İYİ AKŞAMLAR.4 METRELİK FİBER KAYIK ALDIK BİR HEVESLE.KAYIK HAKKINDA HİÇBİR BİLGİMİZ YOK ŞİMDİYE KADAR KIYIDAN BALIK TUTMAYA ÇALIŞIYORDUK KENDİ ÇAPIMIZDA.SİZDEN NELER YAPMAM KONUSUNDA YARDIM İSTİYORUM.ÖNCELİKLE KAYIK BİRAZ ESKİ BOYA FALAN YAPILMASI GEREKİYOR.MALZEMELERİ NERDEN BULABİLİRİM.KENDİM YAPABİLİRMİYİM ? AYRICA KAYIKTA MOTOR YOK ALDIĞIM KİŞİ 5 HP GÜÇLÜ MOTOR ALMA FALAN DEDİ KAYIĞI PARÇALARSIN DEDİ. 2. EL UYGUN MOTOR FİYATLARI NE ALEMDEDİR .. TEŞEKKÜRLER
Öncelikle hayırlı olsun...4 m bir tekneye 5 hp az gelir bana kalırsa ..9.9 veya 9.8lik bir motor daha çok işinize yarar...Teknenin neresini parçalarmışsınız onu pek anlamadım ancak umarım motor takılması halinde ayna kırılabilir demek istememiştir...Bu durumda riskli bir tekne almış olursunuz...Değerli forumdaşlarımız olaya daha detaylı değineceklerdir ..Bereketli avlar diliyorum
4 metre fiber kayık eğer 4 metresinin küsüratı yoksa ortalama 90 100 kg civarında olacak ve denizci tabiriyle oynak bir tekne olacağından en fazla 8 hp motorla kullanılır kanaatindeyim. eğer 4.50 ve üzeri bir tekne alırsanız 200 kg'dan az olmayacağı için 15 hp motorla kullanabilirsiniz. sürat teknesi değilse yani su kesimi falan yoksa ''ki balıkçı tekneleri sürat teknesi tarzında yapılmamıştır'' sürat beklemeyin.. unutmayın..bizim millet bilmeden konuşmaya çok meraklıdır. tecrübeliyim der ama hayatında 15 25 40 150 hp motorlar kullanmamıştır.. 15 hp motorla 4.80 300 kiloluk bi tekne 3kişiyle 12 mil belki yapar belki yapmaz. 5 beygir 4 metre bir tekne 3 kişiyle hiç gitmez..yanınızdan yüzerek geçerler. tecrübeyle sabittir. ne demek istediğimi hangi güçte olursa olsun teknenize herhangi bir motor aldığınızda anlayacaksınız.
3mt glen sun veya remixon ahşap tabanlı bota 6hp 4 zamanlı mercury yeterlimidir.en fazla 3 kişiyle fethiyede balığa çıkacağım 4 veya 5 kişi ilede 1 i 10 yaşında çocuk kısa mesafe aileyi gezdireceğim. yardımcı olursanız çok memnun olacağım herkes bir şey söylüyor kafam karıştı şimdiden teşekkürler
6 hp 4 t 3metre bot için sınırda yeterlidir fakat 8 hp ile daha çok keyif alırsınız. 6 hp 2 kişi ile kayma pozisyonuna geçemeyebilir.
ethem bey ilk botum 3 metre ve 6 hp motordu. 6 hp ile zevk alamıyordum tabi kişinin zevkine göre değişir. 3-4 kişi bindiğimizde yanımızdan yüzerek geçiyorlardı. 9.8 alırsanız tadından yenmez kanaatindeyim. 9.8 ile 6 hp ler hemen hemen aynı motorlar üzerlerinde birkaç değişiklik yapılmış...9.8 alırsanız ilk etapta kullanmakta zorlanırsınız bot denizde kaçıyormuş, botu kontrol edemiyormuşsunuz hissine kapılırsınız fakat daha sonra alıştıkça tecrübe kazanırsınız.. dediğim gibi 6 hp yeterli gelmeyebilir..6 hp balık tutmak için ideal fakat gezi için de istiyorsanız biraz sürat biraz adrenalin için 9.8 idealdir..hele hava tabanlı olursa harika gider kontrolde zorlanma hissi verir adrenalin için birebirdir.