merhaba arkadaslar, 4.5 m ahsap tabanli 90 kg agarliginda kolibri marka sisme bir bot aldim ve bu bota uygun motor icin arastirmalar yapiyorum.Tecrubeli arkadalarin yardimina ihtiyacim var.Sizin tavsiyeniz kac hp motor ve hangi markadir?Simdiden tesekkurler.
kardeş o botun katagunda yazması lazım ..bg den ...bg ne kadar motor kullanılır diye.. marka soruyorsan o başka ama BG nun katalogda yazması lazım yada satıcı sizi uyarmıştır..
katalogda maximum 35 hp diyor ama en az kac hp olabilecegi yazmiyor.Bir kac saticiyla konustum en az 25 hp almaniz gerekir diyorlar ama bana biraz fazla gibi geldi 25 hp.
Bence 5Hp yeterli olur size. Fazlası keseye zarar. Neticede sürat için değil balık tutmak için kullanacaksınız. Bende 3.10 Fiber tabanlı bot var. Tahmini 120Kg civarında 2 kişi bindiğinde 15Hp tohatsu motor fazla geliyor. Ben sıfır aldım peşin 3500tl verdim.
isin ilginc tarafi 9.9 ile 15 hp arasinda fiyat farki fazla yok.Almisken bir kere alip 15 hp mi olsun dersiniz?izmirde uygun fiyatli onerebileceginiz bi bayi varmi?
4,5 mt bot çok büyük.Ne bagaja sığar ne taşımaya gelir.SAbit bir yerde kullanacaksanız fiber alsaydınız. Bu durumda 4,5 mt lik bir botu 9,9 , en iyisi 15 Hp den aşağısı kurtarmaz. Ama 15 Hp motorun ağırlığını hesap etmeniz gerekir. Botunuza en seri motor olan Yamaha motoru tercih etmenizi öneririm.
Ben motoru Lahur Marine den nakit 3500Tl ye aldım.. Reklam olarak algılanmasın lütfen soruldu diye söylüyorum. 15Hp nin ağırlığı yanılmıyorsam 46Kg. taşıması biraz zor. Stationwagon atabanız yoksa normal binek araba bagajına sığmaz ( uzun şaft)
Parana göre 9.9 dan 25 e kadar alabilirsin.. 25 bg dahi tek kişide botun burnunu havaya diker..karşı rüzgarlarda hız yaparsan tehlikeli olur.. saglıklı günlerde kullan
4200 tl ye 25 hp mercury kisa saft 2 zamanli sizce 4.5 m ahsap taban icin nasil olur.Sonucta sizinde belirttiginiz gibi 15 hp 3500 tl 25 hp 4200 tl ve 52 kg.Ev hemen deniz kenarinda oldugu icin tasima sorunu yok.25 hp yi mercury 2 zamanliyi onerirmisiniz sizce benim botla uyumu nasil olur?Fikirleriniz benim icin onemli yorumlariniz icin tesekkurler,.
kardeşim eger hız meraklısı değilsen 15.ph. 4 zamanlı mercury yakıt için çok ekonomik olur.ben 2.90 zodıac botumda 6 ph.mercury kullanıyorum çok memnunum.Selamlar.
nedim abi hiz meraklisi diilim ama 15 hp ile 25 hp arasinda cok az bi fiyat farki var onun icin 25 hp almayi dusunuyorum.cok fazla kullanamayacagim icin 4 zamanli dusunmuyorum 2 zamanli bana daha uygun. 9.9 hp nasil is yaparmi abi sence?
arkadaşların söylediklerine katılıyorum. bottan pek anlamam ama botun resmi varmı. birde ayna kısmını çekebilirseniz. Genel olarak american motorlar dayanıklıdır, japonlar az yakar, ruslar ve çinliler ucuzdur. bendeki mercury ye benzin yetiştiremiyordum çünkü uzun şafttı ve ilk gazda burnu havaya kalkıyordu. botu görmek lazım. Aslına bakarsan denizde 4 beygirden 30 beygire kadar rahatlıkla takabileceğini sanıyorum, birde motorlar portatif olduğu için başka teknede de denemek isteyebilirsin. mesela 9.9 luk motorla 4 kişi denizde fiber tekneyle iyi gidip geliyordu. daha çok şey yazılabir şimdilik bukadar.
Seçenek çok olunca kafalar da karışıyor. 9.9 ve 4 zamanlı makine her zaman her yerde kullanılır diye düşünüyorum. Belki ileride sandal alırsın belli mi olur. Güle güle kullan.
botun aynasi 43 cm yani kisa saft.botu henuz acmadim ama resmini asagidaki linkten gorebilirsiniz.Benim sorunum bazilari 5 hp yeter diyor bazisi 25 beygir diyor arada cok buyuk guc farki var.9.9 hp lik bi motor sizce isimi gorurmu yani dalgali denizde bana sorun cikarirmi?acikcasi 9.9 hp lik 2 zamanli kisa saft motorla25 hp 2 zamanli kisa saft arasinda fazla bi fiyat farki yok. kaptanlik belgesi gibi belgelerden kurtulmak icin 9.9 luk alim diyorum ama gucu yetmez diye tereddutte kaliyorum.sizce 9.9 benim isimi gorurmu 90 kg lik ahsap tabanli 4.5 m sisme botta????
botun resimlerini asagidaki linkten bulabilirsiniz. http://www.avmarketi.com/asp/product/13371/Kolibri-KM-450D-Ahsap-Tabanli-Sisme-Bot-4-5mt
Ben devamlı maximum güçten yanayım , 35 yazıyorsa o aralıkta bir güç kullanın , velakin dediğiniz motorda takılabilir !!.
151 şişme bot 4 kişilik 150 kg kadar ağırlık taşıyacak deniz ve hafif rüzgarlı gölde kullanım için nasıl bir motor uygun olur kaç hp
Merhaba arkadaşlar adım çağrı aranıza yeni katıldım.bende yeni aliminyum tabanlı 4.20 cm daf marine marka bot aldım,ancak kaç hp motor alıcağım konusunda çok kararsız kalmış durumdayım bende 9.9 hp lik bir motor düşünüyorum ama plane kalkarmı yoksa tır tır pancar motor gibimi olur kullanan arkadaşlar varsa tecrübesinden yararlanmak istiyorum.
25 hp tohatsu marka 4 zamanli motor aldim fakat 4.5 m ahsap tabanli bota cok guclu geldi.9.9 hp hayli hayli yetermis.motor almayi dusunen arkadaslara duyurulur.