Motor haricinde bottan gelen ses

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında BURAKFB tarafından paylaşıldı.

1. BURAKFB

BURAKFB BURAK

Öncelikle selamün aleyküm ben eski foçadan gürkan bildik , soruma gelince; Motoru bota bağladıktan sonra belli bir devrin üzerine çıktığımda (bu tam gaza yakın oluyor) motorun sesinden hariç motorun bağlandığı botun arka kısmındaki bölümden motorun sesinden daha fazla ses geliyor (bu ses tırlama şeklinde oluyor) bu sesi kese bilmek için motoru bağlarken kumaş bez tazı birşey koydum kesilmedi, ek tahta koydum ve daha çok motorun bağlantı yerlerini alabildiğine kırılamaya yakın sıktım ses azaldı ama gene kesilmedi, botum 3.60 alemünyum taban şişme bot motor 6 beygir mariner 4 zamanlı, daha önceden bot sahipleri böyle bir durumla karşılaştılarmı veya böyle hep oluyormu ses geliyormu, veya böyle bir sorunla karşılatılar ise nasıl çözdüler ben nasıl bu ses olayını çöze bilirim, 4 zaman lı motortumun sesindan daha fazla ses çıkıyo beni gören pancar motoru var sanıyo, arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum, yorum yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    tırlama dediğin ses muhtemelen gevşek bir şeyin titreşmesı ve yumuşak bir yere vurması olabilir..

botun motoru taktıgın aynası yekparedir ancak bota yapıştıgı , sabitlendiği noktalarda sorun olabilir..

bu tahta malzeme kendi yapısı içinde bir tabakası ayrılmış olabilir..

motorun askı makenizmasında ki vidalar pimler , hareketli kısımlardan birinde bir gevşeme olabilir..trim makenizmasını kontrol et.. gövdeyi sıktıgın iki kelebek yuvasında titreşim yapar..

üst kapakta boşluk olabilir kapak kilidi iyi sıkmıyor ise conta kısmı alttaki metal kısmı ile titreşimde ses yapar..

motor kapagı açıkken bu denemeleri yap yol ver bakalım ses devam edecekmi.... kapagın içinden bir yerden de olabilir..

3. alienderakman

alienderakman Ali Ender AKMAN

Favori Kamış:
    Shimono Vengeance AX Surf 4,20m Catana CX Spinning 240ML 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 10000 FB
    En İyi Avı:
    Karagöz 1480 gr.
    Bu ses botu aldığızdan beri mi var yoksa sonradan kullanırken mi oluştu?

4. teknos

teknos Çağlar Bayur

Motor uzun şaft olabilir mi? Şaft uyumsuz ise vibrasyon yapar. Şahsen hiçbir uymlu kombinasyonda ses oluştuğunu gözlemlemedim.

5. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    ses onleyici yumusak aparatlar aynaya takilabiliyor, marin shoplardan sormanizda fayda var. yillar once gormustum, marintek ve lalizas in bu konuda uretimleri vardi yanilmiyorsam

6. BURAKFB

BURAKFB BURAK

yorumlar için çok teşekkür ederim. Ses motor kapağından değil, bundan eminim, sıkma vidalarından değil çünkü onları iyi sıkıyorum, motoru bağladığım aynadan geliyor, tam gaz verdim mi, bot ta esnek bir malzeme olduğu için herhalde bu sesi yapıyor, arka tarafa ince bir tahta koydum ve motoru vidalarından sıktım ses biraz daha azaldı ama kesilmedi, başka botlarda bu ses yokmu acaba (fiber taban haric)

7. BURAKFB

BURAKFB BURAK

Bu ses motoru bota taktığımdan beridir var, motorum kısa şaft..