Amerika'daki Ilionis Eyaleti'ndeki eyalet ile aynı ismi taşıyan nehirde bulunan Asya Gümüş Sazanı cinsi balıklar, sessizliği bozan motorlu teknelerin sesini duyunca sürekli zıplıyor. Uçan sazan olarak bilinen ve koruma altındaki balıkların bulunduğu nehirde duydukları motor sesinin ardından bir anda harekete geçen yüzlerce balık, son derece dar olan nehir yatağında peş peşe veya aynı anda zıplarken bazıları kendilerini motorlu teknenin içinde bulabiliyor. Eşsiz bir doğa şöleni sulan balıkların zaman zaman Davetsiz misafirlerine de isabet ederek darbe almalarına neden oluyor. http://webtv.hurriyet.com.tr/2/18583/0/1/motor-sesini-duyunca.aspx
Adamlar isi bilmiyorlar ! Oraya ne lazım biliyormusun ? 4 tane Frigo tır, Karsılıklı aglarla gereceksin dereyi, bak ne balık alırsın oradan ! Valla 4 tır dedim ama, yetmez gibime geliyo.
Zihiniyete Bakin Ağlarla Gereceksin Diyor,yazik Ya Adamlar Zevk Yapiyor Neden ülkemizde Balik Yok Denecek Kadar Az Ağ Yüzünden Hala Ağ Gereceksin Ger Bakalim Daha Ne Kadar Gereceksiniz.
Eser kardesim merhaba. Burada benim vurgulamak istedigim sey, bizlerde ki genel bakıs acısıyla, onlarda ki bakıs acısını, birazcık mizansen sekliyle anlatmaktı. Bunun yanlıs sekilde algılanarak degerlendirilmesi beni uzer. İyi dileklerimle.
Bence İkinizde boşuna üzülüyorsunuz Tevfik abi, o sazanlar bulunduğu bölgelerde istilacı balık olarak kabul edilmiş ve sadece ilerlemesini durdurmaya çalışıyorlar, onları uzun ağ ile çevirip gürültü yolu ile toplayıp sonrada kedi maması,gübre şeklinde değerlendiyorlar zira yerel balıkların tamamını yok etmiş vaziyetteler
Muharrem kardesim merhaba, Bakıs acınız icin tesekkur ederim. Ben kendimden, neyi, neden dedigim icin emiminim. İnanıyırum ki degerlendirecek arkadaslarım da tamamının, ne demek istedigimi, konuya hangi bakıs acısıyla degerlendirdigimi anlayacaklarından hic kuskum yok. İyi dileklerimle.
Tevfik Abim aradaki bir nevi insancıllık kültürünün farkını tespit etmişler.Maalesef ülkemizde uygunsuz avın önü alınamıyor.Söz meclisten dışarı tabi ki.Tevfik bey;kinayeli tespitiniz için teşekkürler. İzmir'den saygılar
Teşekkürler Tevfik abi burada acemilikten ve yeni olmaktan kaynaklanan kısa süreli polemikler oluyor ama iki tarafta art niyetli değilde kısa sürede tatlıya bağlanıp konu tatlı bir anı olarak kalıyor (zaten art niyetlilerin uzun süre barınamadığını uzun zamandır izliyorum)
daha bu sabah natınıol da izledım nasıl bızım ülkemizde israil sazanı zararlı ise diğer türler için bu asya gumus sazanıda oradakı turler için son derece zararlı bı balık ülke insanları da bu balıkların etını yemıyolar yarışma duzenlenerek ok ve kepçeler ile avlalan balıklar bır fabrikada balık cıftlıklerı için yem ve kedı maması yapılıyor bu sabah izledığim yarışmada 3 saat te 1500 adet avladılar bırde anlattıklarına gore bulaık hiç bi olta ve yem yontemı ile avlanamıyormuş balık oltadakı yemelere gelmıomus