Motor Yardımı

Konu, 'Motorlar' kısmında mallaca tarafından paylaşıldı.

1. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Parsun Motor konusu altına bu mesajı yazdım.Fakat bu hafta içinde yeni alacağımdan dikkat çekmek için yeni konu açtım kusura kalmayın.

Arkadaşlar kısmetse bu hafta içinde 2 zamanlı 8 Hp Parsun motor alıyorum.Adventurer arkadaş memnun olduğundan bahsetmiş.Yanlız motor soğukken yarım yoldan fazla hızlanmadığını ifade ediyor.Acaba bu 4 zamanlı motorlarda mı geçerli.2 zamanlı motorların daha seri olduğunu biliyorum.Bende 4 Hp Yamaha var ve daha çalışır çalışmaz tam yol canavar gibi yol alıyor.Şimdi Alp abi okursa bu sözümü ne zorun var ne diye denizlerin mercedesini satıyorsun der ama gücünü yükseltmem gerekiyor.Botu 3,80' e çıkaracağım.Birt de yeni motorlarda özellikle 2 zamanlılarda Rodaj süresi konusunda bilgi alabilir miyim? Nedir , ne kadardır, eski arabalarda vardı bu motor açılma ama şimdiki teknolojide yok sanırım.Hatta ne kadar zorlarsan o kadar iyi motor açılır derlerdi

2. cem76

cem76

Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    3.80 bot için en ideal motor 15 beygirdir.8 beygirle 3 kişi bindiğinizde botunuzun hızı çok düşer.

3. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    8 Hp olmak zorunda maddi sebeplerden dolayı.

4. alpargun35

alpargun35 c.alp argun

Barış bey, herhalde johnson' dan vazgeçtiniz , şimdi alacağınız motoru kötülemek istemiyorum, fakat piyasada ki, alınabilecek motorları listeleyin, parsun 'uda o listeye dahil edin ve bir sıralama yapın !! bu markanın yeri sizce neresi ?

ve bunu bizlere değil de, bir johnson veya mercury,yamaha servisine sorun !!

Ben yıllarca karada motorsıklet kullandım ,kullanıyorum, piyasadaki Çin malı motorlarda, bunun kıyaslmasını gözlemliyorum ,sahsen bedava verseler almam !
    Denizdeki durumu, benim çevremden, bu motora rağbet hiç olmadığı için bilemiyorum, yalnız gözlemlediğim, acentada motorun kapağını çıkar içine şöyle bir bakın, birde başka marka bir motorun kapağını aç bak, dediğin marka !!,, ''ben buradayım ve Çin'liyim '' diyor,ben bunu gözlemledim motorda (içinde) bir matlık bir ucuzluk göze çarpıyor, yine de karar sizin.!!
    Rodaj süresini 10-50 saat aralığı diye biliyorum.Günümüz teknolojileri, bu sorunu dediğiniz gibi ortadan kaldırdı.

5. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Halil Bey Kardeşim,
    Yeni alacağın motorun evvela hayırlı olsun. Ancak alırken biraz fazla düşün. Bahsettiğin Çin malı mottorlara ben hiç güvenmiyorum. Ucuzlatmak için gerekli ve hatta şart olan birçok malzeme ve ekipman daima eksik veya düşük kaliteli olduğunu düşünüyorum. Aksi halde malum motorların yarı veya üçte bir fiatına nasıl olabiliyor? Doğrusu buna akıl erdiremiyorum. Belki de ben hatalı düşünüyorum.
    Arkadaşın söylediği gibi 3,80 ve 4.00 mm bot için ideal güç 15 HP dir. Hiç olmazsa 9,9 olsun. Belirli markaların 2. ellerini düşük fiatla bulabileceğini tahmin ediyorum. 9,9 ile 15 HP aynı ağarlıktadırlar. 35-40 Kg cıvarındadırlar. Ağarlık senin için sorun değilse tavsiye ederim 15 veya hiç olmazsa 9,9 al.
    En doğru kararı verecek olan yine sensin. Bizlerinki sadece hariçten gazel okumaktır.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

6. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Sevgili Halil Bey,
    Alacağınız motorun şimdiden hayırlı olmasını ve keyifli avlarda kullanmanızı diliyorum.
    Bot kullandığınızdan bahsetmişsiniz. Bir bot kullanıcısı olarak(3.60m- 4 zamanlı/uzun şaft/5HP Mercury) 3.80m bot sahibi çok yakın dostumda 9.9HP(2 zamanlı/uzun şaft/Yamaha) motor mevcut. 2 kişi hatta 3 kişilik avlarında planing(su üstü kayma) pozisyonuna harika geçiyor. Yer değiştirmesi çok hızlı. Dalgalı havalarda burun hakimiyeti çok fazla. Avlak mesafelerinizin uzaklığını tam bilmemekle birlikte 15HP bence çok fazla.
    Marka konusunda ise teknik değerlerine bakmak en doğrusu. İsim(marka) farkının fiyatlara yüzdesel olarak yansımasına rağmen bunun toplam fiyatta etkinliğinin 2,3 katlar mertebesinde olmayacağını düşünüyorum.
    Son gelişmiş motorlarda rodaj süresi kavramı ortadan kalkmış vaziyette. Motora bindiğiniz anda direk kendi veriminde yol alabiliyorsunuz.
    Yamaha kullanımından sonra Parsun sizi farklı düşündürecektir. Umarım memnun kalırsınız.:confused:
    Sevgi ve selamlarımla...

7. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar bu gün Yamaha 8 Hp 2000 Model motor için el sıkıştım.Sorduğum tüm motor tamircileri Parsundan uzak dur dediler.Sizler gibi.Teşekkür ederim.

8. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    hayirlisi olsun. sonuçta sevdiginiz markanin arzuladiginiz bg ini aldiniz kafanizda rahat olacak.
    ancak parsun dan uzak durun diyen ustalarin hayatlarinda hiç parsun motor görüp görmedikleri konusunda süpheliyim :)
    15 yada 9.9 (birebir inceledigim için) yamaha ve ayni güçteki parsun u kapaklar açikken ayird etmek tibben imkansiz:) (bu arada su an piyasada 2 ayri tip 4 zamanli yamaha mevcut kastettigim eski kasadir)

sonuç olarak bu konu için diil ancak genel anlamda tarafsizligi mutlak, dünya çapinda yayin organlarinin yapmis oldugu testler ve yorumlar (usta) larin tavsiyelerinin çok çok ötesinde benim nazarimda; ve baska bir nokta, ayni yorumlar japon otomobilleri içinde zamaninda yapilmisti ancak su andaki durum, pazar payi ve fiyatlar ortada. çin malllari içinde bu durumun yasanmasi olasi. zaten gidilen noktada belli: piyasada iki çesit mamül bulunabilecek, safkan çin mallari yada çinde fason yapilan diger ülkelerin mallari..... :)

Son düzenleme: 5 Mayıs 2010
  9. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    Halil Bey Kardeşim,
    Kanaatımca en doğru kararı verdin. Yeni motorun hayırlı olsun. Allah kazadan beladan korusun. Yeni motorun ile bol avlar ve neşeli günler dilerim.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

10. ogrtmn11

ogrtmn11 emrah

Halil abi yamaha almakla en doğru kararı verdiğini düşünüyorum. Hayırlı olsun.

11. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    botda simdiden hayirli olsun. bende istanbul için 360 düsünüyorum 380 düsünmenizin sebebi geçmiste kullandiginiz 360 in tam anlami ile doyurmamasimi? aslinda diger taraftan simdiki 320 ile 8bg de güzel bir takim oldu; ama tabiki son karar sizin

12. mallaca

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Dostum 3,80 fazlaca büyük geleceğine karar verdim.3,60 da son olarak karar kıldım. 3,60 Alüm.taban+8 Hp YAMAHA karar verdiğim hatta motorunu aldım.Şu anda elimde 3,30 bot var.İyi bir ikili oldu.Fakat 3,60 CE belgeli bir bot hedefim.