Arkadaşlar 5 hp Mariner motorum tam olarak suyu atamıyor,püskürtüyor ve bi süre sonra motor stop ediyor.Bende impreller lastiğine baktım ve sağlam olduğunu gördüm sorunu bulamadım.Arkadaşlar yardımlarınızı beklıyorum.
Çanakkaleden Selamlar Motorun su çıkış deliği zamanla tuzdan tıkanmış olabilir.İnce bir tel ile yada kürdanın ucu ile deliği açmaya çalışın.yada ılık tatlı suda bir müddet çalıştırın devrediki tıkalı tuzları çözer.
Motor ısınınca pistonlar sıkışır,daha büyük bir motor olsaydı meşhur kol çıkarma olayını yaşardınız.Motoru böyle her zorlayışınız size ömründe yüzde ellilere varan azalmalarla geri döner.
Daha önce deniz motoru görmedim. Bu motor Enjeksiyonlumu Karbüratörlümü ? Karbüratör içinde bulunan filtreler pislikten tıkanınca içindeki yakıt tükenir takviye yakıt gelmediği için motor durur. Belli bir süre bekledikten sonra Karbüratöre yakıt sızarak birikir tekrar aynı şekilde çalışıp durur. Karbüratör içinde veya yakıt borularının içinde bulunan filtreler (tel süzgeç) temizlenirse devamlı çalışması sağlanmış olur.
sorun termostad gibi görünüyor motorun su çıkan ufak deliği sadece devirdahimi sağlıklı olup olmadığını kontrol amaçlı asıl devirdahimi pervane göbeğinden yapar yani oradaki su bi nevi devirdahim kontrolü motor devirdahim yapamayınca aşırı ısınır ve stop eder sorun büyümeden ustanıza götürün yoksa baya başınız ağrır
motor mariner derken markasidami mariner. sorun; su pompasinda, varsa suzgecte, manifold kisminda ayar vidasi olabilir, transmisyonda olabilir. ve diger arkadaslarin dedikleri ya da siz asiri isindigini zannediyor olabilirsiniz. motor stop edince zaten su fiskirtmaz sorunu cozebildinizmi
Bende kullanmadigim mariner marka notor var garajda oyle duruyor.Parca lasim olan olursa yardimci olurum.