Denizde kullanmak için seastar 3,10 m fiber tabanlı bot alcam,fakat motor için hala karar veremedim sizce en uygun motor hangisidir..? Birde kısa şaft mı daha iyi olur , uzun şaftmı.. ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
bende 310 seamaster fiber taban kullaniyorum taban yapisi degistirmedilerse sizinki ile ayni. kisa saft motor kullanmaniz gerekiyor. bg olarak kullanim alaniniz ve ihtiyaçlariniz ne ise en iyi motor odur. marka olarakta kesin bir marka tavsiye etmenin imkani yok zira her markanin iyi oldugu bg güçleri var. filanca markanin her bgde en iyidir demek zor ancak genel anlamda ön plana çikan firmalarda mevcut. botunuza 15 bg e kadar motor takilabilir ancak hemen belirtmekte fayda var bu limit 2 zamanlilar için. 4 zamanli takacaksaniz 2 zamanli 15 agirlinda takmalisiniz maksimum, aksi halde saglikli seyir pek mümkün olmuyor (ben bu sorunu yasadim) son olarak 310 fiber taban almak 310 katlanabilir taban almaktan çokta fazla avantajli bir durum degil zira 310 boyda bir katlanabilir taban 310 fiberin rigidligini hemen hemen verir zaten yani boy uzadikça kirilmalar artmakta.
her seye ragmen fiber taban seçmenizden hizi amaçladiginizi varsayarak size 2 zamanli 15 yada performansi 15 e yakin ama çok daha hesapli 2 zamanli 9.8 öneriyorum.... marka tavsiyem 2 zamanli 15 için yamaha, 2 zamanli 9.8 için tohatsudur. ama en ideal tavsiyem 340 fiber taban+15 yamahadir umarim bir faydasi olur, denizcekalin
tavsiyelerin için çok teşekkür ederim adventurer,fakat 2 zamanlı yerine 4 zamanlı alsam,çünki 2 zamanlı motorlar çok benzin yakıyor diyor forumdaki arkadaşlar.. örnek olarak 4 zamanlı 9.9 suziki yada yamaha.. ? Nedersin abi senin seçimin hangisi olurdu.. ?
Fiber tabanlı bot almayı düşündüğünüze göre ya yazlıkta kullanacaksınız yada römorkunuz var bu şekilde taşıyacaksınız. 3.10 boyutundaki bir bot için neden alüminyum taban,omurgalı bir bot tercih etmiyorsunuz? Motor olarak da gücünüz yeterse Yamaha 6 Hp den yukarısı sizin ihtiyaçlarınızı karşıyacaktır.Yamaha nın üstüne motor tanımam.
Evet yazlıkta kullancagım.. Fiber tabanlı botlar diğerlerine göre çok daha dayanıklı olduğunu okumuştum forumda.. (biraz sakarımdır da o sebebten yani ) yamaha tavsiyeniz için ayriyetten teşşekür ederim..
4 zamanli 9.9 beygir gücü olarak uygun olsada agirlik olarak fazla gelir 310 a; bende bu sorunu yasamaktayim. ama 4 zamanlida kararliysaniz en azindan botun boyunu büyütün derim. suzukinin 9.9 u ve 15 i diger markalardan daha compact göründü bana ama agirligini bilmiyorum. aslinda 6bg 4 zamanlida isinizi görebilir bence bu seçenegide düsünün zira 4 zamanli 9.9 lar ve 15 ler insani canindan bezdiriyor.
hayirli olsun, çalismasini izledim 6bg suzukinin 320 botu çok güzel götürüyordu sizin 310 fiberle iyi bir takim olacak
teşekkür ederim.. inşallah en kısa zamanda yazlığa gider güzel bi video eklerim foruma.. Alacak arkadaşlarada bir fikir olur en azından abi =)