4.5 senedir moskovada yasiyorum. Burada yeteri kadar balik avlanacak yer var. Yaz aylarinda kaldigim dachada ( köy evi ) bir nehir ve gol bulunmakta. Bu zamana kadar isimin yogunlugu yuzunden balik avlamaya zaman ayiramamistim. Evimin yakinindaki gol ve nehirde balik avlayanlari ara ara takip ettim. Gol olculeri 30mt- 80mt. Ama golde balik avlayanlar ekmekle balik avliyorlar ve avladiklari baliklar cok kucuk.(8-10cm) Samandirali sistemle balik avliyorlar ve oltayi maksimum 5 mt onlerine atiyorlar. Turkiyeden tatilden gelirken gerekli butun malzemeleri aldim. Burda kuspeli takim yasak mi bilmiyorum. Bahsettigim golde buyuk balik olup olmadigini anlayabilecegim kriterler nelerdir? Pazar sabahi kuspeli dip oltasi, mepps ve samandirali oltami uzaga atarak deneme yapmayi planliyorum. Bir sorum daha olacak. Sitede samandirali olta takimlarinda samandirayla stopper arasina boncuk koyuyorlar. Bunun mantigi nedir? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler..
aramıza hoş geldin gürkan abi. Ben pek tatlısu avına gitmedim ama küçük balık yoksa büyük balık ta yok biye bir slogan vardı hatıladığım kadarı ile demekte fayda var yani. o stoperle şamandra arasına koyulan bonçukuğun mantığı ise şamandıra bazen stoperte takılabiliyor, bunu önlemek için diye biliyorum ben. Bu işin ustaları dahada ayrıntılı bilgi verecektir sanırım saygılarımla...
Moskova civarında balık tutulacak çok yer var ama, o gölcüğün büyük balık tutmak için uygun bir yer olmadığını düşünüyorum. Ruslar gerçekten iyi balıkçıdır. Orada büyük balık olsa, kesin tutan olurdu. Belki vardır, size denk gelmemiştir. Stoperin küçük olması arzu edilir ki, kamışın halkalarından kolay geçsin, takılmasın. Bu durumda stoper şamandıranın borusu/deliğinden de geçebilir/takılabilir. Bu gibi durumlarda, stoperin önüne bir boncuk konur, sorun giderilir..