Motor için tavsiye

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında İlkerMarmara tarafından paylaşıldı.

1. İlkerMarmara

İlkerMarmara İlker Ergün

Herkese iyi aksamlar.
    Arkadaşlar ben 4 metre 80 kilo fiber tekne almaya niyetliyim. 2 zamanlı motorlardan bakıyorumda bu konularda biraz bilgisizim. Balığa genellikle 2 kişi çıkıyoruz. Belirttiğim tekneye göre kaç beygirlik motor alabilirim totashunun 3.5 bg motorları var bu benim işimi görürmü. Şimdiden teşekkürler.

2. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Merhaba

Konuyla ilgili geçmiş konular içinde çok faydalı bilgiler var. Bakmanızı öneririm.

4m fibere 3.5 hp yetmez. Sakin havalarda götürse de az dalgada bile sıkıntı çıkartır.

Deniz şakaya gelmez. Minimum 6 hatta 8 hp ve üstü bakmanızı öneririm.

3. superalli

superalli Ali DİNÇ

Merhaba ilker bey Ben aynı ebatlardaki teknemde 15 bg johnson kullanıyorum gayet iyi randıman alıyorum.

4. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    İlker kardeşim alıcağın teknenin ve motorun öncelikle belgeleri tamammı ona bak
    bu konu çok önemli yoksa sıkıntı yaşarsın
    yani liman kayıtları yapılmışmı
    4 metrelik tekneye oraların denizlerini bildiğim için en az 6 bg lik bir motor iyi olur
    marmarada merkezdemi yaşıyorsunuz ben yaz aylarında çınarlıdayım gelince tanışırız balığa çıkarız
    rastgele

5. İlkerMarmara

İlkerMarmara İlker Ergün

Merkezdeyim abi. Belge hususunda bir problem çıkacağını zannetmiyorum. Zaten burada bilirsin pek kontrol olmuyor. İllakide istenir ise onlarada bakacam tabi ama ben işten çıkınca 1-2 saat keyif için istiyorum öyle büyük beklentilerimde yok. O yüzdende hız olarak ufak makinalara baktım. Ama anlaşılan 3.5 luk makina beni yarı yolda bırakacak.
    Peki düşündüğüm tekne modeline en az ne kadarlık makina almam gerekirki deniz ortasında sıkıntı yaşamayayım. Ayrıca kesinlikle bekliyorum yaz haricinde de gelirsen mutlaka tanışalım abi

Son düzenleme: 21 Ocak 2011
  6. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    İlker liman kaydı olmayan tekneyi almanı tavsiye etmem
    ayrıca geçen yaz marmara çınarlı arasında tekneleri kontrol ediyorlardı
    4 metrelik teknenin hakkı en az iki kişi binecekseniz 6 hp lik bir motordur
    benim eski teknede 4 metre 8 hp lik motor vardı çok iyide yol yapardı
    rastgele

7. İlkerMarmara

İlkerMarmara İlker Ergün

katılıyorum ama maddi olarak anca bu kadarına yetiyor :)

8. Alp Eren

Alp Eren Alp Eren

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extrem Cast
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    8 tane lüfer - kofana
    4 metre bi fibere 3,5 beygir motor değil 2 kişi tek kişi bile olsan mümkün değil yetmez hava nasıl olursa olsun. Sürekli tam gazda gitmen gerekir ve o büyüklükteki 2 zamanlı motorlarda çok sağlıklı değil. Yani uzun bire tam gazda gittiği zaman yada rölantide beklediği zaman sıkıntı çıkarıyorlar. Ben 3,20 zodyak bot ve 5 beygir kısa şaft 2 zamanlı bir motor kullandım bu yaz tatilde. Onda bile can sıkıcı oluyor. Maddi olarak düşünüpte 3,5 alırsan ilk kullanımdan sonra zararına satıp yada takas edip büyük motor almak isteyeceksin. Bence evrakla falanda uğraşmak istemiyorsan 9,9a kadar bir motor takman daha iyi.

9. OMMG

OMMG OKAN

Bence de 9.9 motor alıp birkere almak en mantıklısı.Fakat bu dediğin gibi tam anlamıyla bütçe meselesi.Şimdiden hayırlı olsun...

10. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

9.9' veya yukarısını takın .