mordoğan balıklı ova raporu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında lombardo tarafından paylaşıldı.

1. lombardo

lombardo TOLGA

16 mart pazar günü mordaoğan ve balıklıova arasındaki her koyda olta attık. sübye ,sardalya ve borukurdu sülünez kullandık.
    sabahdan akşama kadar yakaladığımız tek şey 25 cmlik bir trakonya oldu.
    anlayacağınız bu haftada elimiz boş döndük.:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
    atalarımız ne demiş
    " 40 gün taban eti 1 gün av eti"
    ben sayıyorum. tam 6 haftadır boş dönüyorum,
    geride 34 hafta kaldı. yan kısmetse 34 hafta sonra av eti yiyeceğim.:D

2. CoNTRoLLeR

CoNTRoLLeR Bekir K.

Favori Kamış:
    Linea Effe OYSTER CAST 4.20 mt. SURF kamış ve 60 lık 4 bilyeli noname makina.
    En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Abi atalarımız 40 gün demiş, sen 6 hafta oldu diyosun buda 6X7= 42 gün yapar bence atalarımızın söylediği sözü sen değiştireceksin gibi geliyo :D aman "40 hafta taban eti 1 hafta av eti" sözü bana hiç hoş gelmiyor ileride çocuklarımıza böyle bir söz yadigar bırakmayalım :D

3. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    kardeşim hemen avlandığın dağın arkası ıldır arkadaşlarda hafta sonu oraya gitmişler tekneyle acımışlar arkadaşın dediğine göre balık tutmaktan yorulduk diyor gördüğüm kadarıyla 20 klgma yakın patlak göz vardı.aman dragonyaya dikat bu mevsimde çok çıkar:rolleyes:

4. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Ha gayret Tolga çoğu gitmiş azı kalmış, 34 hafta göz açıp kapayıncaya kadar geçer:D :D

Tolga kardeşim önemli olan balık tutmak değil balık avına çıkabilmek. suyu görmek, suya olta atmak ta güzeldir. İnşallah kısa zamanda oltan balıkla dolar.

5. alemci35

alemci35 mustafa

güzel kardeşim şu aralar kıyı balıkçılığının ölü zamanı.botla veya tekneyle derin suda balığı bulabilirsin.mesela zeytineli koyu yani mersin koyu yada gerenceden çıktığını söyleyebilirim.Aynı zamanda bende sitenin yeni üyesiyim.İnşallah bundan sonra bütün bilgilerimizi paylaşırız ki daha bilinçli avcılığı herkezle paylaşırız.

6. lombardo

lombardo TOLGA

iyide ben her gün balığa gitmiyorum ki . bu sebeple daha 34 hafta var:)
    şaka bir tarafa gerçekten kıyı şeridi bom boş.

zıpkınla dalan arkadaşlar bile elleri boş dönüyorlar. balıklar muhtemelen derinlere gittiler.

umarım havalar ısınınca geri gelirler.
    pazar günü tekne ile çıkacaktık. tam 8 tekneci ile görüştüm. hepside profösyönel balıkçı idi. bu sebeple balığa çıkmak için sarı balıkçılık teskeresi istediler.
    sahil güvenlik kendilerini sıkı bir şekilde kontrol ettiği için amatör balıkçılık belgesi taşıyanları tekneyle götüremiyorlarmış.
    bizden profösyönel belge almamızı istediler.

ama aynı durum gezi tekneleri için geçerli değilmiş yani gezi teknesine binip istediğiniz gibi balık avı yapabilirsiniz. fakat balıkçı teknesine binip balık avlayamazsınız çünkü devletimizin acayip kanunların buradada devreye giriyor ve bunu yasaklıyor.
    yani yine olan amatör balıkçılara oluyor.
    arkadaşlarla köy işlerinden profosyonel balıkçılık belgesi alacağız. yani aslında saçma olan bir uygulamaya yine saçma sapan bir çözüm bulmuş oluyoruz.
    ama yapacak başka bir şey yok. Biz amatör balıkçılar olarak bu konuya el atmalıyız.
    kanun varsa herkese uygulanmalı. yada dediğim gibi başka çözümlerle olay dahada karmaşık oluyor.
    yada her iki belgedende alıp kafamız rahat balığa çıkacağız.

7. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    34 hafta nedir ki hemen geçer , daha kötüsüde olabilirdi ,vatoz gibi felan :D:D:D

8. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Tolga, sen gene iyisin... Ben her hafta sonu ortalama 1000km yada 16 saat yolculuk yapıp elim boş dönüyorum. Sabır gerek sabır:)

9. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

her karanlık gecenin bir sabahı var demi:)