motor için tavsiye

Konu, 'Motorlar' kısmında dalyan balıkçısı tarafından paylaşıldı.

1. dalyan balıkçısı

dalyan balıkçısı yiğit toygar

arkadaşlar merhaba,
    ben aranıza yeni katıldım.3.80 şişme bir bot aldım.taşıma kolaylığı açısından da 5 hp motor almayı düşünüyorum.motoru kısa şaft mı yoksa uzun şaft mı almalıyım?yardımcı olursanız sevinirim...

2. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Yiğit Bey Kardeşim,
    Şişme botlarda genelde kısa şaft motor kullanılır. Ancak son zamanlarda kenarları şişme ve tabanları fiber olan botların bazılarında ise uzun şaft kullanılmaktadır. Kısa veya uzun şaft kullanılması motor pervanesinin tekne tabanında daha aşağıda olması içindir. Sizin tekneyi aldığınız yere bir sorun. Bot yalnızca her tarafı şişme ise kısa şaft kullanılacaktır.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

3. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Yiğit,
    Hoşgeldiniz. Botlar Hakkinda(a’dan Z’ye) bir göz gezdirin. Gene sorunuz olursa buradan ben diğer dostlarımız yardımcı olacaktır.
    Sevgi ve selamlarımla...

4. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Botunuzun aynası, kısaysa ,kısa şaft, uzunsa , uzun şaft olacak !! , yalnız motoru en az 9.9 hp yapsanız çok iyi olur !.

5. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Taşıma kolaylığını düşünüyorsanız neden 3,80 bot aldınız.Asıl onu taşıması zor.

6. dalyan balıkçısı

halil bey,çok haklısınız aslında.ben botu alırken sığamam eşyam çok düşüncesiyle 3.80 aldım.aldıktan sonra büyük olduğunun farkına vardım.

7. dalyan balıkçısı

Merhaba Süheyl Abi,
    Botum alüminyum katlanabilir tabanlı.Aldığım yerden bana ikisinin de uyduğunu,fakat uzun şaft alırsam ilerde fiber tekne almam halinde motoru kullanabileceğimi,hatta eğer istersen uzun şaftı bir aparatla kısa şafta çevirebileceğimi söylediler.Ben fiber almayı şuan düşünmüyorum.Botu sırtı avında kullanacağım.Kıyılara yanaşabilmem için bana kısa şaft mı uygun olur?
    Selamlar...

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    İlerisi gerisi yok bunun.Alp abinin dediği gibi eğer botun aynası kısa şafta göre ise kısa şaftlı motor takacaksın.Resmini çekersen botun yardımcı olabiliririz.