Selamlar, Arkadaşlar 4hp Evınrude 1987 model motorum çalıştırdıktan 1-2 dakika sonra 5-10 saniye de bir tam gaz konumuna geçiyor...Neden olabilir? Teşekkür ederim...
enjeksiyon sistemi yada enjektörlerini temizlettir abim muhtemelen belirli zamanda yapıyordur devri tamamlayıp bunun için bir kronometre yada dakika tut kaç dakikada yada saniyede yapıyorsa ve süregen şekilde tekrar ediyorsan kesin enjeksiyonlardadır
Çalıştırdım mı 1 dakika içerisinde 5-10 saniye aralıklar la tam gaz oluyor normale dönüyor tam gaz oluyor normal e dönüyor tam gaz oluyor normale dönüyor ve ben sıkıntı olmadan kapatıyorum. Bu şekilde bot bir gidiyor bir duruyor Kapatmada sıkıntım yok kendi kendine kapanmıyor vs...
Hocam yakıt sistemi yani karbüratör , ya boğaz kelebekleri tutuluyor veya karbüratör bir yerin den senin bilmediğin bir şekilde hava alıyor veya cikleyle alakalı bir sorun kanımca , karbüratöre bir baktır derim. Yatık benzinde sakıncalı.
Arkadaşlar Kuşadasında yapmaya yanaşan bir motorcu bulamadım...Sökeye yada İzmire getir götür de yapamıyorum malum işler güçler anca bi akşam iş çıkışı yada Pazar günü şu seçeneği deneyeceğim...Motoru alıp bir boş araziye gidip (malum sesi apartmanda herkesi rahatsız eder) depo yu hortumla boşaltıp (sök tak yapamam parçaları birleştiremem gibi geliyor ) yeni benzin yağ karışımımı yapıp (nasıl olsa motor stop durumu yaşamıyorum) çalışıtırıp işte pislik falan varsa attırmaya çalışıcam fakat bu işi yaparken KATKI MADDESİ kullanmam uygun olurmu olursa ne kullanabilirim...Teşekkürler...
Bundan çözüm alamaz isem...2. aşama ne yapabilirim onuda zamanı gelince düşüneceğim ve siz sevgili arkadaşlara ayıp olmazsa soracağım...Saygılar...