Motor Tamam,Bot ne olmalı ?

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında justhappy tarafından paylaşıldı.

1. justhappy

justhappy Hasan

Favori Makine:
    Shimano 6000FB
    En İyi Avı:
    500gr Çipura
    Selam Arkadaşlar,

Bir abimizin 2 senedir kullanılmayan ve toplamda en fazla 4-5 saat kullandığı Johnson 5 beygirlik 2006 model 4 zamanlı kısa şaft motorunu dün akşam itibari ile almış bulunuyorum. Darısı isteyenlerin başına.

Elbette motor yattığı için, benzin deposunun, kuyruk yağının, motor yağının, bujilerinin ve iyi görünsede devir daim hortumunun değişmesi ve iyice bir elden geçmesi gerekiyordu.Dün akşam servise bıraktım ve 2 gün sonra teslim alacağım.

Şimdi beni hangi bot ve balık bulucuyu alsam acaba telaşı sardı. Tecrübelerinize göre bana önerebileceğiniz, motorumun da yeteceği hangi boy ve marka botu önerirsiniz ?

Bot için özellikle üstüne tente monte edebileceğim bir model olmasını istiyorum. Malum Antalya yazları sıcak ve kurak oluyor

Yardımlarınız çok önemli. Özellikle sıfır alacak olursam etrafınızda bulunan işletmelerden, kampanyalı bot satan varsa bildirseniz çok sevinirim. ( hani şu herşeyi yanında veren kampanyalar, ip,çapa,kürek,branda vs vs. )

Teşekkürler

2. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Her şeyden önce hayırlı uğurlu olsun.5 Hp motor aldığınız için 3,20 den büyük bir bot almamanızı tavsiye ederim.

Yamaha,Orca,Glen sun,Kolibri botlar tavsiyemdir.

Muhakkak ki muhakkak alüminyum taban ve omurgalı olması gerekir.Başkaca sorunuz olursa cevaplayabilirim.

3. justhappy

justhappy Hasan

Favori Makine:
    Shimano 6000FB
    En İyi Avı:
    500gr Çipura

Halil bey, sizin tecrübeleriniz benim için çok önemli, konuya gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Sizin konularınızın birçoğunu okudum, en son aldığınız glen sun bottan ve 8hp motordan çok memnun olduğunuzu biliyorum, Glen sun hali hazırda kenarda birinci alternatif olarak duruyor ama 3,20mt lik bir modeli yok malesef. 3,00 mt lik modelinde 3 yada dört kişi ile rahat av yapamayacağını düşünüyorum. Alüminyum taban düşünüyorum, omurgalı dediğiniz nedir tam anlayamadım açıkçası?

4. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Al.tabanlar zaten omurgalı oluyor.Omurgadan kastım altta ince uzun bir tüp var ya şişiyor ve alt tarafta V şekli oluşturuyor işte ona ben omurga diyorum :)

3-4 Kişi ile av yapacaksanız 3,60 m den aşağı bot almayın.Fakat bu sefer de motorunuz yetersiz kalacaktır.3,60 bot ile 5 Hp motor tek veya iki kişi hafif dalgalarda idare eder ama iki kişiden fazla personelle 3,60 bot yetersiz kalır.

3-4 kişi ile avlanma düşünceniz varsa neden daha güçlü bir motor tercih etmediniz?

5. justhappy

justhappy Hasan

Favori Makine:
    Shimano 6000FB
    En İyi Avı:
    500gr Çipura
    Üstadım motor biraz tanıdık eş dost işi şeklinde geldiği için böyle oldu, aslında farklı düşüncelerede dalmıyor değilim. :eek:

6. justhappy

justhappy Hasan

Favori Makine:
    Shimano 6000FB
    En İyi Avı:
    500gr Çipura
    Evet bugün botumun siparişini verdim. Sanırım yarın akşama elimde olur.

http://www.dafmarine.com.tr/dmsm.html

Daf Marine 3,60 metre Alüminyum Taban bot.
    1100 Denye.
    2 ad. Kürek + Tamit Kiti + Pompa + oturak + taşıma çantası

Aksesuar setinide aldım, onlarda şöyle :
    Manometre
    Branda
    İki parçalı koltuk altı çantası
    Oturak Minderi
    Ön Çanta
    Darısı isteyenlerin başına.

Not: 5 beygir motor için biraz büyük bir bot farkındayım, ama sanırım motoru satıp 8 beygir yada 9,9 bir motor almam daha mantıklı.

7. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    esasında ekip kalabalık olmasa nede güzel motordur o 4 zamanlı 5bg johnson....taşıma kulbundan kavra heryere götür; az yakar, e gücüde fena sayılmaz....genede bir şans tanıyın derim ben....bi tecrübe edin, sizi doyurmazsa başka alternatiflere yönelirsiniz.

8. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ağır motordan müzdarip olduğun için seni anlıyorum umut :) Ama bir yaz veriyorum motoru büyütmesi için ikinci yazı göremez o 5 Hp :)

9. justhappy

justhappy Hasan

Favori Makine:
    Shimano 6000FB
    En İyi Avı:
    500gr Çipura

Bu konuda tamamen haklısınız, taşıma yönünden inanılmaz rahat, kulbundan tut istediğin kadar taşı yormuyor. Elbette önce tecrübe edip duruma göre büyütmemiz gerekebilir. :)

10. justhappy

justhappy Hasan

Favori Makine:
    Shimano 6000FB
    En İyi Avı:
    500gr Çipura
    :D :D :D :D

11. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    2hp motorumu aldığım zaman deryalar hakimi olacağım ama :)

bu arada, tekrar tekrar-alakalı konu çıktıkça üzerine basa basa vurgulamakta fayda var:
    kaldırıp rahatlıkla heryere taşıyamayacağınız motoru almayın; eğerki barınak sorununuz varsa....

çekinmeyin, mağazada kucaklayın motoru birkaç tur atın-deneyin çok ciddiyim....:)