Arkadaşlar merhaba, Forumunuza çok sık yazamasamda düzenli olarak okuyor ve izliyorum.Tüm balıkavı.net takipçilerine bol avlı bir yaz sezonu dilerim,rastgelsin. Konuya gelince,Geçen yıl yaz sonu ilk defa denizde avlanmak için bir tekne aldım,4.80 metre yarım kamara çavsa bot'tan.motor ise 2005 model 25 beygir 2 zamanlı mercury,şunu farkettim ki motor çok yakıyor,tekneyi aldığım yerde jonson marka 4 zamanlı 15 beygir temiz bir motor daha var ve hemen hemen hiç fark vermeden değiştirebilirim.Tekne ve motor konusunda tecrübeli arkadaşlardan rica ediyorum,böyle bir değişikliği tavsiye ederlermi. Şimdiden teşekkür ederim.
2. tercih mutlaka daha tasarruflu olacaktır.. yanlış şu var teknen nerdeyse 5 metre 25 bg lik performansı alamıyacaksın.. birde en önemlisi . 2. el motorda içi ne alemde çok güvenli bir yerden alman lazım temiz ve güvenli olduktan sonra farketmez birde sana yakın olan servisi var mı ona bak..servis çok önemli.. hayırlı olsun
O tekneye o motor ufak kalır,hava bozdumu,kıyıya kaçman gerektiğinde keşke değiştirmeseydim dememek için iyi düşünün derim.
o motor o tekneye denizde mersinde kullanıyoruz. bursa da deniz ne alemde bilmiyorum. dediğim gibi mersinde istediğin yere o 15 hp motorla gidersin. mercury e bende benzin yetiştiremiyorum. işin aslına balarsan ne kadar tasarruflu olursa olsun, tekneye bindinmi benzin parasını gözden çıkaracaksın. biz her çıktığımızda ne olur ne olmaz diye 2 depo benzinle gidiyoruz. Asıl önemli olan alacağın motorlar temiz ve sorunsuzmu ve kürekleride yanınıza almayı unutmayın.
2 zamanlı motorda mutlak aolmuştur teknede fazladan insan ağırlık olduğu zaman tekne gitmez motor bayılır. 4 zamanlı motorda durum böyle değildir. 4 zamanlıda tekne de ister yanlız ol ister 5 kişi hızında çok fazla fark yaratmaz. ama genel olarak 25 beygır 4 zamanlı bir motor 25 beygir 2 zamanlıya gore bıle yavasken 15 beygır 4 zamanlı dahada yavas kalıcaktır. denem şansın varsa denemden karar verme. denem şansın yoksa bence vaz gec pişman olursun. Marka oalrakta tafsiyem denk gelırse yamaha düşün.