Arkadaşlar izmir çeşmealtındaki teknemim.özel yat belgesi var.ama belgedeki motor cinsi ile benim teknenin üzerindeki farklı.Liman müdürlüğü bunu işlemek için fatura istiyor.Hurda motor faturası bile olsa bi şekilde hallederiz dediler.Bana bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı kdv sini ve bir miktar daha üzerine para verebilirim.kesilecek faturada benim motorun cinsi ve şasi no su yazacak.eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Ben böyle bir şey istemeye cesaret edemezdim. Doğaya saygılı olan sitemiz üyelerinin bu konuda da hassas olacaklarını ümid ediyorum.
Sayın Ender Bey, talep ettiğiniz konu her durumda " naylon fatura " kapsamına giriyor. Hem kesen hemde alan için ciddi cezalar söz konusu. Mevcut motorun markası ve modeli üzerinden giderek imalatçısını & ithalatçısını & distürbitörünü bularak sorunu çözmeye çalışsanız daha sağlıklı olur. Bu konuda bizde elimizden gelen yardımı yaparız.
yasal değil ama bunu yapanlar var.özellikle motor tamircilerinin bir kısmı fatura keserek yok faturalı olacak yok kdv fiyatı üzerine bindi yok bilmemne diyerek 1000 liralık motora 1500 lira isteyebiliyorlar.
Lütfen bu yollara başvurmayınız.... lütfen ama lütfen bu yola sapmayınız. yapmış oldunuz çağrının tamamı sahte işlemler zinciri oluşturmakda. bu tarzda bulmuş ve veya almış olduğunuz faturanın içeriği tamamen sahte olacakdır.ayrıca siz kdv nin tamamını ödeyecek olsanız bile hayali bir faturanın kdv si ödeneceğinden ve ayrıca bu işlemi size yapan kişi zaten hayali bir fatura keseceğinden sizden tahsil ettiği kdv yi maliyeye beyan etmek yerine direk cebine koyacakdır.unutulmamalıdır ki hayali bir işlemin vergi beyanı zaten yapılamaz ve yapılmaz...ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan kayıt dışı ekonomiye bir halka da eklemenmiş olacak. ayrıca bu işlem içeriği dahilinde yanıltıcı belge almak ve satmak suçuna girmekdedir. bu gün için bir sorununuz olmamış olsa bile,lütfen unutmayınız ki,bu işlemi yapanlar genelde bunun ticaretini yapan kişilerdir ve sizin dışınızda da bu işlem defalarca tekrarlanmıştır. daha sonraki günler,size bu işlemi yapan kişi ve veya kişilerin incelenmesi,bu konuda yapılacak bir ihbar ile onlar satıcı sizde alıcı olarak yargılanabilirsiniz. yargı süreci sonucu oluşabilecek ceza 2-3 adet sıfır motor parasına denk gelebilir ve veya hapis kararı onanabilir. lütfen ama lütfen bu yollara sapmayalım ve sapanlara engel olalım.
motor hurda belgesi belki işi çözer.hem de yasal yollardan çözülmüş olacaktır.ben hurda belgesine ne tür işlemler yapıldığını bilmiyorum.nasıl yapıldığını da bilmiyorum ama yasal olduğunu duymuştum.hem yeni yasa çıktı.sahiplik belgesiyle teknenize yeni bir ötb düzenletebilirsiniz hemde yasal olmuş olur.
walla 2000 yılında istanbuldan bi arkadaşımızdan almıştık.motorun üstğnde şase numarası falan her şey yazıyor ama nasıl olcak bilmiyorum
2000 yılında sen 8 yaşındayken almadın heralde, Bir büyüğün almıştır, şunun için soruyorum, bilindiği üzre kıçtan takma motorlarda son dönemlerde çalınan o kadar çok motor varki, gecen hafta tuzla'dan tam 11 makine kaldırmışlar bir gecede, acaba bu çalınan motorlardan bilmeden de olsa almış olma ihtimaliniz varmı? hadi sizinki eski 10 yıl önce ama diğerleri?
evet abi ben o zamalar küçüktüm ama ben o motoru 10 yaşımdan beri kullanıyorum. istznbuldan dayım getirdi bunu çok yakın bir arkadaşının yatında bu filika motoruymuş.yat sahibi olan bir adam motor çalmaz herhalde )
şimdi buna belge nasıl çıkartabiliriz yani fatura ama arkadaşlarda çok riskli diyo bilmiyorum walla nasıl olucak
Riskli olmasa yasal olmadığı halde fatura çıkarmanız anlamına mı geliyor? Sahiplik belgesi 2009 yılında sona erdi.2010 yılında sahiplik belgesi çıkaramıyorsunuz.
Şuan son durum nedir arkadaşlar bendede 2000 model 3.50 zodiac var. faturam yok 2. el almıştım o yıllarda ben şimdi bu bota muhtarlıktan 2 şahit ile sahiplik belgesi çıkarsam liman başkanlığına kayıt yaptırabilirmiyim?sahiplik çıkaramıyorsam bunun yasal biryolu yokmu arkadaşlar
Merhabalar... Valla benim de aklımı almayan şey evet Motor çalınmalarına karşı bende tepkiliyim fakat şimdi bir komşumuz vardı 30 yıllık adamcağız vefat etti karısı oğlum bu motoru satacağız dedi ben alırım dedim teyzecim evrakları var mı dedim valla baktım her yere bir şeyler bulamadım dedi nasıl ne zaman nereden aldı hatırlıyor musun dedim İstanbul da görevliydi o zaman eşim dedi (ki rahmetli subaydı) bir gün getirdi sıfırdı kutusunda evrakları da vardı dedi şimdi bu durumda amcam helalinden almış belli ki ...Eeee İstanbulda hangi dükkandan alındığı bilinmiyor nasıl bilebiliriz ki Evinrude 4Hp 2 zamanlı 30 yıllık motor. Şimdi böyle her evrağı kayıp ne yapabilirim diyen arkadaşa hırsız muameleside yapılmaz ki...değil mi? Evet bu durumda böyle bir motora ruhsat çıkaramıyoruz...Peki yok mu bir sistem bu durumlar için gidersin Ruhsatı alacağın kuruma bu durumlar için atıyorum 2 yol izler emineyete sorar çalıntı olmadığına emin olur sonra bir evrak düzenler harç març yatırtır evrağı çıkartır böylelikle kayda alınmış bir motorumuz olur... İlginizi bekliyorum...Saygılar...