motor değişimi hakkında

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında alpperr tarafından paylaşıldı.

1. alpperr

alpperr alper

Şu an halen kullanmakta olduğum 5 metrelik alüminyum teknemde 15 beygir 2 zamanlı yamaha motor kullanmkatayım... Motoru 25 beygir ile değiştirmeyi düşünüyorum... Adanadan bir firma mevcutta kullandığım motoru takasta 1500 dolara değerlendirip yerine 25bg 2 zamanlı mercury marka motoru 2650 dolara bırakacağını söyledi... Sizce böyle bir takas mantıklı olurmu? Yamaha motorumdan çok memnunum ama yüklü teknede daha hızlı gidebilmek adına 25 beygir düşünüyorum, yamaha motoru verip mercury almak mantıklı olurmu? Bir sorun yaşarmıyım acaba mercuryle...
    Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarını paylaşırlar ise sevinirim...

2. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Tam anlayamadım yanlışlık olmasın mercury nin sıfırı ne kadarmış? Sıfırı mı 2650miş yoksa 2650+1500 mü? Öyleyse bir yanlışlık olmalı.

http://www.avmarketi.com/asp/product/5134/25-HP-MERCURY-2-ZAMANLI-MOTOR-ML-Sea-pro

Acaba sizinki 4 zamanlı olmasın, yazım yanlışı olmasın? KDV li 3490USD diyor (Düzeltme)

Yamaha mükemmeldir. Mercury ler de kendini kanıtlamış, sağlamlığıyla öne çıkan aletler. Bu yeni nesil motorlar (yamaha suzuki mercury honda evinrude tohatsu vs vs) zaten aşağı yukarı birbirine yakın. Opel Ford peugeot gibi araba markaları gibi artık hepsi iyi. Parsunlar bunların arkasından geliyor. Onların arkasındanda çin malları. Markadan endişeniz olmasın. Ama öne çıkan özelliği dayanıklılığı. Serilikte ise yamaha azıcık daha öne çıkar sanırım. Ama aradaki farkları normal kullanımda anlamak mümkün olmaz.

Sizin motorun ikinci eli tamamen model yılına görte değişir. Emsallerini aşağı yukarı sahibinden.com da kıyaslayarak bulabilrsiniz. Ama yeniyse takas fiyatı bu rakam yani 1500USD eder.

Güç açısından 15 ila 25 arasında çok fark oluyor. 5m 25hp iyidir. Doğru seçim. ;)

Son düzenleme: 11 Kasım 2010
  3. alpperr

alpperr alper

evet sıfır mercury için 2650 dolar fiyat aldım... 2 zamanlı!
    http://www.balikmarketim.com/?urun-25199-MERCURY-25-HP-2-ZAMANLI-KISA-MOTOR.html bu adresteki fiyata bakarsanız motor fiyatlarının firmalara göre ne kadar farklılık gösterdiğini anlarsınız?
    Birde başka bir sorum olacak benim, diyelimki takas işini gerçekleştirip 25 beygir motoru aldım, bu motoru tekne üzerine kayıt ettirmek için asıl bir işlem yapmam gerekecek? Bu konuda bilginiz varmı acaba?
    Liman kaydı için nasıl bir yol izlemem gerekiyor; sadce faturanın olması yeterlimi yoksa?

4. Serkan.ist

Serkan.ist Hidayet

Evet faturası yeterlidir. Tabii eski motor ve tekne kayıtlıysa. Liman başkanlığına bir dilekçeyle başburun. Onlar gelip motoru teknede onaylayacaklarıdır. Ama eskisinide orada yenisinin yanında görmek isteyebilirler. Takas işi olacaksa bu durumu da göze amak lazım.

Motor almak için takasta muhtemelen zarar edersiniz. Durumlar müsaitse atlayın gelin İstanbula. Şimdi sezon ölü. Marineler sinek avlıyor. Motor başında pazarlık yapın. Şaşırtıcı fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.