motor çalışmıyor yardım

Konu, 'Motorlar' kısmında Sürmene tarafından paylaşıldı.

1. Sürmene

Sürmene ferit

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    ispari 500gr
    selam arkadaşlar 2005 model gorunuste cok temız sadece 2 defakullanılmıs bır motor aldım mercury 2.5 hp fakat aldıgım arkadaş 2 sene boyunca hıc calıştırılmadıgını soylemıstı. ıcındede geldıgınde benzın kokusu olmayanyesıl bı su vardı yanı benzın su gıbı olmustu. motoru calıştırmak ıcın duz bı yere sabıtledım benzın vanasını actım ve kırmızı kabloyuda taktım 1 saat ıpı cekmeme ragmen pır pır yapmaktan baska bısey olmadı yanı calışmadı bujısını temızlemek ıstedım fakat onuda nerde oldugunu bulmamadım. ne yapmam gerek yardım.

2. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D
    Dooğruuca tamirciye gidip karbüratörü ve karbüratör memelerini temizlettirip gerekirse bujiyide değiştirip öyle çalıştırmayı dene Ateşleme yapmıyorsa manyotoyuda elden geçirmeniz gerekir.Dua ette içine su almış olmasın...

3. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

benim 2 beygir motorum var yazlıkta durur ilk senelerde içinde yağlı benzin bıraktığım için baharda gittiğimde 1 gün boyunca ipi çekmekten kol kası yapardım. Sanırım senin sorununda 2 zamanlı motor olduğundan içinde yağlı benzin bırakıldığından zamanla yağla benzin ayrışması ve bujinin üstünde sadece yağ kalmış olması sen ipi çektikçe motor boğuldu sanırım.
    Ben yazın yazlığa gelince şunu yapıyorum içine yağsız benzin koyup motoru iicene sallıyorum sonra cikleyi açıp gaz kolunu sonuna kadar kaldırıp indiriyorum iki üç kez gaz verip indiriyorum sonra çekip iki üç çekişte çalışıyor.

Tabiki emniyeti kapalı değildir umarım:)

içine yanlışlıkla mazot konulmuşya olabilir. Çünkü yağlı benzin mazotla aynı renktedir. ihtimaldir.

4. Sürmene

Sürmene ferit

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    ispari 500gr
    bot ve motor

bugun altında benzın tahlıye kutusunu actım ıcını bosalttım yaglı benzın vardı ıcınde ve bıraz tortu vardı temızledım taktık tek seferde felaket bı duman attı ve calıştı bıtene kadar tatlı suda calıştırdım temızledım kaldırdım bu benzının ıcıne ne tur yag koymalıyız acaba tecrubelı arkadaslar ?

5. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

dediğim gibi içinde yağ kalmış yamahanın 2 zamanlılar için özel bir motor yağı var kesinlikle onu koy ve çok koyma bir litre benzine bir kapak koy motorun ömrünü performansını % 50 arttırır birde 98 oktan benzin kullan farka şaşıracaksın

6. ozan

ozan Ozan

yağlı benzinin bujileri kaplamısı sonucu oluşan bir durum. sudan çıkarken benzin hortumunu motordan ayırın ve karbüratörde kalan benzin bitene kadar çalışsın. 10 sene sonra çekseniz tek seferde çalışır.a ma benzin içinde kalırsa çalışsa bile randımanlı olmaz.bujileri değiştirmenizi tavsiye ederim.