motor yükseltme aparatı nasıl olmuş

Konu, 'Motorlar' kısmında İHTİYAR_BALIKÇI tarafından paylaşıldı.

1. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

Abilerim kardeşlerim hiçbiyerde bot uzatma aparatını bulamadım. koca karaköyde perşembe pazarında kimsede yok. Orcada var ama 200lira pahalı geldi. bende intenetten yapan bi arkadaştan esinlendim kendim yaptım. sizede bi fikir olur belki:) bide eksikleri falan söylerseniz sevinirim.
    malzemesini hurdacıdan bu dolmuş ve otobüslerin zeminindeki 5 milim. aleminyum malzemeden 30a 30 kestirdim. kromcular 50 lira tutar dedi. kromolsa iyiydi ama neyse buda iş görür artık. 10 lira o tuttu 10 lirada krom civatalar tuttu. tahtasını 30a 13 cm yaptım şaft 13 cm yükselmiş oldu. kalınlığı aynayla aynı 3buçuk cm. marangoz tanıdık tahtasına para almadı zaten. 20 liraya mal etmiş oldum.
    henüz deneyemedim ama bayramın 3. günü nasipteyse deneyeceğim. hadi hayırlısı:D

2. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Hayırlı olsun, güzel çalışma olmuş.

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    2 , Agacın lif hatlarını 90 derece olsun.. birisi dikey digeri yatay lif dogrultusunda olmalı bilmem anlatabildimmi daha bir mukavemet olur..

ayrıca aklında bulunsun bu exta ilavelerde hem saglam hem ömürlük bir madde vardır.. adını unuttum ama aynısı evlerde mutfakta kullanılan beyaz et-elmek kesme de kullanılır sert bir malzemedir. sanırım polietilenden yapılıyor onunda tabaka halinde bulursan olur..

4. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    delrin veya polyamid olabilir mi abi?

elinize sağlık, kenarlarını hafifçe zımparalayında el kol kesmesin, birde ahşap kısma vernik yada epoxi içerikli bir koruyucu süründe çürümesin :)

5. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

teşekkürler reisim

6. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

Anladım saolun. ağaçlara fazla yük binmeyecek sanıyorum. asıl yükü civatalar ve aleminyum tabaka çekiyo. o tabakayı bulsam iyi tabide şimdilik idare edicez ama sorun çıkarırsa öyle bişey bakarım

7. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

eve epoxi iyi olur saolun. zımpara şart gerçekten çünkü baya keskin . bide köşeleri yuvarlayayım malum denizde köşeli işler tehlikeli olabiliyo.

8. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

abi bu ne ?

9. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

abicim bu şudur. botlara kısa şaft motor takılır ama elinde uzun şaft motor varsa onu satıp yenisini almakla uğraşmak istemiyosan o zaman botun arkasına bu aparatı takıp botun aynasını yükseltiyosun. böylece motorda yükselmiş oluyor ve daha hızlı ve randmanlı gidebiliyossun.

10. eseses kikiki

eseses kikiki Gökhan Tunalı

%90 karlı çıkmışsınız ,iyi günlerde kullanın.

11. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

teşekkür ederim. ama yanlış anlaşılmadında amacım karımı göstermek değil benzer bişey yapmak isteyenlere yol göstermekti.

12. eseses kikiki

eseses kikiki Gökhan Tunalı

Onu söylemeye gerek bile duymadım Süleyman Abi,iyi bayramlar.:)

13. arda7412

arda7412 arda yeşillikçi

anladım abi binevi kardasın :D

14. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    tuzlu suyu yediğinde tahtalara birşey olmazmı?zamanla...

15. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

o bölge çok fazla su yiyen bi bölge değil. suyun içinde değil yani. su sıçrarda onuda epoksi bulur bulmaz kaplıcam inşallah

16. enginköp

enginköp engin köprülü

Süleyman Bey ;

Bir arkadaşım o tahta bölümü gürgen ağacından yapmıştı.Baya uzun sürede kullandığını ve herhangi bir problem ile karşılaşmadığını söyledi.Aklınız da olsun...

17. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Bence uzun vadede risk oluşturabilecek bir durum. Deniz suyu, güneş, motordan dolayı sürekli vibrasyon gibi aşındırıcı unsurlar bu aparatın özellikle boyasız ahşap kısmına kısa bir sürede zarar verecek, krom olmayan metal aksam pas ve korozyon içinde kalacaktır. Botun ayna kısmını delip taşıma tekerleği takanlar için de benzer bir risk vardır.

18. İHTİYAR_BALIKÇI

İHTİYAR_BALIKÇI Süleyman

uzun vadesini bilmemde 4 aydır biniyoruz ben çok binemesemde yeğenler hep biniyo. öle senin dediğin bişey olmadı. bu meret suyun içinde çalışmıyoya. uzun vadeye gelince zaten bibotun uzun vadede ömrü nekadarki. 200liraya sıfırını almakdansa bu iyi oldu. herkese öneririm

19. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    zamanında ayna için su kontrası kullanmıştım. tam hatırlamıyorum 10-12mm. biraz ağır oldu ama işe yaradı. aradaki ağaç çürümeye başlasa bile destek için orada duruyor zaten. anladığım kadarıyla siz bu yükseltmeyi portatif olarak yapmışsınız
    sıfır tekne alsan, kessen baksan, aynanın içinden milimlik kontraplaklar çıkıyor sadece destek için