Arkadaşlar sarozda kulanmak üzere tekne ve motor alıcam ama nasıl bir motor alacağım konusunda kararsızım.2 zamanlımı 4 zamanlımı dizel mi benzinlimi ? Motordan beklentilerim çok yakıt harcamasın hız yapması önemli deil götürsün getirsin yeter ve fiyatı tuzlu olmasın. sizce nasıl veya ne marka motor almalıyım?
Tekneyi fiber alıcam daha kaç metre olduğuna karar vermedim ama 4 kişiyi rahat götürüp getirecek ve oturaklı olucak.bütçem 2000 -2500
xerox abi , herkesin görüşü farklıdır ama ben polyester tercih ediyorum. bir çok insan sıfır tercih ederken benim için farketmiyor çünkü başıma gelecek sorunlar her ikisinde de aynı. . motor olarakta yeni jenerasyon 4 zamanlılar az yakar desekte tekne her zaman için çok yakar, her zaman iki depo benzinle yola çıkarız. . siz dizel kullanabilirmisiniz onu bilmiyorum ama 2 zamanlıların hastalarıda az değil. kullanıma göre yakıt sarfiyatını düşürebilirsiniz. Ben yalnız açılırken kürek çekmeyi tercih ediyorum. saroz körfezi nasıl bir yer bilemiyorum. ben mersindeyim. sizin için en iyisi marinaya gidip tekneleri tektek incelemek gerekir, bu şekilde daha çok soru ve detay soracaksınız. kullanıma ve sizin durumunuza göre avantaj sağlayanı bulacağınıza eminim
dizel derken pancar motorlarla karıştırdım, sök tak motorlarda kullanabilirsiniz. lpg yle kullananlar da var. hatta bir tanesini suyla çalıştırıyorum.
o içten takmalı. kullanıma göre avantajları var ama ben tercih etmem. 10hp 4metre tekneye fazla gelebilir.genelde ağcılar kullanır, yinede siz bilirsiniz.
hocam fiber tekne alırsan arkadan bağla motoru derim. sök tak daha iyi. fiber tekneye içten takmalı benzinli bir motor düşünmüştüm sonra vazgeçtim. içten takmalı pancar motorlar daha çok ahşap teknelere oluyor, fiber olsa bile omurgası olması lazım (yani olursa iyi olur).
dostum çok sıkmı çıkacaksın yoksa haftada 1 ay da yada 4 5 kezmi bunun bakımı kullanımı sorunlara karşı kolay müdehalesini düşünürsen 2 zamanlı bir motor tercih etmelisin ben genel olarak kendi seçtiğim ürünlerden memnun olduğum için öneririm yerliyurt 4,50 sandy balıkçı 15 bg parsun 2 zamanlı dahda az yaksın dersen 9,9 alırsın
4 kişiyi rahat ettirecek olan fiber tekne 4.50 tekne olmalıdır. Bu tekneyi yürütebilecek motor ise en düşük 9.9 hp (bütçeyle orantılı olarak değişir) olabilir. Fakat benim tercihim 15 hp olmalı. Herhangi bir kötü bir havaya yakalandığın zaman acilen kıyıya çıkmak için hızlı olmak şart. Sizin şuanki bütçeniz 4.50 9.9 tekne alımına pek müsayit değil gibi görünüyor. Zira çok eski model bir motor ve eski bir fiber tekneyi bile bu fiyata almak zor gibi. Bulsanız dahi eski motor sizi maddi manevi çok üzecektir. Ayırdığınız bütçenizin çok az olması sebebiyle Motor için 4 veya 2 zamanlı önerisi yapamıyorum. Ben geçenlerde Mariner marka 2005 model 2 zamanlı uzun şaft çok temiz bir motor bulup aldım. Ama böyle bir motor herzaman düşmez. Tekne ve motoru 3500 tl ye aldım. Faturaları mevcut. Benimki birazda şans oldu gibi. Eğer bütçenizi birazdaha zorlayabilirseniz (3500-4000 gibi) daha rahat tekne ve motor bakma şansınız olacaktır.
bak ozaman arkadaşım sana bir hesap 9.9 2 zamanlı parsun 2800 tl 15 bg alırsan 2950 tl, 50 100tl dolar kur farkı filan oynayabilir altı üstü olabilir fiyat, tekneyide 4,50 4,35 sıfırdan farksız tekneler satıyolar 1000 1500 tl civarına onlardan alırsan sana mis gibi istediğin fiyat düzeyinde tekne olur ben motoru sıfır almanı tavsiye ederim kapalı kutu denizin şakası olmayacağı kesin şimdiden hayırlısı olsun
benim için motorun bakımını yapabildiğim atelyem ve sorunları olduğunda çözen bir ustam var. aynı şekilde tekne içinde öyle, hertürlü tamirini boyasını ve bakımını kendim yapabiliyorum, şahsen ikinci el veya sıfır olması benim için farketmiyor. Ancak bazı arkadaşların bu avantajları olmayabilir, o yüzden güvenilir firmadan sıfır tekne ve yine sıfır motor almanız gerekebilir. Bu sizin imkanlarınızla ilgili bir şey. Tabiiki gücünüz yerindeyse yoruma kapalıdır, istediğinizi rahatlıkla alırsınız. Forumda bir çok arkadaş açık yüreklilikle görüşünü dile getirmiş, bu çok güzel bir şey, herkesin buradan kendine göre görüş alabileceği bir platform. dikkat edin ikinci el teknede dışarıdan deforme olmasın, bunu yaptırmak size extra masraf açacak, içerdeki sorunu kendiniz halledersiniz. motor alırken de 4zamanlı bulmaya gayret edin çünkü yakıttan da tasarruf etmek isteyeceksiniz, iki zamanlı hatalı kullanımda hakikaten çok fazla (bana göre) yakıyor.
Peki 4-5 kişiyi rahat ettirebilecek ve oturaklı bir tekne ve 4 zamanlı motor için en az kaç tl gerekli??
bana bir tanesi 2-3 milyara mal olmuştu ama çok uğraşmıştım, kayıtlarıydı, dökümüydü, boyasıydı, motor sıfırlandı derken bizi çok uğraştırmıştı, ama şunu söyleyeyim tekne bir tutku olayı
bak 4 zamanlı 2 zamanlı kadar seri değildir o yüzden 5 kişiye kuvvetli bir motor gerekir çünki en az 4,50 metre tekne gerekir 4 zamanlı motor biraz ağırdır 2 zamanlıdan + 5 kişi kilolarını ortalam 75 desek toplamda 700 750 kilo bir yükten bahsediyorsun belki 800 bence sen yük oranını 3 4 kişi düşün motoruda 2 zamanlı yoksa bahsettiğin maliyetlere ulaşamazsın , ben bu hafta 5 kişi balığa çıktım olta karışması veya yer sıkıntısı olmadı herkez rahattı teknemin kesimi geniş olmasından kaynaklı motor hiç bayılmadı ve gayet seri idi beklemediğim bir performance oldu yüküm ortalama toplam 750 kilo idi motor tekne yolcu ile yüne ne kadar doğru seçim yaptığımı anladım motor ve teknem konusunda tekrar herkeze önerim 4,50 yerliyurt 15 bg 2 zamanlı parsun maliyet ortalama 5900 tl diyelim