Mordogandan .

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında mufi tarafından paylaşıldı.

1. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Tarık Ersal ile beraber

İsmail Ayalay , Bendeniz , Prof. Dr. Hasan Musa SARI (Ege.Ünv.) Prof.Dr.Bülent CİHANGİR(ÇOMÜ) ,Prof. Dr. Cengiz METİN (EGE.Ünv)

Cem Liman - Necmi Fidan ile beraber

Sucul alemin güzel insanları , iyiki varsınız..

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Milli Takım gibi birşey olmuş abi. Ama topsuz maç olmaz hani balık:D

3. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Muvaffak abi paylaşım için teşekkürler.
    Sinan bey müthiş ve akılane bir benzetimde bulunmuş.Milli maç nasıl geçti ;) :p

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    :)

Vallahi sönük geçti desem yalan olmaz, zaman çok kısa idi zaten , katılımcı yok denecek kadar azdı , aslında STK lı kişiler 2 kişi , 4 tane Prof. 1 tane medya yetkilisi 1 tanede iletişim fak. hocasına ragmen .. zamanın dar olması ve konuşmacılar dışında çok çeşitli fikir üretme olayı olmadıgından bana göre sönük geçti. Forum camiasından iki admin vardı zaten .. ama ben ve 3 kişi nin dışında söz hakkı alan olmadı ..

konu aslında çok önemli çok daha geniş platformlarda ve geniş katılımlarla olmasında fayda var ..

Konuşmacıların kendi düşüncelerinin aktarmalarının ardından insanların kafasında oluşan soru işaretleri önemli idi.. sönük dememdeki kastım bu .. ben eski forumcu oldugumdan zaten soracak bir sürü sorum vardı ama zaman yetmedi..
    Anladıgım şu ki , forum alemi kayıtlı üyelerinin çoğunda dernekleşme konusunda yada mevcut bir dernege üye olma konusunda aşırı bir istek yok .. aslında forumlar büyük bir potansiyel . STK lar yasal bir kuruluş olduklarından rahatlıkla devlet kademesinde ziyaret -sohbet vs yapabilir. dert anlatabilir..Bu nedenle forumcuların kendi istekleri ile bir derneğe üye olmalarında fayda vardır..şeklinde ortak görüşü mantıklı ve yerinde idi..

yasal platformlarda birlik olmaz ise ve üyeler çogalmaz ise güç ortaya çıkmayacaktır.. ve gelecegi olan oltacılık ve sucul alem için sadece konuştuklarımız ile kalacagız..

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili ve cok degerli Muvaffak Abim, Ustadim,

dernekler konusunda ki goruslerinize tamamen katiliyorum.Amator Balikcilarak olarak bizlerin sadece sitelerde birlesip kendi kendimize olumsuzluklari gece gunduz tartismamizin bir anlami vardir ancak bununla yurunecek yolun mesafesi okadar yoktur.Ne zaman burdaki dostluklar yan yana gelirde dernek catisi altinda birlesmeye, buralarda kendilerini ifade etmeye , orgutlu kamunun sesi olma yolunda guc gostermeye baslarsa iste o gun artik sanaldan yayilan dalga gercege ilismeye basliyacak.

Bu ve pek cok konuda titizlikle elinden geleni yapan sen ve senin gibi degerli abilerimin hepsine cok tesekkur ediyorum.Sizlerin fotograflarini gormekse buyuk mutluluk.Aranizda olabilmeyi nekadar isterdim bilemezsiniz.

Basta size ardindan bahsi gecen, Tarik, Cem ve Necmi Abilerime saygilarimi sunuyor, sizleri hasretle kucakliyorum.

Saglicakla kaliniz.

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi ben kötümserim bu konuda,sen bilirsin ben senelerdir söylerim,balikcilarin derneklesip yada mevcut derneklere üye olmalarini,böylece olusacak gücü kulanmalarini ama gel görki isler öyle kolay degil,forumlara yeni üye olan cogu kisinin ilk sorusu"hangi makina yada kamis"oluyor,kardesim sen ilk önce baligi,balikciligi bir tani daha sonra bizlere gerek bile duymazsin böyle sorular sormaya,bizde alt yapi yok,eline misina alan herkes balik tutma sevdasi icinde,bu isi altan yukari dogru ögrenme istegi yok her sey yüzeysel,hemen al bir olta takimi(en ucuzundan)cik baliga tut iki tane kiraca iste balikci oldum ben de,yok abi ben hakikatten kötümserim bu konuda,yanilirmiyim bir gün,hic zanetmiyorum olmaz yapamazsiniz(birazda gaz verelim bakalim ise yarayacakmi),saygilar abi...

7. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Sevgili Selim yıllardır bu alemin içindesin ve sana katılıyorum , maalesef kendi imkanlarımız ile kazıyarak bir şeyleri elde etme konusunda aciz bir durumdayız.. aslında bu iş çok kolay sadece gereken şey istek forumlara girecek kadar interneti ve bağlantısı olan oltacının illaki boş zamanıda vardır ve araştırma yapmalıdır.. geçmişten bu güne ve bu yaşımda aklımda kalan İngilizce ile sırf bu merak için biyoloji terimleri , balık dünyası ile iligili terimleri topladım yazdım bir kenara , Faydası ? mesela olası bir yunanistan kaynaklı ingilizce yazılmış PDF formatlı ege denizi türleri ile ilgili bir araştırmaydan bir şeyler anlıyabilmek..

Herşeyden önce hangi tür avın , nasıl bir olta takımına gerek duyulduğu bilinirse, hangi tür makine ne işte kullanılır hangi kamış hangi işlerde kullanılır bu bilinse zaten yardıma bile gerek duyulmayacak.. çok çabuk sonuca gitmek zaman içinde avcıyada alışkanlık yaratacaktır balıgıda çok çabuk isteyecektir..

Bu tür ortamlarıda ,bir makine sorusuna birden fazla cevap gelir :) soranda şaşırır eh soru soruldu ya birileride doğal olarak kendi bilgisi dogrultusunda cevap verir.. :) sonunda kişi tam olarak tatmin olmaz..

yeni başlıyanlara ben yıllardı hep aynı şeyi söylerim
    - önce elin cebinde balık tutan insanları izle daha sonra eline ufak bir not defteri ve kalem al izlenimlerini yaz, bu izlenimlerin 1-2 gün değil uzun sürsün , farklı ortamlarda farklı balıkların farklı oltaların kullanımını gör bu arada da internette birden fazla sayfayı karıştır.. en son oltanı al...:)

8. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Sevgili Muvaffak ağabey,

Haklısın süre kısa geldi.
    Aslında bir panel için 1.5 saat az bir süre değil ama konu Amatör Balıkçılık Nereye Gidiyor? olunca haftalar bile yetmez. :)

Panelin son 5-6 dakikası hariç tamamına yakını bende video olarak kayıtlı. Ancak görüntü panel ortamının gölge, arkada kalan alanın ise çok güneşli olması nedeniyle biraz bozuk.
    Sevgili Necmi FİDAN ve Murat hoca da farklı açılardan video kaydı almışlardı.
    Onların kayıtlarının yayınlanmasını bekliyorum.

Panel sonucuna gelince;
    En azından kendi hesabıma amatör balıkçılığının gelişimi önündeki engelleri maddeler halinde, üzerine basa basa dile getirme fırsatım oldu. ;)

Panel akışı sırasında bir çok not almama rağmen konuyu kişiselleştirmemek, dağıtmamak ve olabildiğince fayda sağlamak adına o notlarımı seslendirmedim.

Ve net bir sonuç olarak İzmir menşeli iki forumun dernek kurulumu ve desteklenmesi konusunda söz kestiğine şahit olduk.

Bence onca kişinin önünde verilen sözler tutulursa bu bile büyük bir aşamadır.

Umarım devamı gelir. Taraflar sözlerini tutar ve bu ülke bir amatör balıkçı derneğine daha kavuşur.

Son olarak diyeceğim.
    Bu konu ve soru çoook panel kaldırır.

NOT:
    Yazmadan geçersem yanlış olur.
    Ağabey, paneldeki katılımındaki saptamaların ve ince soruların çok yerindeydi. Anlayan anladı da etkisi ne olur bilemem. idk

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Abi forumlarda gerekli,derneklerde..aslinda ikisininde görevleri degisik,bir birlerini yok etmezler daha cok destekler iki kurulusta.

Dernekler baligi,dogayi,korumayi ögretir,forumlar ise balikciligin devamini,bunun icinde makinesi,kamisi ve geriye kalan ne tür malzeme varsa forumlarda tartisiliarak dogru yol bulunur,bilmeyenlerde okur ve ögrenir ama bilmeyen forumlara üye olupta "hangi malzeme"diye ilk sorusunu sormaz..

Bu forumda biraz ilgili bölümleri okusa zaten bulacak cevabi ama kolayi yazip sormak,keske bu sorular malzeme üzerine degilde biraz balikcilik konulari ile ilgili olsa,daha derinlerden arastirilip okunsa,bilgilense..Iste bu yüzden karamsarim diyorum,bunu kabul edelim,biz yüzeyseliz abi..Tabi arastirma yapan yokmu vardir elbette,mesela sende belirtmissin arastirip ögrendim,not aldim diye,böyle abilerimiz,kardeslerimizde vardir ama kacta kaci.yüzdeye vursak
    %10 cikarmi sence hadi %20 diyelim,bu rakkami %70 veya%80lere cekersek zaten cogu sorun ortadan kalkar,saygilar abi...