motor bakımı için tavsiye

Konu, 'Motorlar' kısmında onur1872 tarafından paylaşıldı.

1. onur1872

onur1872

herkese merhaba.motorumu yaza hazırlık için bakım yaptırmak istiyorum.uygun fiyata(uygun olması önemli)motor bakımı için tavsiye edebileceğiniz yerleri yazabilirmisiniz? adres ve/veya telefonlarıyla birlikte yazarsanız sevinirim.avrupa yakasındayım.

2. onder1905

onder1905 Önder

Favori Kamış:
    El Oltası
    En İyi Avı:
    Lüfer
    motorun kaç beygir hangi semttesin belirtirsen yardımcı olurum

3. onur1872

onur1872

teşekkürler bakımını yaptırdım.yinede yazarsanız sevinirim ilerde lazım olabilir.elektrik problemi vardı bujilere gerekli eletrik gitmiyordu.motorum 6 beygir kısa şaft,okmeydanındayım

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sonuçta 6 hp aldın. İyi yaptın. Hayırlı olsun. Markası modeli nedir? Zaman içinde küçük geldiğini düşünürsen nasılsa kolaylıkla takaslıyabilirsin. Satmak takaslamaktan daha kolaydır.

5. onur1872

onur1872

alperen ağabey sahibinden deki evinrude u aldım.çok güzel bir makina.sahibi almanyadan getirtmiş 1995 model belçika yapımı.kullanma kılavuzlarına kadar verdiler.lakin son kez istersen bir çalıştıralım dediler deneme amaçlı tamircide çalıştırdık çalışmadı.sonra baktıkki elektrik az gidiyor.onu hallettik.motoru tamamen söktük bir baktık sorunu falan yok.zaten aynı tamircide ağustos ayında bir bakım daha yapılmış motora.uzun zamandır çalışmadığı için çalışmadı sanırım.tek iple çalışmadı ama ısındıktan sonra(yani birkere çalıştıktan sonra)tek iple yada ikinci ipte çalışıyor.sizce bu elektrik sorunu ne olabilir?tamirci sorunsuz 3 sene kullanabileceğimi söyledi.hafif de bir makina denize indir çıkar kolay olacak(20 kilo civarı)daha denize indirmedim.indirdiğim zaman tecrübelerimi aktaracağım.

Son düzenleme: 13 Nisan 2009
  6. onur1872

onur1872

bugun motoru çalıştırdım.motorun çalışmasında bir problem yok.en kısa zamanda denize indirip deneyeceğim.bot alacaklara tavsiyem 3 metre civarı bot ve 6 -8 hp civarı bir motor.neden derseniz balkonda çalıştırmak için motoru balkona aldığımda bile yoruluyorum.

7. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

İki zamanlı motorlarda yağ ile benzin karıştığı için bir süre beklediğinde hep aynı şey olur. Yağ dibe çökerek bujileri tıkar. O nedenle elektrik gelmemiştir. Daha önce de sana dediğim gibi iki zamanlı motorları ilk çalıştırmada sadece yağsız benzin koyup iyice bir çalkalayıp gaz kolunu bir kaç kez sonuna kadar açıp kapattıktan sonra çalıştırmak gerekir. Bu durumda daha kolay çalışır.

Normalde 3 çekmeye kadar çalışan motor iyidir. Zaten fazlasında boğulıyor. Çekmenin faydası olmuyor. Benzin kapağını bir süre açıp beklemen gerekiyor.

Sana neden 9.9 alma dediğimi şimdi daha iyi anlamışsındır. Bir de denizden yorgun argın gelince 38 kg lik bir 9.9 motoru nasıl kaldıracaktın?

En doğru motoru aldın. Ben bile alabilirdim yani sen almasaydın:)