Arkadaşlar herkese iyi akşamlar, benim mitsubishi marka 55 beygirlik bir marin motorum var bu motor mitsubishi marka otobüslerin klima motoruymuş, Arkadaşlar; Motoru çalıştırmadan önce kızdırma yapmak için belli bir süre bekliyorum, marşa basıyorum motor çalışmıyor, sonra belli bir süre gene bekliyorum içimden sayarak marşa basıyorum gene çalışmıyor yani (kıykıyda kıykıy) sonra tekrar marşa basıp bu esnadada motorun hava giriş bölümünü elimle kapatarak, anlık kapatıp açmayla veya birden fazla kapatıp açmalarla motoru çalıştırıyorum. böyle yapınca anında çalışıyor. motor ısındıktan sonra ise stop edip tekrar çalıştırdığımda hiç elimi oraya koymada anında çalışıyor, ama ilk çalıştırmada bunu bana yapıyor acaba neden böyle yapar ve bunun çözümü nedir? bu konuda bilgisi olan veya böyle bir şey başına gelmiş olupta çözümünü bulan arkadaşlar varsa bu konudaki bilgi ve tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.banghead
o soledigini hep yapıyoruz. birde aynı yöntemle benzinli bez koklatmayı dene. yalnız klima motorundan nasıl marin motor oldu onu anlamadım ?motor dizel değil mi?
dizel motor tabikide bu motor sadece klimayı çalıştırmak için otobüslere konmuş, kendi motorundan hariç anlıyacağın ( kızdırma bujilerinin hepsini yenileyecem, bakalım o zamanda yapacak mı?, birkez çalıştıktan sonra stop ettikmi ikinciye direk çalışıyo, motor ısındıktan sonra sıkıntı yok. soğukken ilk çalıştırmada yapıyo bunu, eter mi ne koklatarak çalışıtırıyorlarmış daha önceden soğuk havalarda, motor ustası bu işlemi yaparak çalıştırmamı tavsiye etmedi, karaya alalım bakalım bi görceez neler olacak,
Makinayı eter koklatarak çalıştırmaya alıştırırsan hep bunu isteyecektir o yüzden deneme bile..elindeki makinanında kıymetini bil o makina sutrak mıtsıbushı şu anda arasanda bulamazsın ya ısıtıcısında bir sorun var ısıtamıyor makinayı yada hava filtresi olması lazım ilk çalıştırmada oraya bir fitil yakarak koklat bakalım ne diyecek ama önce ısıtıcısına baktır ki sorun öçözüşecektir. ama eter denemeni istemem Kesinlikle ıstıcılarda sorun
yorum için teşekkürler eterden vazgeçirmişler makinayı, dediğim gibi kızdırma bujilerini değiştirdiğimde inşallah sorun çözülür, herhengi bir hava filtresi alsak olurmu yoksa kendi orjinal filtresini mi illaki bulup takmak gerekiyor?
orjinal hava filtresi mevcut ancak bulamazsan dahi gerekirse araçların performans filtrelerinden bile takabilirsin sorun yok.