Motor yıkama kulakçıkları ?

Konu, 'Motorlar' kısmında coelecanth tarafından paylaşıldı.

1. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Bu aparatın nasıl kullanılacağı hakkında fikri olan var mı ? ben motorumu bildiğimizi 60 lt lik varil içerisinde çalıştırdım 1-2 kez ama bu kulakçıkla nasıl olacak ?

[​IMG][/url][/IMG]

2. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bu kulakçık hortuma bağlandıktan sonra motor kuyruk kısmındaki su girişlerine takılıyor, su açılıyor ve motor çalıştırılıyor. Kullanımı bu şekilde.

3. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Benim 60 lt lik varilim var ama her deniz cikisi onu doldurmak yerine bunu almak daha ekonomik gorunuyor.. Ancak saglikli mi bu aparat ?

(bu arada ben varilin icinde calistirirken varilden beyaz duman cikiyor ve su yaglaniyor bu normal mi ? )

4. enginköp

enginköp engin köprülü

Arkadaşım da bu aparatı kullanıyor ve çok rahat oldugunu söylemişti.Varille uğraşmak yerine takıyorsun kulakçığı hortumu yerleştir ucuna aç musluğu ve çalıştır motoru:) indir kaldı derdi de yok.askısında iken yapıyosun hepsini.
    Duman ve yağ kısmına gelince ise normal bildiğim kadarı ile... Hatta 2 zamanlı motorların 2012 yılından itibaren ithalatının yasaklanmasının sebebi de işte o suya karışan yağ...

5. enginköp

enginköp engin köprülü

Can Bey BU arada özel mesaj atmıştım size.İlk çalıştırma ile ilgili...
    Az önce Orka deniz ile görüştüm.İlk çalıştırmayı kendimiz yapsakta garanti bozulma gibi bir sorun yokmuş... Zaten ilk çalıştırma ve rodaj yapılı halde geliyormuş ürünler bize....

Uzun zamandır 2.el motor bakıyor bir yandan da parsunları izliyordum:) sizin ve mbilhan nickli murat beyin yorumları beni cesaretlendirdi ve türkiye deki son 2 zamanlı 9.8 motorun sahibi ben oldum :D
    Haftaya izinde olucam ve nasipse deneyip bende sizlerle paylaşıcam...

6. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    abi onu varil olmadigi zaman hortum bagliyon, su devir daimi saglamak icin, evde calistirmak icin

7. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Flushing olayını balkonda yapıyorum, 1-2 dk. kadar. Daha uzun yaparsan komşularla sorun yaşarım :)

8. coelecanth

coelecanth Can

En İyi Avı:
    1 mt Turna
    Aldım bende o flushing kulakçıklarından büyük kolaylık valla.. Koca varili doldur boşalt ızdırapdı ve harcadığınız boşa su da ekstrası..

1-2 dk bile çalıştıramıyorum ben yazlıkta evler dip dibe.. 45-50 sn çalıştırıyorum onu da benzin hortumunu takmadan yapıyorum ki içindeki benzin bitsin die..