek beceremiyorum. Ama''düz klasik 6 no kaşık ve rapala marka'' olarak belirtirsen sanırım satan tezgahtar bilir.
"Herkesde sakız çiğner ama, acemkızı ballandırırmış." Maşallah şu turnaların endamına, gözelliğine bakın hele dostlar. Turna sana ne de yakışıyor be ustam.
öğrenmenin sonu yoktur Abicim feridun bilgilerin ve paylaşımın için teşekkürler kaşıkla devamlı atçekmi yapıcaz ve kurşun takılıyormu dönerseniz yararlanmış oluruz ben hep canlı yemle tuuttum buzamana kadar yada kaşık dahamı uygun yoksa canlı yemmi):
Sevgili Metin at çek avı kadar zevki bir avlanma şekli yoktur bence... Ayrıca 45 gr kaşık ile istediğin bölgeye atış yapman mümkündür kurşuna gereksinim yoktur kurşun kaşığın sudaki aksiyonunu bozacaktır.... pazar avına ait at çek video görüntüsü umarım beğenirsin... http://www.dailymotion.com/video/xdkpmb_turna-avy-ismail-feridun-06-haziran_sport http://www.dailymotion.com/video/xdkpe6_at-cek-yakala-byrak-turna-avy_sport Bunlarda bu günkü 7.5 saat aralıksız at çek avına dair kapak resmi...
Böyle sessiz-sedasız, bir köşede lapor sunmak da ayrı bir heyecan. Muhteşem avlak tüm güzellikleriyle insanı davet ediyor kucağına. Kuş sesleri kurbağa seslerine karışmış şen ve şakrak. İki dost, gönül gönüle, dingin, huzurlu at-çek yapıyor. Salınan balığın İsmail'in yüzüne yansıyan güzelliği ise ayrı bir tat. Teşekkürler Usta, yüreğine sağlık. Enfesti.