Motora akü bağlantısı

Konu, 'Motorlar' kısmında eeyildiz tarafından paylaşıldı.

1. eeyildiz

eeyildiz Ercan YILDIZ

Öncelikle herkese merhabalaTanışma bölümünde de belirttiğim gibi Aralık ayında bir fiber tekne aldım,motoru 9.9 4 zamanlı suzuki.Teknede ışıklandırma mevcut eski sahibi arabasından aküsünü söküp kullanıyormuş ama benim böyle bir şansım yok.Acaba bir akü alsam motordan nasıl şarj edebilirim, bunun için ne yapmam lazım nasıl bir aparata ihtiyacım olacak ve böyle bir tertibat tahmini bana nasıl bir maliyet çıkarır,motorun hala garantisi devam ediyor yapacağım işlem garantiyi bozarmı,aynı zamanda bir fishfinder da almayı düşünüyorum bunu da aküden besleyebilirmiyim.

Bu arada fishfinder demişken 500-550 tl. arası bana deniz dibini en iyi gösterebilecek,memnun kalabileceğim bir fishfinder tavsiye edebilirmisiniz...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

2. 56562

56562 xxx xxxxx

Ercan Bey Merhaba,

Öncelikle motorunuzda 12V çıkış olup olmadığını yetkili servise sorarak öğrenin. Eğer 12 V çıkış yok ise bu ihtiyacınızı görecek bir parça ilavesi mümkündür. Ben 9,9 Hp Johnson 4 zamanlı motorum için aynısını sorduğum zaman montaj hariç 240 Euro parça parası istenmişti. Sizin parçanında aynı civarlarda olacağını tahmin ediyorum. Yinede en doğu bilgiyi yetkili servis verecektir.Eğer montajı yetkili serviste yaptırırsanız tabiki garantiniz bozulmaz.

Teknenizin boyunu bilmiyorum ama eğer 7 m den küçük ise sadece 360 dereceden görülebilen bir beyaz ışık yeterli olacaktır. O ışığı yakmak ve alacağınız balık bulucuyu çalıştırmak için 12 V 7 Ah bir akü yeterlidir. Bu tip bir akü ve onu şarj edecek cihaza 50 TL civarı bir maliyetle sahip olabilirsiniz. İllaki tüm seyir fenerlerini yakacağım diyorsanız alacağınız akünün amperini yükselterek daha uzun süreler şarj etmeden kullanabilirsiniz. Bu durumda taşıyacağınız yük doğal olarak artacaktır.

Balık bulucu konusunda forumlar içerisinde çok sayıda konu açıldı. Biraz araştırma yapmanızı öneriyorum.

Tekneniz hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın.

3. eeyildiz

eeyildiz Ercan YILDIZ

Uzun araştırmalar ve maddi konularıda göz önüne alınca Garmin 140'da karar kıldım ve bu hafta sonu aldım.Şimdi ki sorunum tekneye montajı ile ilgili,tekneyi bağladığım yerde üzerinde bırakma imkanım yok portatif kolay kurup kolayca kaldırabileceğim bir sistem olmalı diye düşünüyorum.Bu aletleri kullanan arkadaşlardan pratik fikirlerini paylaşmalarını rica ediyorum.Acaba montajı nasıl yaparsam kolaylık sağlar bana.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Ercan Bey hayırlı olsun. Bende Garmin 80 modelini kullanıyorum. Tekneme montajını aşağıdaki resimde gördüğünüz şekilde yaptım.

Ekranın üzerinde olduğu ana ünitenin tekneye takılan yuvarlak şekilli bir parçası var ( mount ). Balık bulucunun ana ünitesini bu parçanın üzerine tek bir vida ile ve herhangi bir alete gerek olmaksızın elle yapabiliyorsunuz. Akü, oturma bölümünün altında, can yeleklerinin arasında duruyor. Enerji kablosu bu bölüme açılan kapağın tam kıvrım noktasındaki açıklıktan rahatlıkla geçebiliyor ve zarar görmüyor. Aküye takacağınız enerji kablosunun iki ucuna kırmızı ve siyah renkte birer " krokodil " denilen parçadan takarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Suyun altında kalan sonar kısmına ise kızaklı bir parça yaptırmanız gerekecek. Bu parça epoxy malzemeden, bir parçası tekne üzerinde sabit, diğer parçası sabip parça üstünde raylı çalışan şekilde olacaktır. Sonar kısmının resmi şu an elimde yok ama tekne üzerindeki parçayıda aşağıdaki şekilden görebilirsiniz.