Arkadaşlar Merhaba ben İzmir Mordoğan dan Bora,deniz,öğretmenlikle birlikte en büyük tutkum buradaki altıncı yılım kendimi çok amatör buluyorum,özellikle izmir çevresinden oltacı arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak isterim,bulunduğum yörede her gün bir şeyler öğreniyorum,ama çok eksiğim var bu sene ahşap bir tekne aldım ama kıyı açık farketmez,olta balıkçılığı benim için ibadet gibi
Demek ki ibadetlerinizi de balık avı gibi keyifle zevkle, aşkla yapıyorsunuz bu güzel. üyeliğiniz hayırlı olsun. Mordoğan çok güzel bir yer, bu bakımdan çok şanslısınız.
Hoş bulduk Erdem Bey özelden mesajınız için teşekkürler ancak belli bir seviyeye gelemeden özel mesaj yazamıyormuşum.:laughing: Bulunduğum bölgenin mevsim itibariyle en verimli zamanı,özellikle aralık ayıyla birlikte levrek akımı başlayacak.Yanlış takım kullanma,hava şartları ve havanın erken kararması en büyük handikaplarım,kalamar avları dışında tatmin edici avlar yapamadık,iki tane hazır sırtı takımı aldım,birisi çapari şeklinde,levrek ve palamut avı için yazıyor,diğeri ise sadece levrek avı için,2m-4m derinlik arası bildiğim çok güzel bir levrek merası var lakin ağırlıklardan çekiniyorum http://www.avmarketi.com/asp/product/146133/SEAFARI-4-KOSTEKLI-SIRTI-TAKIMI http://www.avmarketi.com/asp/product/146116/SEAFARI-LEVREK-SIRTI-TAKIMI Bunları aldım,tabi suya indirmeden bilemiyeceğiz,sizce ağırlıkları çıkartmalımıyım ya da portatif kurşun değiştirebileceğim bir sistem nasıl ekleyebilirim. Teşekkürler
selamlar bora : takımın benım pek kullandıgım bırsey degıl ,aklında olsun tek bir lolıpop cubugu yada sabah alacafın bır sardalye ıle harıka sırtı avları yapabılırsın, hazır yapılmıs olta takımına pek guven olmayacatır zira oldukça kalın misina kullanmıs baktıgım kadarı ile, sahte balık ıle va yapma konusunda onemlı olan hava kosullarına ve meraya uygun model secımı elbette kalıtelı malzemenın bellı farkları oluyor,en bellı baslı nokta 3lü iğnelerin durumu ve uzerındekı boyalardakı halagramlar ile boyanın dayanımı, bu tur hazır takımları gezdırebılcegın derınlık ıcın yaylı kursunlar vardır ,onların sıstematıgını ogrendıgın zaman cok rahat bır sekılde ıstedıgın derınlıklere ındırebılırsın maket balıgı ancak balıgında buna uygun cıns olması gerekır daha fazla yardımcı olabılecegım bır sey olursa sor lutfen,ve unutma senın bulundugun meralar cennettır balıkcılık ıcın ,lakın bellı donemlerde mıgrı den gecılmez olur, ımkanın olursa ıyıce el ayak cekıldıgınde kıyıdan bırakma yap levrek ıcın canlı balık ıle,ufak ısparı bıle cok ıs yapar ,kaya balıgı vazgecılmezınden dır levregın yada ufak gamit dedıgımız kefal yavruları
ıkıncı lınkte kı takım cok daha fazla ıs yapar gorundu bana ,ama aklında olsun duz beyaz raglou tercıhın olsun ,lolıpop cubugunla aynı mantık,yada yenı benzer sılıkonlar var farklı model ve markalarda ,
Bilgiler için sonsuz teşekkürler çok faydalı olcaktır.Ben bugün düz beyaz silikonlardan görmüştüm gerçekçi değil diye simli olanlardan aldım bir tane burada herkes slikon kullanıyormuş 4 lü takımın çapari bedenlerini heron fluracarbon casper misinayla değiştireceğim ayrıca ağırlığın bulunduğu gezer kurşun kısmının bir tarafına klipsli bir fırdöndü takmayı düşüyorum böylecek kurşun ağırlıklarını değiştirebilirim diye düşündüm.Hava düzelir düzelmez sırtı çekeceğim inşallah güzel raporlar yayınlarım. Bir de burada havalar çok sert oluyor şu sıralar kıyıdan at çek yapmak için çok üst düzey olmayan tuzlu suya dayanıklı bir takım önerir misiniz.Herkes kışın isparoz bırakma şeklinde avlanıyor yada dip sardalya kıbrısı ,ilk at çek yapan ben olacağım herhalde kışın At çek videoları izledim çok hoşuma gitti,beş yıldır bilgi eksikliğinden epey sıkıntı çektik,ama bu süre zarfında meraları epey öğrendim,ama yeni usul ve teknik uygulayan yok,ya da isanlar bildiklerini pek paylaşmak istemiyorlar avcı sırrı Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim